Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg hülyeség volt megtanít...

Tényleg hülyeség volt megtanítanom rá?

Figyelt kérdés

4,5 éves a lányom, a minap felmerült benne, hogy mi van, ha én rosszul leszek stb, akkor ő mit csináljon? Ennek kapcsán megtanítottam neki, hogy an hívja a segélyhívót és mit mondjon a telefonban, illetve apját hogyan hívhatja fel és minként kérjen segítséget a szomszédoktól.

anyám szerint tök felesleges ilyesmivel terhelni egy gyereket és marhaság volt az egész. De hát a lányom kérte, őt ez megnyugtatja és talán nem baj, ha tudja mit kéne tennie ha netán mégis baj adódik, nem?

2013. márc. 11. 14:19
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok.

Ő is már régóta, két éves kora óta el tudja mondani hol lakik stb (persze nem kizárt, hogy vészhelyzetben leblokkolna de talán mostmár lenne annyi lélekjelenléte, hogy cselekedni próbáljon.)

Mivel ez őt foglalkoztatta elsősorban (a dédipapa nagyon öreg, ez most téma nálunk, betegség halál stb) úgy éreztem, helyén van, ha megtanulja. Mint ahogy azt is a lelkére kötöttem, hogyha füst/tűz van, akkor fogja a kisöccsét és ajtó kinyit, spuri lefelé a lépcsőn és kiabálás-dörömbölés a szomszédoknak... (panelházban lakunk, én pirotechnikus vagyok, láttam már oktatóvideót épp eleget a tűzek belső terjedéséről... ő még kicsi ahhoz hogy nekiálljon oltani, inkább meneküljön és jelezzen, ennél többet csak a telefonálással tehet, úgyhogy legalább most ez is helyre került benne. Az égiek adják, hogy sohase legyen szüksége erre a tudásra)

kösz még 1x mindenkinek

2013. márc. 11. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!