Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg hülyeség volt megtanít...

Tényleg hülyeség volt megtanítanom rá?

Figyelt kérdés

4,5 éves a lányom, a minap felmerült benne, hogy mi van, ha én rosszul leszek stb, akkor ő mit csináljon? Ennek kapcsán megtanítottam neki, hogy an hívja a segélyhívót és mit mondjon a telefonban, illetve apját hogyan hívhatja fel és minként kérjen segítséget a szomszédoktól.

anyám szerint tök felesleges ilyesmivel terhelni egy gyereket és marhaság volt az egész. De hát a lányom kérte, őt ez megnyugtatja és talán nem baj, ha tudja mit kéne tennie ha netán mégis baj adódik, nem?

2013. márc. 11. 14:19
1 2
 1/11 krisztivan ***** válasza:
100%
Ez tök jó!! Én is meg akarom tanítani a fiamnak az alapvető dolgokat és ez bizony beletartozik.Sajnos sok gyerek még a lakcímét sem tudja mert jaj szegény még olyan kicsi:-(( Jól tetted és a lánykádra meg büszke lehetsz,hogy érdekli ez a téma is:-))
2013. márc. 11. 14:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Sztem meg óriási ötlet volt. :-), ráadásul amit a gyerek kérdez, arra válaszolni kell, az ő szintjén, és nem az a válasz, hogy: "ehhez még kicsi vagy drágám, nem leszek rosszul!"...gondolom anyukád ezt tette volna...:/

Pedig ha a gyerekben ez felmerült, akkor ő ettől fél, agyal rajta, így feloldottad a szorongását, úgy érzi, hogy ő már tudja, hogy ha ez előfordul, akkor mit kell tegyen, sztem ez tök jó!!!

Gondolom nem ijesztetted halálra a kislányt, hanem csak elmagyaráztad neki, hogy mit kell tennie.

2013. márc. 11. 14:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy baj!

Amint elég nagy lesz a lányom, én is megtanítom neki ezeket a dolgokat.

Az ember nem mindig egészséges és sokszor nem is tudja, hogy valami gond van belül.

Ezen kívül bármikor összeeshetek itthon vagy az utcán.

Utóbbi esetben még az emberek simán meg is lopnának.. szóval, én nem igazán gondolom úgy, hogy ez probléma lenne.

2013. márc. 11. 14:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Életmentő lehet. Nem terheli, hanem megnyugtatja a gyereket, hogy ha baj van, meg tudja oldani. Ebben semmi rossz nincs. 6 évesek pedig már újraéleszteni is képesek. Amit pedig kis korában megtanul az ember, már örökre megmarad! Nem követtél el hibát, sőt! A gyermeked biztonságérzetét növelted!

Itt egy cikk:

[link]

2013. márc. 11. 14:33
 5/11 zabmester ***** válasza:
76%
Nincs ezzel semmi baj, sőt, nagyon hasznos, hogy ilyesmire megtanítottad! Ez is csak olyan, mint hogy megtanítjuk, hogy kell átkelni az úton, hiába, hogy feltehetőleg még évekig nem fog egyedül közlekedni. Ez is ilyen, remélhetőleg nem lesz rá szükség, de nagyon jó, ha tudja, mit kell tenni ilyen esetben.
2013. márc. 11. 14:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez jó ötlet. Én mindkét kislányomnak megtanítottam, kiírtam a hűtőre a mentők, tűzoltók, rendőrség számát, ha baj van, hívják őket. A telefonom gyorshívóra van programozva apa, hogy rögtön tudják hívni. Szóval szerintem nem hülyeség.:)
2013. márc. 11. 14:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon hasznos dolgot tanítottál neki, főleg, ha ő kérte és ez megnyugtatja. Ne kelljen használni, de jó, ha tud cselekedni, ha szükség van rá. Az én fiam még csak 2,5 éves, de ha picit idősebb lesz, tuti megtanítom neki. Köszi az ötletet, szuper vagy.
2013. márc. 11. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Apát és a szomszédokat jó ötlet volt, de a segélyhívót szerintem nem. Kicsi még, hogy meg tudja ítélni, mi igazi vészhelyzet, pl. elalszol, ő meg azt hiszi, hogy nagy a baj és hívja is.

De gondolom első sorban úgyis apát hívja, abból meg nem lehet gondod, max apu jól megijed :)

2013. márc. 11. 15:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jól tetted. Én is meg fogom, ha akkora lesz.
2013. márc. 11. 16:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Asztmás és szívbeteg vagyok. A pici lányom látta már milyen az, amikor annyira rosszul vagyok, hogy összeesem. S emlékszik még arra is, hogy másfél éves volt amikor elvitt a mentő. Szerencsére anyukám pont itt volt. De emlegeti a mai napig.

3,5 éves. Tudja mi a teendő. A telefon direkt miatta be van állítva. Tudja a nevem a saját nevét, a lakcímet és hogy általában mi a bajom, sőt a gyógyszerérzékenységem is. :) Amikor legutóbb nagyon fulladtam akkor hozta a puffomat, mert tudta attól jobb lesz.

Ha a gyerkőc kéri, akkor jó, ha nem esik annyira kétségbe, mert utána ha jól is alakulnak a dolgok akkor is marja a bűntudat, hogy tehetetlen volt. Az én csajszim pl baromira büszke rá, hogy ennyire ügyes. Sajnos mint írtam volt már "tesztelve".

2013. márc. 11. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!