Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hülyeség ez így? Ti...

Miért hülyeség ez így? Ti mire költöttétek az anyaságit?

Figyelt kérdés
Kisfiam most 18 hónapos és szeretnénk neki kistesót. Beszélgettünk erről anyukámmal és mondtam neki, hogy ha sikerül teherbe esni akkor amíg meg nem születik a pici, minden hónapban veszek neki is néhány csomag pelenkát, hogy ezzel is csönkentsem a majdani kiadásainkat. Ő szerinte viszont ez hülyeség mert az anyaságiból úgyis be tudok vásárolni hiszen kiságyat, babakocsit stb tehát nagyobb kiadást már nem kell tervezni hiszen ezek megvannak a nagyobb gyerkőcről... Szerintetek melyik megoldás a jobb?
2013. febr. 18. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vásárolnék be előre egy halom pelenkát.
2013. febr. 18. 10:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Félretettem.Szerintem nem hülyeség előre megvenni pár csomaggal.De nem érdemes nagyon bevásárolni,nem tudhatod mekkora lesz a kicsi,oké vehetsz kisebb- nagyobb méretet.De lehet,hogy pont nem válik be az a márka ami nagynál.
2013. febr. 18. 10:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

pelenkát én sem

Nem tudni melyik lesz jó neki.

2013. febr. 18. 10:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én se vásárolnék be pelenkából. Nem tudhatom mennyi ideig fogom használni az 1-est, 2-est, 3-ast, nem akarom, hogy rám maradjanak a pelenkák, mert a 2-est, csak 1 hónapig használom, aztán kicsi lesz, de maradt 1-2 csomag belőle. Aztán majd ajándékozhatom el, mert senki nem veszi meg.
2013. febr. 18. 10:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vásárolnék be így előre, hogy a baba még a pocakomban sincs. Elég akkor, ha már néhány hónapos terhes vagy, ha nagyon akarsz előre vásárolgatni. Addig is, ha tudsz havonta annyi pénzt félretenni, amit abban a hónapban a leendő baba pelusára költenél, már az is jó. Így az anyasági meg jó lesz olyan dolgokra, amikre amúgy nem tudnál költeni vagy egyszerűen csak félreteszed nehezebb időkre.
2013. febr. 18. 10:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Inkább tedd félre a pénzt és költsd arra, amire majd szükség lesz.

Pelenkából pláne nem vásárolnék be, mert nem tudni melyik fog beválni, mekkora méret kell majd, mekkora mennyiség.

És az egyszeri anyasági valóban több mindenre is elég lehet, de nyugodtan takarékoskodj, csak ne vegyél előre belőle semmit.

Meg hát nem jó előre inni a medve bőrére.

2013. febr. 18. 10:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem hülyeség, de én is úgy gondolom, hogy teljesen felesleges előre minden hónapban pelenkát venni, amikor még úton sincs a baba. Ha takarékoskodni szeretnél, akkor szerintem tegyél félre minden hónapban egy összeget, lehet az akár csak egy nagy csomag pelenka ára, de nem látom értelmét, hogy ennyire előre bespájzoljál.
2013. febr. 18. 10:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Maximum mosható pelust vennék, hiszen azt használunk. :) Ha te is átpártolnál, akkor a nyakadon marad egy halom eldobható. Vagy ha egyéb más okból nem tudjátok kihasználni (pl. pont arra allergiás a babád) megint ugyanez a helyzet
2013. febr. 18. 10:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Meg még az is eszembe jutott, hogy ha most elkezded megvenni neki a havi adagokat, azért az jelentős helyet is elfoglal. Így nézve is azt mondom, hogy akkor a pénzt rakjátok inkább félre.
2013. febr. 18. 10:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi pénzt tettünk félre. A 90. naptól kértük a magzati adókedvezményt, ezt félretettük, meg mellé még mindig valamennyit(5-15ezer/hónap). Mi mindent ebből vettünk meg neki, pluszban nem költöttünk, mondjuk ő is második gyerek, így sok minden megvolt már.

Az anyasági ment a többi pénz mellé, nem tudom, mire költöttük pontosan.

Pelenkát azért nem vennék, mert nem tudhatod előre, melyik lesz a megfelelő. Mi pl. megesküdtünk volna rá, hogy a Huggies a megfelelő az első hónapokban, már a második itthon töltött napon rájöttünk, hogy nem így van, ő kicsit formásabb, husisabb baba volt, így az ő alaktának nem volt megfelelő. Most kezdek rájönni, hogy a Libero is csak nappalra jó, így éjszakára a fehér Pamperst használjuk neki.

Az elsőnél csak az utolsó pár hónapban vettem zöld Pamperst, addig Huggies és Libero. Más gyerek, más igények.

2013. febr. 18. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!