Határozott idejű szerződés gyerekvállalás, szabadságolás! Hogy van ez?
Figyelt kérdés
Igyekszem érthetően leírni, hogy mit is szeretnék megtudni. Kisbabát várok, május 13.-ára vagyok kiírva.A szülési szabadságot a szülés várható időpontja előtt 28 nappal szeretném kivenni, ami azt jelenti, hogy ápr.16.-tól. Addig (sorrendben)szabadság, utána beteg szabadság, majd táppénz. Ez eddig nekem tiszta is. A kérdésem az, hogy nekem a munkaszerződésem, jún. 30.-áig szól, tehát addig él a munkaviszonyom, és addig nekem 11 nap szabadság jár. A munkahelyemen aki ezeket az ügyeket intézi, sem tudta, csak rá mondott valamit, hogy nekem akkor most mennyi szabadságot kell adjon. Az elmondása szerint, a törvény úgy szól, hogy a Tgyás alatt járó szabadságot, akkor kell kiadni a kismamának, amikor a GYED, vagy GYES után visszatér dolgozni. NA de én nem térek hozzájuk vissza dolgozni, mivel lejár a szerződésem.Így nem tudják akkor kiadni, amikor visszatérek, mert nem térek vissza. Ő időarányosan számolta ki a szabadságomat, a szülés várható napjáig, így 6 napot számolt ki nekem. Ez 5 nappal kevesebb, mint a 11 nap, amit ha most nem ad ki, arra a törvényre hivatkozva, amit az előbb is leírtam, akkor az lényegében elvész, mivel nem biztos hogy vissza megyek hozzájuk dolgozni, mivel nem határozatlan idejű a szerződésem. Vagy majd, az a munkáltató kell, hogy kiadja ebben az esetben nekem , a még náluk járó szabadságomat, ahova majd el tudok menni dolgozni, Gyes után?És az új munkahelyemen kezdek szabadsággal? Ez nekem valahogy nem tiszta!2013. márc. 11. 10:41
1/5 anonim válasza:
A ki nem adott szabikat, kifizetik neked mikor elszámoltok, egyébként kiveheted szülés elött az össze napot ami járna, tehát a 11et.
Én május3án szültem dec31ig volt a szerződésem és én az egész éves szabit kivettem szülés előtt.
Igaz végül engem véglegesítettek gyed alatt, de ezt akkor még nem lehetett fixen tudni így inkább kivettem.
2/5 anonim válasza:
Kifizetik neked, amit nem vettél ki. Viszont betegszabadság nincs ha terhesség miatt vagy keresőképtelen. Egyből táppénz van.
3/5 anonim válasza:
a szabadság időarányosan jár.egy évre x nap,és mivel neked pont az év feléig van szerződésed,akkor ennek a fele jár.Tgyás idejére addig járhat a szabi amig tart a szerződésed.utána mivel nincs szerződés,nincs munkahelyed ami kiadja a szabikat.(hülyén fogalmaztam,de ez olyan mint ha munkanélküli lennél és a gyes után visszamennél valahová dolgozni,akkor a munkanélküli időszakra nem jár szabi)
4/5 A kérdező kommentje:
Nekem a betegszabadságot szintén ez az ügyintéző mondta.Nekem is úgy lenne logikus, hogy vagy kiadják, vagy kifizetik a ki nem vett szabadságokat. De ezzel úgy néz ki nincs tisztában az aki náluk ezeket az ügyeket intézi, mert szerinte nekem csak a szülés időpontjáig időarányosan kiszámolt, tehát 6 nap szabadság jár!na majd felvilágosítom már! :) köszönöm szépen a válaszokat!
2013. márc. 11. 11:27
5/5 anonim válasza:
Ha nem veszélyeztetett terhességgel mész táppénzre akkor az első 15 nap betegszabi, persze ha még ebben az évben nem vetted igénybe. Én is így leszek a jövő héttől oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!