Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek gyereke van tényleg...

Akinek gyereke van tényleg 5-5,5 órát alszik naponta 3 részletben?

Figyelt kérdés

5 és 2 évesek a gyerekeim és ennyit tudok aludni éjjelente. Felébredek rájuk és utána sokszor nem tudok visszaaludni akár 2 órán át is.

Anyám azt mondja, hogy ezt vállaltam, de akik anyukákat ismerek, ők tudnak 6-8 órákat aludni minden éjjel szinte felébredés nélkül.

Hisztis vagyok, hogy nekem nem elég 3 részletben 5-5,5 óra alvás? Mit csinálhatnék?

2013. márc. 11. 09:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül a gondoddal, nekem van egy három éves kislányom, és egy két éves, a három évesnél nagyon sokszor előfordul, hogy napközben sm alszik semmit, pontban nyolckor fürdetjük és nagyon nehezen alszik el éjfél, hajnali órákban, reggel hétkor kel fel, nagyon fáradtak vagyunk minden nap ez megy férjem is 12 órát dolgozik, én most várom a harmadik babánkat. Anyukám hozzánk költözött ő alszik a lányokkal egy szobában, de addig nem hajlandó bemenni míg el nem alszanak nem segít nekünk semmit, mindig azt mondja a mi gyerekeink ezt vállaltuk őt nem érdekli. Sajnos ilyen az édesanyám, nincs türelme a gyerekekhez egy fél órát sem bír ki velük, folyton ordibál.!:(
2013. márc. 11. 11:38
 12/17 anonim ***** válasza:

De hogy hoyg felébredsz még a forgásra is, ennyir enm lehetnek vékonyak a falak.

Igen 13-14 órát simán, már 4 hónaposan ennyit aludt, de mondom ha nem keltem fel akkor akár 16 órát is alszik.

2013. márc. 11. 12:08
 13/17 anonim ***** válasza:
A fiam 9 hónapos, este fél 8-tól reggel fél 8-ig alszik. Elhiszem, hogy fáradt vagy, ennyi alvás nagyon kevés.
2013. márc. 11. 13:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért nem vagy teljesen egyedül! Az én lányom is rossz alvó. Persze vannak kivételes éjszakák amikor fél 10től reggel 8ig alszik, de ez ritka. Amikor este lefektetem, én is befekszem már az ágyba. Max fél órát tv-zek és alszom. Éjjel álmában fel szokott sírni vagy köhög. Átmenni nem kell hozzá, de felébredek rá. Ilyenkor érzem mondjuk, hogy pisilnem kell, elvégzem a dolgomat és máris ott tartok, hogy ébren hánykolódom 1-1,5 órát. Néha többet. De egész jól megszoktam már a dolgot. Ha nagyon keveset alszom akkor mondjuk hisztis tudok lenni rendesen... A lányom nemsokára 2 lesz egyébként.
2013. márc. 11. 14:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Meg is zavarodnék ilyen kevés alvástól.

Amíg éjjel is evett (tápszeres volt),addig egyszer én keltem,egyszer az apja.

Mióta nem eszik éjjel,azóta este 9kor alvás,reggel 7-8 között ébred.

Mióta szobatiszta,éjjel kimegy egyedül pisilni,igaz csak bilibe,de lehajtja szépen a fedelét,reggelig nem büdös,visszamegy aludni szépen,nem költ fel.

2013. márc. 11. 14:15
 16/17 anonim ***** válasza:

Pont a napokban beszélgettünk erről egy barátnőmmel, és a másik barátnőm is ezt találta mondani (akinek még nincs gyereke), hogy "de hogyhogy, hát ezt vállaltad, nem?"

nekem ez annyira rosszul esett...

Én ugyan már alszom, aludhatnék, mert a 7 hónapos lányom olyan, mint itt sokaknak, akik nem tudják milyen, hogy fel kell kelni a gyerekhez 2-3 rosszabb esetben 5-7-szer, hogy átalussza az éjszakát. Csak ha beteg, vagy foga jön, akkor kel, de hamar vissza is alszik. Viszont a 3 éves fiam nem ilyen volt, ő sírva ébredt, hozzá a mai napig a párom kel éjjel (őt szólongatja, nagyon apás).

Szóval én tudom milyen az, mikor kialvatlan az ember, és nem, nem ezt vállaltuk, mert ezt senki nem mondta el, és senki nem tudhatta, hogy milyen lesz az én gyerekem.

Csak azok mondanak ilyet, akik nem tudják (vagy mert nagyon jó alvó a gyerkőc, vagy mert még nincs gyereke)

Egyáltalán nem elég ennyi alvás, egy idő után kikészül az ember csak a kialvatlanságtól, aztán meg a gyerekre fogja mindenki, majd a végén az lesz, hogy "minek az ilyennek gyerek"... a sok rosszindulat sajnos.... Kitartás!

2013. márc. 11. 22:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Minden nap egyre hamarabb rakd őket ágyba, és feküdj oda melléjük. Ha te is ott fekszel, akkor egyrészt tudsz pihenni addig is, másrészt hamarabb el fognak aludni. Szép fokozatosan át tudod szoktatni őket a 8-9 közti elalvásra, hidd el! 5 gyerekes anyuka
2013. márc. 12. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!