Mi van ha én azt szeretném, hogy az én nevemen legyen a gyerek?
Sziasztok!
Arról van szó, hogy nekem nagyon menő és ritka nevem van, a páromnak meg tucat neve van. Ráadásul én nagyon szeretném, ha az én nevem halna ki, így azt szeretném, ha a gyerekem az én nevemet kapná
Beszéltem már erről a párommal, és nem zavarta a dolog, ám szerintem úgyis előjön belőle a ffi öntudat, ha arra kerül a sor.
A kérdésem az, hogy hogyan lehet ezt elintézni egy házasságban hogy a gyerek az én nevemet kapja, de a férj el legyen ismerve apának?
Illetve, hogy van-e az ilyesminek bármilyen helyzetben valamilyen jogi következménye?
10-es vagyok, közben megnéztem a házasságinkat, a megjegyzésbe van írva, hogy: "A gyermekek születési családi neve: "
Lehet, hogy nem mindenhol írják rá, a régiekben biztos nem volt benne. Bocsánat, ha megtévesztettem valakit ezzel.
De igen hülyeség mert attól, hogy egy gyereket az apa elismer attól még nem kell a nevére vennie. A gyerek nevét a szülők választják meg nem, kötelező az apa nevén lenni.
Az meg, ha nincs apasági akkor a gyereket jogilag az apa el sem ismerte.
Húúú köszönöm a sok választ!
Még nem vagyunk házasok, de beszélgetünk az élet nagy dolgairól úgymond, amiben a gyerek is benne van. Viszont én csak házasságban szeretnék gyereket vállalni. PErsze mint tudjuk ember tervez... :)
A dupla vezetéknév nem jó, mert nekem tényleg olyan nevem van, ami nagyon üt mindent. Régi nemesi név. Még keresztnév sem lehet utána bármi. ÉS ezért szeretném, ah nem veszne el- inkább lányok vannak a családban. A páromnak meg tényleg tucat neve van, így ő azt mondta, nem bánná, sőt még poénkodott vele, h ő is felveszi az enyémet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!