Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan éljük meg jól a munkába...

Hogyan éljük meg jól a munkába való visszatérésemet a 9 hónapos babámmal?

Figyelt kérdés

Másfél hét múlva vissza kell mennem dolgozni. Csak két hónapra összesen, de így is nagyon félek tőle, már akkor bőgök, ha csak arra a szituációra gondolok, hogy ott kell hagynom hajnalban az alvó babámat és nem látom majd az ébredés utáni álmos mosolyát.

Miatta is aggódom, ugyanis soha nem volt segítségem mellette, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hagytam másra, akkor is max 2 órára. Most a nagyik fognak rá vigyázni, jól megvan velük ideig-óráig, de hamar eljön az a pont, amikor engem kezd keresni és addig bőg, amíg meg nem lát.

Mi lesz, hogyan készüljünk fel rá? Hogy tudok majd elindulni otthonról, hogyan bírjam majd ki, hogy ne bőgjem végig a munkát, mert attól jobb biztosan nem lesz semmi?

És mi lesz vele otthon, ha rájön, hogy nem vagyok ott? Addig sír, amíg délután haza nem érek?

Ha voltatok már ilyen helyzetben, akkor nálatok hogy alakult, meddig volt nehéz?

2009. szept. 12. 21:20
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Bár lehet, nem ezt a választ várod, de én két hónap munkáért nem kockáztatnám a fent leírt problémákat. :( De azért sok sikert kívánok!
2009. szept. 12. 21:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne úgy menj el, hogy átvered a gyereket. Meg kell neki mondani, hogy anya most elmegy dolgozni, de délután jön vissza hozzád. Én igazából suliba járok, nekem a férjem vigyáz olyankor a babánkra (10 hós), de eddig még semmi gond nem volt. Kéthetente két napon reggeltől estig odavagyok. Picit sírdogál, mikor elmegyek, de hamar elmúlik és utána boldogan játszik. Persze én is idegeskedtem az első 1-2 napon, de mivel láttam, hogy semmi gond nincsen, utána már nyugodtan mentem el itthonról.
2009. szept. 12. 21:41
 3/8 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy egyáltalán nincs más választás. Külföldön élek, itt összesen fél év szülési szabi van fizetve, majd három hónap fizetetlen. Nekem már mindkettő lejárt és bevállaltuk a 2. babát, mert kis korkülönbséget szeretnénk.

Ha nem megyek vissza, akkor nem csak ezt a két havi munkabéremet bukjuk el, hanem a bent lévő két hónapnyi szabadságomat, plusz ugye a 2. babára járó fél év fizetett szabimat, valamint egyéb támogatást, amit csak dolgozó (munkaviszonnyal rendelkező) anyaként kaphatok.

Ha feladom és nem csinálom ezt meg, akkor cseszek ki igazán a családdal. :-(

2009. szept. 12. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Értem, ez így teljesen más! :)

Hát, akkor szerintem is az lesz, amit a 2. hozzászóló írt, egy-két napig idegeskedni fogsz, aztán látni fogod, hogy a nagyikkal milyen jól elvan, és megnyugszol. Végül is 2 hónap.. hááát, nem rövid, de nem is a világ vége :)

Enyém is 9 hónapos. Engem is hívnak vissza dolgozni (4 órában) de nem megyek. Dolgoztam már 15 évet folyamatosan, most úgy érzem, megérdemlem én is és a gyerek is azt a 2 évet itthon :) Én ennyit tervezek itthon maradni.

Sok sikert kívánok Nektek még egyszer!

2009. szept. 12. 22:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Aterzem a helyzeted mert en is kulfoldon elek. Talan az vigasztaljon, hogy a nagyik vigyaznak ra. Nekem meg ilyen szerencsem sincs igy a 11 honapos babam egybol bolcsibe megy jovobe olyan emberekhez akiket nem is ismer. Anyukamek otthon elnek Magyarorszagon es meg ok is dolgoznak a parom anyukaja nemreg halt meg. Persze tudom nem konnyu neked de hidd el en mit nem adnek ha egy nagyira bizhatnam a babam. Elteleik valahogy az a ket honap es ott vannak a hetvegek. :) Meglatod hamarabb elrepul mint gondolnad. Az elso napok nehezek lesznek de amint latni fogod, hogy a nagyik mennyire jol bannak vele meg fogsz nyugodni. A baba is fog alkalmazkodni hidd el, es hamar ra fog jonni, hogy anya delutan hazater addig meg ott van nagyi. Kitartast neked es fel a fejjel es boldog babavarast a masodik babaval. :)
2009. szept. 12. 22:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem hol élsz? Én Írországba és ott is fél év csak a gyes ,már lejárt nekem is ,de megbeszéltem a melóhelyen most nemtudok vissza menni csak jövő nyáron,beleeggyeztek :)
2009. szept. 12. 23:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el semmi nem lesz a babaddal! A nagyiek gondolom imadjak, igy jol el lesz majd veluk. Te nehezebben viseled a dolgot mint a kicsi. Ne aggodj, minden rendben lesz, de ha aggodsz, megerzi a kicsi.
2009. szept. 13. 00:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 23:13-as, 22:08-as vagyok. En Angliaban elek. Nallunk 39 hetet fizetnek. Amibol az elso 6 het az a fizum 90%-a plusz havi 164 font ami a chald tax credit es a child benefit. Utanna a maradek 33 hetre 123 fontot kapok hetente plusz a 164 font havonta. Ezutan sajnos nem jar mar csak a 164 font havonta na meg talan valami allami sagely de azon nem szertnek elni mert nagyon keves. Viszont errol az evrol marad 5 nap szabim meg a gyes alatt nekem jar meg 25 nap igy tejes fizut kapok meg masfel honapig. Utanna maradok meg egy masfelhonap fizetetlent es igy jon ki nekem a 11 honap a baboval otthon. A cegem nagyon aranyos, rugalmas es termeszetesen megengedne, hogy itthon maradjak meg de sajnos nem tehetem. Most sikerult nemreg sajat hazat vennunk persze hitelre ami havi 700 font torlesztest jelent. Nekem a fizum 1200 font netto havonta a paromnak 1400. Szoval ha en nem mennek vissza akkor a parom fizujabol maradna 700 font meg az en kis segelyem havonta ami kell a szamlakra, kajara meg a babanak is szeretnenk felrerakni, es kozben ujitjuk a hazat is. Szoval eleg nehez. Barhogy is szamoljuk nem lenne eleg. Annyit megengedtek a cegnel, hogy pentekenkent otthonrol dolgozzak a gyerkoc 6 eves koraig mert itthon is van szamitogep es ra tudok kapcsolodni a ceges halozatra igy csak 4 nap bolcsit kell fizetnunk es igy nagyon jol kijovunk. Szoval roviden ez a mi helyzetunk. Keves az a 39 het a babaval nagyon. Nekem is a szivem fog megszakadni.
2009. szept. 13. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!