Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni? A főnököm...

Mit tudok tenni? A főnököm erősködik, hogy mielőtt a kicsi betölti az 1 évet írjam alá a papírt, hogy elválnak útjaink! Mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Vagyis ha aláírom akkor nem kapok se gyedet se gyest nem? És ha nemet mondok tud tenni ellenem valamit? Izgulok,hogy most mi lesz! Köszi!
2013. márc. 4. 12:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Megvan a kicsi már 10 hónapos és most hívott a drága főnököm,hogy mikor tudok bemenni mert van mit aláírnom! Azt nem árulta el mit?! De tudom,hogy ezt akarja,hogy írjam alá, mert monda mielőtt eljöttem!
2013. márc. 4. 13:06
 12/21 Golan Trevize ***** válasza:
100%

"mikor tudok bemenni mert van mit aláírnom!"

Válasz: "Jelenleg vidéken vagyok huzamosabb ideig, küldje el postán, ajánlott levélként."

2013. márc. 4. 13:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Még bemenni sem vagy köteles! Ha akar valamit, levelezzen. Én is ugyan ebben a cipőben jártam, járok. Azért is fontos a levél (ajánlott+tértis) hogy ha perre menne, tudd igazolni magad! Már semmire nem kötelezhet, légy szíves ezt vésd be, és ne sírj!!! Had főljön a saját levében! A baba 3 éves koráig nem rúghat ki, utána meg megkapod a szabikat (pénzben) és úgy sem akartál ezek után már gondolom ott dolgozni. De a lényeg, te is mindent levélben közölj vele, a TGYÁS kérelmed, a GYED kérelmedhez a fizetetlen szabadságokat, GYES tényét, ha elmész GYES-re, utána pedig fizesse ki a 3 év alatt járó összegyűlt szabikat. Ha nem adja be időben a papírokat, még te jelentheted őt fel, és hidd el, a kismamáknak fognak igazat adni! Munkatársam így nyert 1,5milliót, mert nem akarta visszavenni a drágalátos főnök, és ő perre vitte. Szóval csak nyugalom! Ha nem értesz hozzá, kérj segítséget!
2013. márc. 4. 13:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
:-)Ez jó,amit az előttem szóló írt.Bizony...küldesd el vele postán aztán egy kicsit ülj rajta és úgy küld vissza hogy NE ÍRD ALÁ.A gyerkőc 3 éves koráig védve vagy,ha meg akadékoskodik akkor munkaügyi bíróság...rögtön nem fog cseszegetni az tuti...kitartás....
2013. márc. 4. 13:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha mégis bemennél (bár szerintem se tedd!!!!), mindenképp legyen tanúja a beszélgetéseteknek! Erős a gyanúm, hogy meg akar félemlíteni, vagy úgy kanyarintani a mondanivalóját, hogy elhidd, hogy nincs más választásod, mint aláírni a közös megegyezést.

Ami mindenképp biztos, hogy ROSSZABBUL jársz, ha beleegyezel az elbocsátásodba, mint ha a beleegyezésed nélkül egyszerűen felmondanának neked! Ennek próbálhatja bemagyarázni az ellenkezőjét, de CSAK A MUNKÁLTATÓ jár jól ilyenkor a közös megegyezéssel, te nem!!!

Mondom ezt úgy, hogy anno munkáltatói jogköröm volt egy multinál, és minket konkrétan tréningeztek arra, hogyan kell úgy felvezetni az alkalmazottnak a közös megegyezést, hogy elhiggye, hogy neki az a legjobb. :(

2013. márc. 4. 13:19
 16/21 A kérdező kommentje:
Ezt én is így gondolom,hogy magának akar csak jót! Nem akarom aláírni de mindig fenyegetőzik! Én meg ugye akkor nem tudok visszavágni mert nem tudom mi az amit megtehet! Mikor megmondtam,hogy terhes vagyok akkor is azt mondta csak úgy mehetek táppénzre ha 9 kóddal tehát veszélyeztettet terhesen! Mert azt mondta akkor a könyvelője így nem kell utánam fizetnie! Elkezdte keresni a helyemre az új kollégát és tudtam,ha nem íratom ki magam abban a pillanatban akkor kirúg! (akkor még nem volt ilyen,hogy terhesen nem rúghatott volna) Na és mikor kiírt a doki főtt a feje! A terhesség vége felé kiértesítették,hogy havi valami 14000 kellett volna fizetnie amit nem tett,tehát egybe fizethette! Akkor azt is rám akarta húzni,hogy én fizessem. Mikor megmondtam,hogy nem fogom még fenyegetőzött,hogy kérhet az állapotommal kapcsolatban felülvizsgálatot! Lehet kért is csak az idegesség miatt 3 héttel hamarabb szültem! Bocsi,hogy hosszú lett
2013. márc. 4. 13:28
 17/21 Golan Trevize ***** válasza:

"akkor még nem volt ilyen,hogy terhesen nem rúghatott volna"

De volt ilyen, sőt, az előző MT szerint ha nem jelentetted be, akkor sem rúghatott volna ki.

Ezt most nem bántásból mondom, de tényleg nem vagy eléggé képben a téged megillető jogokkal.

Pont emiatt: ne írj alá semmit anélkül, hogy hozzáértő nem nézte volna meg, és kérd postán az aláírandó dolgokat.

A fenyegetőzést meg engedd el a füled melett, ő is tudja, hogy elég rosszul járhat, ha törvénytelenül rúg ki.

Viszont próbál megfélemlíteni, és elérni azt, hogy közös megegyezéssel menj el a cégtől.

2013. márc. 4. 13:33
 18/21 anonim ***** válasza:
na, ezek után tényleg ne menj be aláírni, posta jó ötlet. Nekem mindenféle papírt elküldtek postán vagy mélben. A főnököd elég szemét alak.
2013. márc. 4. 13:40
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Tuti nem írok semmit alá de ez jó ötlet,hogy kérjek mindent postán! Így teszek!
2013. márc. 4. 13:41
 20/21 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Ezen kívül ajánlok neked néhány hasznos linket:

Ingyenes jogi tanácsadás: [link]

Kismamáknak szóló munkaügyi- és karriertanácsok: [link]

A fenti oldalakon érdemes elolvasni a hozzászólásokat, sokat tanulhatsz belőle, de te is tehetsz fel kérdéseket.

És végül, de nem utolsósorban:

[link]

Munka törvénykönyve:

2013. márc. 5. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!