Mit tudok tenni? A főnököm erősködik, hogy mielőtt a kicsi betölti az 1 évet írjam alá a papírt, hogy elválnak útjaink! Mi van ilyenkor?
"mikor tudok bemenni mert van mit aláírnom!"
Válasz: "Jelenleg vidéken vagyok huzamosabb ideig, küldje el postán, ajánlott levélként."
Ha mégis bemennél (bár szerintem se tedd!!!!), mindenképp legyen tanúja a beszélgetéseteknek! Erős a gyanúm, hogy meg akar félemlíteni, vagy úgy kanyarintani a mondanivalóját, hogy elhidd, hogy nincs más választásod, mint aláírni a közös megegyezést.
Ami mindenképp biztos, hogy ROSSZABBUL jársz, ha beleegyezel az elbocsátásodba, mint ha a beleegyezésed nélkül egyszerűen felmondanának neked! Ennek próbálhatja bemagyarázni az ellenkezőjét, de CSAK A MUNKÁLTATÓ jár jól ilyenkor a közös megegyezéssel, te nem!!!
Mondom ezt úgy, hogy anno munkáltatói jogköröm volt egy multinál, és minket konkrétan tréningeztek arra, hogyan kell úgy felvezetni az alkalmazottnak a közös megegyezést, hogy elhiggye, hogy neki az a legjobb. :(
"akkor még nem volt ilyen,hogy terhesen nem rúghatott volna"
De volt ilyen, sőt, az előző MT szerint ha nem jelentetted be, akkor sem rúghatott volna ki.
Ezt most nem bántásból mondom, de tényleg nem vagy eléggé képben a téged megillető jogokkal.
Pont emiatt: ne írj alá semmit anélkül, hogy hozzáértő nem nézte volna meg, és kérd postán az aláírandó dolgokat.
A fenyegetőzést meg engedd el a füled melett, ő is tudja, hogy elég rosszul járhat, ha törvénytelenül rúg ki.
Viszont próbál megfélemlíteni, és elérni azt, hogy közös megegyezéssel menj el a cégtől.
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Ezen kívül ajánlok neked néhány hasznos linket:
Ingyenes jogi tanácsadás: [link]
Kismamáknak szóló munkaügyi- és karriertanácsok: [link]
A fenti oldalakon érdemes elolvasni a hozzászólásokat, sokat tanulhatsz belőle, de te is tehetsz fel kérdéseket.
És végül, de nem utolsósorban:
Munka törvénykönyve:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!