Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni? A főnököm...

Mit tudok tenni? A főnököm erősködik, hogy mielőtt a kicsi betölti az 1 évet írjam alá a papírt, hogy elválnak útjaink! Mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Vagyis ha aláírom akkor nem kapok se gyedet se gyest nem? És ha nemet mondok tud tenni ellenem valamit? Izgulok,hogy most mi lesz! Köszi!
2013. márc. 4. 12:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Alá ne írj semmit. A kicsi 3 éves koráig otthon lehetsz, addig védett vagy. Nem mondhat fel.
2013. márc. 4. 12:51
 2/21 A kérdező kommentje:
De ez most is tuti,hogy magától nem mondhat föl? A várandóságom alatt is 4 hónapokat vártam a táppénzre meg a tgyásra is mert semmit nem adott ki (mármint papírt) volt,hogy sírógörcsött kaptam miatta, és most ideges vagyok,hogy tud e ellenem valamit tenni?! Első baba nem tudom mit tehet vagy mihez van jogom! Köszi
2013. márc. 4. 12:54
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne írj alá semmit!

Ha nem kifizető hely, akkor az OEP az illetékes minden kifizetéssel kapcsolatban.

HA kifizető hely, akkor pedig miden hónap 10-ig köteles a fizetésedet átutalni az adott bankszámlaszámra vagy kifizetni neked kp-ban.

Egyébként meg hiába főnök, ha a munkaügyesnek kell minden papírt elintéznie.

Ha pedig alád rak vagy kirúg, akkor fogsz egy ügyvédet és beperled még az ükunokáit is.. a sz@rt is kiperli az ügyvéded belőle.

2013. márc. 4. 12:57
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelezhet arra, hogy bármit is aláírj!

Amúgy a gyes alanyi jogon jár, de a gyed nem, tehát ha azt akarod, hogy védve legyetek a gyermek 3 éves koráig, akkor ne írj alá semmit!

5/21 anonim ***** válasza:
100%

ha aláírod, akkor nincs végkielégítés és te ott maradsz munka és pénz nélkül, 25 600 Ft nettó gyessel. Az alanyi jogon jár.

Addig van jövedelmed és védettséged, amíg a kicsi 3 éves nem lesz és utána kirúghat, ha akar, de megkapod a végkielégítést.

Te soha semmit ne írj alá, ha meg nem értesz hozzá, keress jogsegély irodát, ingyen adnak tanácsot, át is nézik az iratokat. Azonnal SEMMIT ne írj alá, hazaviheted megnézni a papírt. Ne hagyd, hogy erőszakoskodjanak veled.

6/21 Golan Trevize ***** válasza:
100%

Ne írj alá semmit.

Ha mégis, bármi miatt felmondana, akkor egyrészt a GYED/GYES ugyanúgy járni fog, másrészt pedig munkaügyi bíróságon megtámadhatod az elbocsájtást.

2013. márc. 4. 12:58
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
NE írd alá! Semmit nem tehet ellened, ne szúrj ki magaddal!
2013. márc. 4. 12:59
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Most dolgozol vagy mar a babaval vagy otthon? Ha dolgozol menj el tappenzre es kesz. Ha mar otthon vagy, akkor meg ne torodj vele. A lenyeg, hogy SEMMIT ne irj ala. A gyerek 3 eves koraig nem rughat ki
2013. márc. 4. 12:59
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal. Kilépőpapírt semmiképp se írj alá. De ezek után ha bármi más papírt is tol eléd, azt se írd alá, mégha jónak tűnik, akkor se. Vidd haza, nézesd meg valakivel, vagy nézz utána a neten. Ne hagyd magad!
2013. márc. 4. 13:01
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat csak sajna én ehhez nem értek! És nem akarok oda visszamenni úgy hogy az nem érdekel,hogy a kicsi 3 éves korában elküld csak addig!
2013. márc. 4. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!