Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Már kezdem unni ezt az egész...

Már kezdem unni ezt az egész főzési herce-hurcát. Anyukák ide?!

Figyelt kérdés

adjatok ötleteket,tippeket,hogy könnyítsem meg magamnak a napi főzést.

a férjem,én és a 3 éves kislányom vagyunk,a pici babánk ugye még szopik :)

de úgy érzem egész napom a konyhában van,nincs eleje-vége a főzésnek,lehet már unja szegény férjem a sok rakottat amit csinálok,de az a legkönnyebb és hamar megvan és 2 napra elég.

mit főzzek ami egyszerű 2 napra is elég,(gondban vagyok az adag kimérésével is néha)és laktató..egyszóval menüt szeretnék összeállítani,mert amikor azt hiszem na ez elég 2 napra kiderül hogy mégse..

nem tudok mindennap húst tenni az asztalra,bár a férjem elég húsos húst hússal enne..

tanácsokat szeretnék mit főzzek???!!!!



2013. márc. 2. 20:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
és a sütőzacskó is jó!!
2013. márc. 2. 21:05
 12/21 A kérdező kommentje:
hú de jó az egyik link,ezt kipróbálom !!
2013. márc. 2. 21:06
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

Pásztortarhonya, rizseshús, lecsós hús, Bp sertésborda, tejszínes csirkemell, paprikás csirke, hentestokány. 2 napra szoktam főzni és viszonylag gyors ételek.

Ha valamelyik érdekel és szeretnéd, megírom, hogy mennyi húsból csinálom, mi is 3-an esszük, 2,5 éves múlt a kislányunk.

2013. márc. 2. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
35%

Sertés-, vagy csirkemáj pöri rizibizivel - az olcsóbbak közé tartozik, ha bírja a férjed gyomra csinálhatsz 2 napi adagot.

Én úgy vettem észre a párolt kaják tovább tartanak, mint a sültek. Pl egy csirkemell rántva nálunk egy ebéd/még csak ketten vagyunk/, de ha margarinon megpárolom a szeleteket és felöntöm tejföllel, csigatésztával tálalva 2 napi adag. És szeretjük is. Sertésnél u.ez majd nyáron lecsósan krumplival.

Fél kg darálthúsból sok töltött fasirtot tudsz csinálni jó kenyeresen sok tojással, kolbásszal töltve/stefánia vagdalt/ szerintem 2 napra elég nektek is, tovább tart, mint a rendes fasirt és persze kevésbé macerás /csak betolod a sütőbe/

Olcsóbb darálthúsból szoktam csinálni darálthúspörit egy kis gombával + csigatészta.

Csilisbab - szintén darálthúspöri jól felfűszerezve /egy kis db füstöltcsont nagyon pikánssá tudja tenni/ tarkababbal nagyon fini.

2013. márc. 2. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:
hát igen leköteleznél ha leírnád miből mennyit :)
2013. márc. 2. 21:11
 16/21 A kérdező kommentje:
és köszi a sok ötletet mindenkinek !!!
2013. márc. 2. 21:13
 17/21 anonim ***** válasza:
45%
Én nem főzök egyáltalán, így oldottam meg.
2013. márc. 2. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

13-as vagyok.

Ha leírod melyik érdekel, holnap elküldöm a mennyiséget.

2013. márc. 2. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
21%
Nincs gyerekem, de sokszor dolgozom sokáig, úgyhogy ha nincs időm főzni rendelek kaját, változatos, finom, nem használok energiát, nem kell bevásárolni és az ajtóig hozzák. (Nem pizzaféle, hanem rendes menüs kaja.)
2013. márc. 2. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
21%

Nekem is mindig a főzésen jár az eszem, főleg, hogy hamarosan visszamegyek dolgozni, akkor még kevesebb időm lesz, bele sem merek gondolni, mert így is állandóan a konyhában élek! :-(

Nálunk mindig van leves és második, vagy leves és desszert.

Amiket szeretek,mert gyorsan megvan,vagy nem kell vele sokat bíbelődni:

Húsleves(tyúk vagy sertés húsból), gyümölcslevesek(meggy, barack), köménymagleves, palócleves, gulyásleves, virslis krumplileves

Tepsis krumpli (csirke vagy tyúkhús és krumpli), túrós laska(de lehet mákos, diós, grízes is),

Tejfölös csirkemell pennetésztával (a lányom és a férjem nagy kedvence,gyorsan megvan) [link]

Sajtos-tejfölös pulykamell (én csirkéből csináltam eddig, és nagyon finom) [link]

paprikás krumpli (szalonnával kolbásszal és virslivel)

slambuc (persze én nem ográcsban készítem, de nagyon hamar elkészül és laktató is, a férjem másik kedvence)


Ötlet:

Trappista sajt vagy medve sajt bepanírozva, rakd be a fagyóba, jól fog jönni, ha gyorsan kell ebédet varázsolni.Olajat felforrósítod és kiolvasztás nélkül kisütöd.

Én ha csinálok sertés pörköltöt, mindig rakok el egy-két vajas doboznyit a fagyóba, gulyáslevesnek vagy palóclevesnek kitűnő.

2013. márc. 2. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!