Már kezdem unni ezt az egész főzési herce-hurcát. Anyukák ide?!
adjatok ötleteket,tippeket,hogy könnyítsem meg magamnak a napi főzést.
a férjem,én és a 3 éves kislányom vagyunk,a pici babánk ugye még szopik :)
de úgy érzem egész napom a konyhában van,nincs eleje-vége a főzésnek,lehet már unja szegény férjem a sok rakottat amit csinálok,de az a legkönnyebb és hamar megvan és 2 napra elég.
mit főzzek ami egyszerű 2 napra is elég,(gondban vagyok az adag kimérésével is néha)és laktató..egyszóval menüt szeretnék összeállítani,mert amikor azt hiszem na ez elég 2 napra kiderül hogy mégse..
nem tudok mindennap húst tenni az asztalra,bár a férjem elég húsos húst hússal enne..
tanácsokat szeretnék mit főzzek???!!!!
Pásztortarhonya, rizseshús, lecsós hús, Bp sertésborda, tejszínes csirkemell, paprikás csirke, hentestokány. 2 napra szoktam főzni és viszonylag gyors ételek.
Ha valamelyik érdekel és szeretnéd, megírom, hogy mennyi húsból csinálom, mi is 3-an esszük, 2,5 éves múlt a kislányunk.
Sertés-, vagy csirkemáj pöri rizibizivel - az olcsóbbak közé tartozik, ha bírja a férjed gyomra csinálhatsz 2 napi adagot.
Én úgy vettem észre a párolt kaják tovább tartanak, mint a sültek. Pl egy csirkemell rántva nálunk egy ebéd/még csak ketten vagyunk/, de ha margarinon megpárolom a szeleteket és felöntöm tejföllel, csigatésztával tálalva 2 napi adag. És szeretjük is. Sertésnél u.ez majd nyáron lecsósan krumplival.
Fél kg darálthúsból sok töltött fasirtot tudsz csinálni jó kenyeresen sok tojással, kolbásszal töltve/stefánia vagdalt/ szerintem 2 napra elég nektek is, tovább tart, mint a rendes fasirt és persze kevésbé macerás /csak betolod a sütőbe/
Olcsóbb darálthúsból szoktam csinálni darálthúspörit egy kis gombával + csigatészta.
Csilisbab - szintén darálthúspöri jól felfűszerezve /egy kis db füstöltcsont nagyon pikánssá tudja tenni/ tarkababbal nagyon fini.
13-as vagyok.
Ha leírod melyik érdekel, holnap elküldöm a mennyiséget.
Nekem is mindig a főzésen jár az eszem, főleg, hogy hamarosan visszamegyek dolgozni, akkor még kevesebb időm lesz, bele sem merek gondolni, mert így is állandóan a konyhában élek! :-(
Nálunk mindig van leves és második, vagy leves és desszert.
Amiket szeretek,mert gyorsan megvan,vagy nem kell vele sokat bíbelődni:
Húsleves(tyúk vagy sertés húsból), gyümölcslevesek(meggy, barack), köménymagleves, palócleves, gulyásleves, virslis krumplileves
Tepsis krumpli (csirke vagy tyúkhús és krumpli), túrós laska(de lehet mákos, diós, grízes is),
Tejfölös csirkemell pennetésztával (a lányom és a férjem nagy kedvence,gyorsan megvan) [link]
Sajtos-tejfölös pulykamell (én csirkéből csináltam eddig, és nagyon finom) [link]
paprikás krumpli (szalonnával kolbásszal és virslivel)
slambuc (persze én nem ográcsban készítem, de nagyon hamar elkészül és laktató is, a férjem másik kedvence)
Ötlet:
Trappista sajt vagy medve sajt bepanírozva, rakd be a fagyóba, jól fog jönni, ha gyorsan kell ebédet varázsolni.Olajat felforrósítod és kiolvasztás nélkül kisütöd.
Én ha csinálok sertés pörköltöt, mindig rakok el egy-két vajas doboznyit a fagyóba, gulyáslevesnek vagy palóclevesnek kitűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!