Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Már kezdem unni ezt az egész...

Már kezdem unni ezt az egész főzési herce-hurcát. Anyukák ide?!

Figyelt kérdés

adjatok ötleteket,tippeket,hogy könnyítsem meg magamnak a napi főzést.

a férjem,én és a 3 éves kislányom vagyunk,a pici babánk ugye még szopik :)

de úgy érzem egész napom a konyhában van,nincs eleje-vége a főzésnek,lehet már unja szegény férjem a sok rakottat amit csinálok,de az a legkönnyebb és hamar megvan és 2 napra elég.

mit főzzek ami egyszerű 2 napra is elég,(gondban vagyok az adag kimérésével is néha)és laktató..egyszóval menüt szeretnék összeállítani,mert amikor azt hiszem na ez elég 2 napra kiderül hogy mégse..

nem tudok mindennap húst tenni az asztalra,bár a férjem elég húsos húst hússal enne..

tanácsokat szeretnék mit főzzek???!!!!

2013. márc. 2. 20:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Rakott krumpli. illetve én az ilyen fajta zacskós kaját is szeretem, 25-30 perc alatt megvan és nagyon finomak. Sokszor még akcióba is van, hogy kettőt fizetsz hármat kapsz.

[link]

2013. márc. 2. 20:43
 2/21 A kérdező kommentje:

nem szereti sajnos a férjem a porleveseket,azt mondja műanyag ízük van :)

rakott krumplit meg már kivágja az ablakon :)

2013. márc. 2. 20:47
 3/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem a porlevesekre gondoltam azt én is utálom, hanem ezek különböző feltétek amiket krumplira, húsra, zöldségekre önthetsz és változatos lesz.
2013. márc. 2. 20:49
 4/21 A kérdező kommentje:

na az ilyeneket szereti

majd böngészek,csak az a lényeg hogy hamar meglegyen

van hogy egy fél napom oda a főzéssel,+ takarítás,mosogatás utána,persze azért is húzódik el mert közbe a gyerekekkel is foglalkozom meg egyéb.

2013. márc. 2. 20:52
 5/21 A kérdező kommentje:

Tejszínes fokhagymás csirke Rafinéria,

na ez jól hangzik,ilyenekre gondoltam

amit csak le kell önteni be a sütőbe és kész

csak dupla adag kell hogy legyen..

2013. márc. 2. 20:55
 6/21 anonim ***** válasza:
80%

A húst tedd sütő zacskóba és a gőztől nagyon hamar kész lesz.

[link]

[link]

2013. márc. 2. 20:55
 7/21 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is ez a bajom, habár nekem férjem az irodai étteremben eszik, neki nem kell föznöm, de van egy 2,5 évesem itthon és egy 8 hósom. A kicsinek sokszor adok üvegeset, de a nagy miatt föznöm kell.

Kislányom imádja a zöldségeket, így rengetegszer van párolt zöldség, amit meg fözök majd vajat teszek rá és húst mellé. Nálunk hús ritkán van, mert lányom és én sem szeretem annyira. Halat szoktam. tengeri halat veszek, és vágok össze cukkinit+répát, egy tejszines szószba bele tezsem mindent (halat, cukkinit, répát, tejszint, szószport) és megy a sütöbe kb 1 órára. ehhez rizst vagy krumplipürét csinálok.

van még egy kedvencünk ami gyors. drálthúshoz csak sót és borsot adsz, majd csinálsz belöle ici pici golyókat, amit kevés olajon megpirítasz (ha nagyon hagymások vagytok tehetsz az olajba azt is csak ne égjen meg). majd azt felöntöd tejszinnel, kisvizzel és bele tezsel répát és borsót. majd mikor az egész össze fött akkor vagy csak így vagy rizzsal tálalod.(függ hogy menni zöldséget raksz bele)

aztán szoktam brokkolit, répát, krumplit, karalábét apróra vágni kicsit megfözni, de csak kicsit, majd liszttel és tojással össze keverem és kis halmokat kisütöm olajban.

de utálok fözni. én is mindig a gyors megoldást keresem. én soha nem csinálok levest is meg másodikat is. levesek közül csak húslevest csinálok nagyrészt de az akkor egész étel, sok hússal zöldséggel, és nincs második.

2013. márc. 2. 20:57
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
főzelékek, egybe fasírt, pörkölt -félék, tejszines husik, bolognai, chilis bab, paradicsomos husigombóc, palóc leves sűrűn ,utána süti, gulyásleves, utána palacsinta, brassói, sonkás -sajtos tészta. huhh, nálunk ezek a befutók. laktatós édes-másodiknak még a fánk nagy kedvenc, vagy a mákos bögrés. sósnak pedig a lángos, töki pompos.
2013. márc. 2. 21:01
 9/21 anonim ***** válasza:
80%

Én ezt is nagyon szeretem. Felvágod a húst a krumplit, beleszórod a zacskóba a fűszert és kész is, mehet a sütőbe.

[link]

2013. márc. 2. 21:01
 10/21 A kérdező kommentje:

köszi szépen :)

hát nálunk a leves nem elég.

ha van leves akkor tartalmasabbat főzök,ha van második akkor levest nem,ritka ha van leves is és második is.

van hogy főzök gyümölcslevest és hozzá valami rakottat.

vagy vmi második és vmi süti...állandóan csak a főzésen kattog az agyam hogy mit és mit és mit főzzek??????

bíbelődni nincs időm,..

2013. márc. 2. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!