Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek anyaként ismét...

Hogyan lehetek anyaként ismét nő, feleség?

Figyelt kérdés

Megszületett a pici babánk 1 éves múlt, akit nagyon vártunk. Egyik munkából esek a másikba, igyekszem, h önmagamra, külsőmre is legyen mindig időm... férjem amiben tud segít, de nem várom el tőle, mert sokáig és sokat dolgozik. Köztünk minden oké. Ő nem érzi úgy, h "elanyásodtam" volna.

Néha úgy érzem, h nem tudok nő, feleség és anya lenni egyszerre, mert az olyan furi érzés... úgy érzem, ha éppen előtérben van az egyik, elhanyagolom a másikat, így többségben természetesen nem sminkelem ki magam, nem az a legfontosabb, h csinos legyek, hanem amiben kényelmesen tudok kúszni-mászni,

Ki érezte már ezt? És mi volt a megoldás rá?

2013. febr. 27. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis szempillaspirál és arcpír nem nagy idő, de rengeteget dob a tükörképen:). Egy jó szabású rugalmas farmer, szövet nadrág, térdig érő szoknya csinos de mászni is tudsz benne:). Ilyen apróságok is nagyot lendíthetnek a nőiségeden:)!
2013. febr. 27. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ez természetes...hiszen ha belegondolsz, még ha normálisan felöltözöl otthonra is, akkor is 2 percen belül lebukhat a baba, vagy összemaszatolhat, a smink a nap folyamán elkenődhet, vagy nincs is idő rá, mert rohanás a nap, bár ahogy az előttem szóló írta, sokat számít az biztos!!!Egy melegítő is lehet csajos rendezett!Próbáld úgy alakítani, hogy legyen időd magadra, tudom, hogy nehéz, de ha tudsz tenni magadért olyan dolgokat amiktől feltöltődsz, vagy szépnek érzed magad, máris jól érzed majd magad...Értem ezalatt fodrász, manikűrös stb...vagy akár csak egy nagy séta magadban, és máshogy látsz mindent:))Én pl nem jutok el edzésre , de napi 20-40 percet szánok rá itthon, így feszesebbnek érzem magam, ami nekem fontos!

Hidd el, ha harmóniába kerülsz, egyszerre leszel nő, feleség és anya, hiszen most is az vagy, csak nem látod:)

2013. febr. 27. 16:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! :)

Akinek még van tapasztalata, szívesen olvasom...! :)

2013. febr. 27. 17:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre nagyon egyszerű a megoldás,attól függ mire van igényed,nekem az első pár hét kivételével amikor aludtam,szoptattam,vigasztaltam és depiztem,azon kívül igényem volt arra,hogy csinos legyek,ápolt legyek.Már eleve úgy éreztem nekem a férjem és a fiam is ugyanolyan fontos és saját magamnak is fontos,hogy nőnek érezzem magam,ne egy tejfoltos zsíros hajú,kövér tyúkanyónak,(persze biztos vannak ilyenek de ezt nem sértésnek szántam)Otthon is csinos voltam hiába voltam kényelmes ruhába,fontos volt hogy tiszta legyen jól nézzen ki,ugyanígy a hajam,ha nem mozdultam ki egésznap akkor csak lemostam,tonikoztam,arcápoló tejeztem az arcom,megcsináltam a frizurám nem volt rajtam smink,de ha kiléptem akkor mindig volt egy kis szempillaspirál,szemhéjtus,korrektor,pirosító,hajam ritkán volt copfban,szerencsére fiamnak nem volt célpont.Nekem fontos volt,hogy a fiam és én is ápoltak igényesek legyünk tiszta ruhában,szóval ha lehányta fiam vagy leöntöttem magam akkor gyorsan átöltöztem ha úgy éreztem megizzadtam lefürödtem,amint bírtam a gátmetszés után mozogni elkezdtem tornázni naponta,kétnaponta 40perc hasizom,popsi,csípő.Diétáztam többször i,hogy visszanyerjem az alakom,mindig volt időm páromra,családtagokra,barátokra,ahogy most is.Mellette én tanulok és tanultam is,szeptembertől dolgozom is,fiam 22 hónapos,szóval van dolgom,de nekem fontos hogy anya,nő,feleség,barát maradjak :)
2013. febr. 27. 19:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: ennyi sportolás mellett volt tejed?

Csak mert 4 hónapos a kicsim és félek elkezdeni ilyen intenzíven mozogni nehogy csökkenjen vagy elapadjon a tejem.

Bár még erőm sincs hozzá,mert napi 3-4 órákat ha alszom már sok.

2013. márc. 1. 00:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Tejem 3 hónapig volt,de így sportolni pont 3 hónap után kezdtem el,szóval nem a sporttól apadt el.
2013. márc. 1. 08:32
 7/9 anonim ***** válasza:

A sporttól, ha fokozatosan csinálja az ember, figyelve, hogy ne legyen izomláz, pótolja a folyadékot(!), ásványi sókat, tápanyagot, nem megy el a tej. Ha észre is venni csökkenést, kicsi fejéssel, gyakoribb szopival be lehet hozni.

Ismerek spinning edzőt, aki a gyerek fél éves kora óta tart edzést újra, és még mindig vígan szopik a baba, ismerős anyukák is mozognak(futnak, erobikoznak) szopi mellett én is 3 hónapos kora óta heti 5öt mocorgok(diéta mellett, muszáj), a lányom 2 éves és még szopik. Szóval kis odafigyeléssel mozogni is lehet és szoptatni is:), csak bátran.)!

Bocsánat az off- ért!

2013. márc. 1. 08:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a hozzászólásokat...

Nekem szerencsére a súlyommal nincs probléma, ugyanis soha életemben nem voltam valami hízékony és hiába híztam a terhességem alatt kb kg-t arányosan eloszlott rajtam (no meg több mint 4 kg-s volt a picikém) tehát nem látszik rajtam egyáltalán, h babás voltam.

Írhatna még bárki a lelki vonulatáról ennek... mostanában én is elkezdtem visszaállni a gyors "alapsminkelésre" :) és tényleg jobb lett a kedvem.

Bennetek nem volt ilyen "lelkiismeretfurdalás" szerű érzés, mikor kicsit csajosabbra sikerült a napod? Vagy ez majd idővel elmúlik?

Bárki írhat, akinek van kedve. :)

Köszönöm!

2013. márc. 2. 19:15
 9/9 A kérdező kommentje:
20kg-t
2013. márc. 2. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!