Ez jó szülőhöz méltó viselkedés?
Van az egyik (nő)barátomnak egy 9 éves kislánya.Az egyik nap a kis barátaival úgy elcsavarogtak hogy csak sötétedéskor kerültek elő.Csakhogy az egyikük anyja úgy elpüfölte szegény kis srác fenekét,hogy nekem fájt.Kicsit igazságtalannak tartottam verést mert nemhogy hálát adna az égnek hogy előkerült,de még el is püföli.
Nincs gyerekem így hát nem elítélni akarom azokat a szülőket akikre jellemző ez a hozzáállás hanem inkább azt akarnám tudni hogy minden szülőnél először a düh lesz úrrá és aztán gondol bele hogy örülnie kéne hisz meglett a kölök.

Nyilván nem jó nevelési módszer, de szerintem itt ez a verés nem is nevelési célzattal történt. Gondolom az anyuka nagyon megijedt, hogy eltűnt a gyerek, és amikor megkerült, nem tudott gondolkodni, az ijedtségét, frusztrációját vezette le ilyen formában.
Különben egyszer gyerekkoromban velem is megesett ilyen, pedig anyám nem volt sosem az a pofozkodós, maximum a fenekemre kaptam, oda is csak egyet-egyet. Na, aztán egyszer 10 évesen megcsináltam azt, hogy nem mentem haza azzal a busszal, amivel kellett volna, hanem késő délutánig játszottunk suli után a barátnőimmel. Hát amikor hazaértem, kaptam is akkora pofont, hogy azt hittem, leszáll a fejem. Szerintem annak is ugyan ez volt az oka. Ettől függetlenül utána már észben tartottam, hogy előbb hazamegyünk, aztán kéretőzünk el, ha játszani akarunk menni, olyat nem lehet, hogy bejelentés nélkül egyszerűen csak nem megyünk haza.

engem vertek én verek!!! nagymamám se hisz ebben a modern őrületben hogy nem szabad verni a gyereket..
néha igenis oda kell egyet sózni!!!.

Utolsó, teljesen egyetértek veled. Én nem akarom, hogy a gyerekem azért viselkedjen jól, mert retteg tőlem.
Most 1 éves a kisfiam, már megérti, ha nem szabad valamit, és legtöbbször szót is fogad, pedig soha nem bántottam, és nem is fogom.

Nekem is az a véleményem, hogy néha kaphat a gyerek. Én is kikaptam egyszer kétszer,mégis normális felnőtt lettem. Hozzátenném, tényleg egyszer kétszer kaptam, mert anyuék se voltak a verés hívei.
Most 3 éves a fiam, tavaly pont a 2. szülinapja környékén elkezdte az önfejű korszakát. Egyszer sétálunk haza, beszélgetek az apjával,ő fogja a kezem, meglát valamit, kezét kitépi és rohan az útra. Nem forgalmas, zsákutca volt hála istennek,így nem történt baj. Mindez kb 1 másodperc alatt történt. Odarohantam, éselfenekeltem. Az apja megkérdezte, hogy most miért kapott ki, hisznem történt semmi. A válaszom annyi volt, hogy inkább tőlem kapjon ki egyszer kétszer, minthogy egyszer elüsse az autó. Azóta tudja, ugyanúgy,mint előtte, hogy az úton nem mehet át egyedül illetve ha át akar menni valamiért szól és nem csak elrohan.
Lehet lepontozni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!