Milyen orvoshoz kell ilyen esetben fordulni?
Lassan 2 éves a kislányom és elég sokat híztam a terhesség alatt. Ez lassan, de biztosan lement. Igazából nem foglalkoztam azzal, hogy fogyókúrázzak vagy ne.
Jártam egy héten 2× edzőterembe, de nem vittem túlzásba a dolgokat.
Kevesebbet ettem, mint a terhesség alatt. Igazából visszaállt az a rendszer az életemben, ami gyermekvállalás előtt volt. (reggeli szinte semmi, ebédre meleg, uzsonnára gyümölcs, vacsora este 6 előtt kb. 2 szelet kenyér).
Sokan dicsértek mostanság, hogy milyen sokat fogytam. Igazából szinte hirtelen (3-4 hónap alatt). Én is csak azt vettem észre, hogy 2-4 hetente szinte új ruhatárat kell vennem, mert minden leesik rólam.
A hétvégén ráálltam anyóséknál a mérlegre és 97 kilót mutatott. Ami azért érdekes, mert M-s ruhákat hordok.
Itthon nincs mérleg, de tegnap az edzőteremben is 97 kilót mutatott a mérleg és ma anyukámhoz is átmentem és ott is.
Ettől függetlenül szinte egy gramm felesleg sincs rajtam. Ha még át is alakultam volna, akkor sem tudom, hogy hova ment ez a sok háj. Se a seggem nem lett nagyobb, se a lábam. Hasam egyáltalán nincs, karom is vékony.
Eléggé aggaszt ez a 97 kiló.. főleg így, hogy nem tudom merre lehet a 165 centimen.
Hát ez csodával lenne határos mert akkor vagy egy izomkolosszus vagy (170 cm es 97 kilós férfi pl. lehet tiszta izom de akkor az úgy néz ki mint a testépítők) vagy tényleg rossz a mérleg.
Én 177 cm vagyok és 86 kilósan is irtó dagi voltam, mindenhol voltak rajtam hájak...lefogytam de nem volt úgy jó mert bár kilóra már jó volt tónusra nem egy jó 2 éve futok tornázok, súlyzós edzés kilóra több vagyok mint voltam (hiszen az izom nehezebb) de azért nem ENNYIVEL több... 97 kiló az egyszerűen nagyon nagyon sok ennyi magassághoz.
Itt a kép. Annyit még hozzátennék, hogy terhesség előtt se voltam egy túlsúly. 48-50 kilóval tengődtem évekig.
Terhesség előtt viszont jött fel pár kiló. Kb. 70-75 kilóval kezdtem a terhességet és 103 volt szülés előtt 3 nappal.
Szülés napján reggel pedig 98 kiló voltam már csak. Szoptatás alatt (6 hét volt csak sajnos) viszont lement 82 kilóra. Utána nem sportoltam, nem csináltam semmit. Enni akkor még normálisan ettem.
A szoptatás végén néztem meg utoljára a mérleget, azóta most először.
Én úgy gondolom, hogy ez nem egészséges. Ezért tettem fel ezt a kérdést. Gondolom ez lehet simán egy hormonprobléma is.
Pajzsmirigyet néztek szülés után 4 hónappal, akkor nem volt semmi kirívó. Voltam több helyen is, több orvosnál, mert pl. tél kellős közepén egyáltalán nem fáztam. Amíg mások már rég kabát, sapkát viseltek, addig én még mellénybe jártam/toltam a babakocsit.
Szóval hőhullámaim voltak és majd meghaltam néha, olyan melegem volt.
Szia!
Szerintem csinos vagy. Én a helyedben elmennék orvoshoz. Nekem a 165cm-hez 90kg-om van, és nem így nézek ki.
Szeretnék, de ilyenkor kihez kell fordulni?
Mert egy mezei nőgyógyász nem hiszem, hogy ehhez már elegendő lenne.
Oké, köszönöm. Akkor felkeresem a háziorvosomat és kérek egy teljes vérképet. Utána csak tud majd mondani valamit és beutal valahová.
Köszi mindenkinek!
ne haragudj, de ez nem hihető
leírnád a körméretedet? (csípő, derék, mell)
a képen lévő nő max. 65 kg
én 164/99 vagyok, és átugrani könnyebb :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!