Kismama/kisbaba és cica a lakásban? Akinél ez a felállás, válaszolna pár kérdésemre?
Szóval, nemrég megtudtam, hogy kisbabát várok. Van 2 cicánk, akik kinti-benti cicák. Ezalatt azt értem, hogy rengeteget vannak kint, de be szoktuk őket engedni. Nagyon tiszták, vannak oltásaik, féregtelenítjük is őket, és kapnak mindig bolha/kullancs elleni cseppeket.
Alomtálcájuk nincs bent, mert a dolgukat kint az udvaron végzik.
Nagyon szeretjük őket, igazán a szívünkhöz nőtten, de nem tudom, hogy mennyire vállalható, hogy ezek után is a lakásban legyenek. Nehéz lenne csak kintre szoktatni őket, mert már megszokták, hogy bejöhetnek.
Nálatok ez hogy van? Ti kiraktátok a cicákat? Vagy bent vannak most is? Védőnő mit szól hozzá? Mire figyeltek igazán? Nőgyógyász véleményét kikértétek?
Köszönöm szépen a válaszokat! Minden információ érdekel! :)
Igaz nekünk csak benti cicánk van, de azért írok néhány dolgot. Szinte mindent leírtak előttem már. Az alomtálcát kell kerülni, ami nálatok nincs. Simogatásnál bárminél figyelni kell a kézmosásra, tisztán tartásra. Cicákra is figyelni kell, féregtelenítés, oltás, esetleg megnézetni állatorvossal. Nekünk a védőnő semmi rosszat nem szólt, sőt még ha jött meg is simogatta. Amikor megszületik a pici akkor arra kell figyelni, hogy ne feküdjön be a kiságyába, a szobájába, nem szabad őket felügyelet nélkül hagyni együtt aludni, mert a cicák hajlamosak bújni, nehogy megnyomják a picit.
Toxoplazma szűrést úgyis csinálnak, de egyébként azt annyi minden mástól el lehet kapni, kezeletlen tej, sajtfélék, húsfélék. Ha esetleg pozitív lesz rá a teszted, akkor meg semmi baj nem lehet, de a tisztaság a titka szerintem amire így is úgy is figyelni kell.
Boldog babavárást, és emiatt én tényleg nem tenném ki őket!
nekem 4 cicám van és ki-be járnak..sőt..gyerekkorom óta cicákkal vagyok és még csak a toxoplazmán sem estem át..mindig kezet mosok,antibakteriális kézmosóval(napi 6-7x)
nem szabad gyerekeket az állatoktól óvni..persze betartva a higiéniás alap szabályokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!