Ha terhes leszek, elküldenek hormonmérésre? Aggódom a progeszteron szintem miatt.
Megy nálunk a baba projekt, de még csak most kezdődött. Kb 8-9 hónapja megváltozott a menzeszem. Mielőtt megjönne, napokig, de van, hogy egy egész hétig is pecsétel. Azt hallottam, ez lehet progeszteron hiány. Az viszont veszélyes a babára, ha összejön, ugye?
Voltam nőgyógyásznál, kérdeztem, nem lehetne-e megmérni a progeszteron szintem, hogy tényleg ez okozza-e a pecsételést. Azt mondta, nem rendelhet el ilyen vizsgálatot (SZTK rendelés), mert drága, csak indokolt esetben végzik el. Szerinte biztos stresszes vagyok, attól van (ez amúgy tényleg lehet).
Szóval a kérdésem az, hogy ha meglesz a baba, megnézik a progeszteron szintet mindenképp? Nagyon nem szeretném, ha emiatt bármi baj lenne :(
A ciszta amúgy elvileg kizárva, UH-val megnéztek, nem találtak cisztát sehol, szóval ez nem indokolhatja a pecsételést.
És még egy kérdés: barátcserje kapszula tényleg segíthet?
Szerintem ha az sztk-s orvos eddig nem akart elküldeni hormontükörre, akkor terhesség esetén sem fog. Mert nem indokolt. Mert még nem volt egy-vagy több vetélésed.
A 8-9 hónapot sokallom "stressz időszak"-nak beállítani. Szóval a helyedben nekem is gyanús lenne a hormongond.
Menj másik orvoshoz. Vagy endokrinológushoz. Vagy ha olyan a háziorvosod, kérj tőle beutalót.
Köszönöm mindenkinek!
Bejelentkeztem egy magándokihoz, holnap este megyek hozzá. És nem fogom hagyni, hogy lerázzon. Kérem ezt a nyavalyás hormonmérést, hogy megnyugodjak!
Az milyen eljárási elv már, hogy addig nem csinálnak, AMÍG NINCS 1-2 vetélésed?! Hát az agyam eldobom...
Az én első dokim is ilyesmi volt. Nem indokolt a hormonmérés, csak gyanakszom rám, lehet más indok is a pecsételésre is, akkor nem csinálunk, és kész. Aztán meg ha ne adj Isten bármi baj lesz, majd utána... Gyönyörű.
Nem szívesen hazudnék senkinek :(, nem műfajom. Abban bízom, megérti a doki, hogy tényleg aggódom, és kiír erre a vizsgálatra. Megmondom neki, ha akadékoskodik, hogy kifizetem, ha kell, csak küldjön el, amúgy meg hisztizni fogok, ha nem akar majd elküldeni. Nem fogom magam hagyni lerázni, az biztos. Este kiderül minden ;)
Amúgy ma reggel jött meg iszonyatos görcsökkel úgy, hogy már 6 napja barnáztam. Jó, mi?
Szia :)
Hát nem lettem okosabb. Nem akarnak elküldeni hormonmérésre, mert csak munkaidőben lehet menni, meg másik kórházba, meg sokba kerül... Agybaj, komolyan mondom.
Nincs már jobb ötletem, iszom a cickafark-palástfű teákat, és próbálkozunk. És ha összejön a babó, rohanok orvoshoz, és remélem, akkor már tutira megnézik, hogy okés-e a prog. szint. És ha igen, akkor no para, ha meg nem, adnak rá gyógyszert, és reméljük minden rendben lesz :)
De komolyan tehet nekem egy szívességet ez a kisvárosi orvosi rendszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!