Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha terhes leszek, elküldenek...

Ha terhes leszek, elküldenek hormonmérésre? Aggódom a progeszteron szintem miatt.

Figyelt kérdés

Megy nálunk a baba projekt, de még csak most kezdődött. Kb 8-9 hónapja megváltozott a menzeszem. Mielőtt megjönne, napokig, de van, hogy egy egész hétig is pecsétel. Azt hallottam, ez lehet progeszteron hiány. Az viszont veszélyes a babára, ha összejön, ugye?

Voltam nőgyógyásznál, kérdeztem, nem lehetne-e megmérni a progeszteron szintem, hogy tényleg ez okozza-e a pecsételést. Azt mondta, nem rendelhet el ilyen vizsgálatot (SZTK rendelés), mert drága, csak indokolt esetben végzik el. Szerinte biztos stresszes vagyok, attól van (ez amúgy tényleg lehet).

Szóval a kérdésem az, hogy ha meglesz a baba, megnézik a progeszteron szintet mindenképp? Nagyon nem szeretném, ha emiatt bármi baj lenne :(

A ciszta amúgy elvileg kizárva, UH-val megnéztek, nem találtak cisztát sehol, szóval ez nem indokolhatja a pecsételést.

És még egy kérdés: barátcserje kapszula tényleg segíthet?

2013. febr. 26. 08:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Miért nem keresel meg egy MÀSIK orvost?
2013. febr. 26. 08:18
 2/16 anonim ***** válasza:
Keress egy másik dokit, normális orvos ilyen esetben egyből kér 21. napi progi szintet és ez nem egy drága vizsgálat. Én múltkor bementem egy vadidegen nődokihoz hogy labort akarok csináltatni szó nélkül kiírt mindent.
2013. febr. 26. 08:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Sztem sem lehet ez draga, bar ettol fuggetlenul en mar jartam ugy, h doki kiirta a hormonsor vizsgalatot, le is vettek a 3. es 21. napi vert, majd a leleten rajta volt, hogy egy-ket hormon eseteben nem volt a korhaznak indikatora, "bocsi". Es ez Pecsen, az egyetemi klinikan. Ez azert komoly, nem? Nekem az IR vizsgalatot tagadta meg az orvos, h draga. Igaz, h nem voltak konkret tuneteim. De azt mondta csinalhatunk egy terheleses cukrot es ha barmi elteres kijon, akkor majd tovabb vizsgal. Vegulis igaza volt, mert abban a ciklusban osszejott a baba - felesleges lett volna. Kerj meg masik orvost. De ha nem sikerul elerned, es osszejon a baba es a progeszteron miatt esetleg pecseteles jelentkezik, azonnal korhaz, adnak gyogyszert es minden rendben lesz!
2013. febr. 26. 08:57
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Ettől függetlenül bírom, ahogy mindenkinek az a válasza egyből, hogy menjek másik orvoshoz. A kérdésre ellenben nem kaptam választ. Nektek biztos sokkal jobb munkahelyetek van, de nálunk nem szokás elkéredzkedni a munkahelyről, egyszerűen nem tolerálják. Szóval ezért necces a másik dokihoz való szaladgálás. Magánhoz meg estére menni:

1. Nagyon drága

2. Kis város ez, alig van doki, szinte mindegyik csak hétköznap munkaidőben rendel.

Szóval még mindig az a kérdésem, ha terhes leszek, végeznek-e progeszteronmérést? Hozzátartozik-e a rutinhoz, vagy kérni kell?

2013. febr. 26. 09:18
 5/16 A kérdező kommentje:

Oké, átgondoltam a dolgot, és igazatok van, bocsánat. Semmi sem lehet fontosabb annál, mint hogy a baba megmaradjon. Mindenképp meg kellene ezt nézetni.

Azt mondjátok vérvétel kell hozzá? 3. meg 21. napon? Mmint mensi után? Vagy mikor mérik ezt?

Vérvételre gondolom csak reggel lehet menni, munkaidőben. Amúgy az állásommal játszom, de az is igaz, a baba fontosabb lenne nekem, mint a rigolyás főnök. De ha elkezdek hiányozgatni, biztosan elküld...

Szóval 2 vérvételre kell elmenni? És ilyen hormonvizsgálatra csak nődoki küldhet, vagy háziorvos is? Ki adjon beutalót?

2013. febr. 26. 09:28
 6/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha gond van a progival nagy az esélye, hogy teherbe sem tudsz esni.

Házi doki nem adhat beutalót csak nődoki vagy endokrinológus.

Ezeket a vérvételeket a nap bármely szakában le lehet venni, ha van olyan labor a környéketeken amelyik délután, este is nyitva van ott megcsinálják délután is.

2013. febr. 26. 09:48
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia,

nálunk ugyanez a helyzet: kisváros, nem lehet válogatni stb. Amikor megkérdeztem, hogy ha megfogan a baba (nem első), okozhat-e gondot, hogy én meg mensi után pecsételtem 5-7 napig, csak a vállát vonogatta.

Időm, energiám és pénzem sem lenne magánorvosra, ráadásul az SZTK-s orvosok rendelnek csak magánban, így megnyugtattam magam, hogy ne aggódjak feleslegesen.

Első próbálkozásra összejött a baba, most vagyok 6 hetes, semmi probléma! De ha lenne, azonnal kórház és szólnék, hogy ez meg ez volt...

Ja, és a doki fog.gátló tablettát akart felírni, azután is, hogy szóltam, hogy tervezzük a harmadikat...

Úgyhogy vidéken nem könnyű, mert nem lehet válogatni, és csak ámulva olvasom a híreket, hogy van ÉRZŐ szívű, lelkiismeretes, megbízható szülész-nőgyógyász :).

Egyébként nem hinném, hogy néznek hormon szintet, ha eddig nem, akkor csak akkor fognak, ha már gond van. Ennyit a prevencióról és a jövő nemzedékéről sajnos :(.

2013. febr. 26. 09:56
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha úgy éretetted a kérdést, hogy minden terhes nőnek néznek-e progeszteron szintet, akkor a válaszom nem.

Egyébként én véreztem a 7. héttől és még így sem néztek progeszteron szintet, hanem automatikusan kaptam gyógyszert (progeszteronpótlást).

2013. febr. 26. 10:04
 9/16 A kérdező kommentje:

7-es, akkor te igazán megértesz :). Tényleg nagyon xar itt a helyzet. Ilyenkor gondolkodom el komolyan azon, hogy dobbantani kellene innen, és legalább egy nagyobb városba költözni.

Egy magánnődokiról tudok, aki nálunk hetente egyszer, asszem szerdánként este is rendel. Akkor hozzá bejelentkezem. De most felesleges lenne mennem, ugye? Most fog megjönni. Mikor menjek? Mensi utáni 3. napon, vagy a 21.-en? Nem tudom, hogy fogjuk megoldani ezt a vérvételt, a főnök ki fog kelni magából... Szerintem este nem csinálnak. Itt mindig csak reggel. A doki meg szerdánként rendel. És ha nem szerdára esik a 3. vagy 21. nap?

Lehet, jobb lenne mégis most bejelentkezni hozzá, és egyeztetni, hogyan tovább. Amúgy ez a doki benne van a homeos dolgokban is. Talán nem zárkózna el a természetes gyógymódok elől sem. Én nem mindenképp hiszek a nyugati orvoslásban.

2013. febr. 26. 10:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sokat segítetek :)
2013. febr. 26. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!