Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nagyobb gyerek az egyetlen...

A nagyobb gyerek az egyetlen megoldás hogy vigyázzon a kistestvérére és hazahozza suliból meg vigye, de nem akarja vállalni. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A nagy 12 éves hetedikes, a kicsi 9 éves és harmadikos. És a nagyot sehogy sem lehet rávenni hogy vigyázzon a kicsire és suliba sem hajlandó vele menni, őt a barátai jobban érdeklik. De a kicsit nem lehetne egyedül hagyni. Mit lehetne tenni? A nagy sehogy sem hajlandó együttműködni!
2013. febr. 23. 18:51
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
60%
Én általános iskolás másodikos voltam, mikor én hordtam haza a húgomat az oviból. 20 percre volt a házunktól az ovi, de a suliból hazafelé jövet útba esett, így egyértelmű volt, hogy én megyek érte, ha a szüleink éppen dolgoztak (több műszakban dolgoztak akkoriban). Nagyszülők messze laktak, így nem volt más választásunk. Igenis besegíthetne a 12 éves gyerek, ő is a család tagja, a családi gondok megoldásában ő is részt vehet. Ne könyörögjetek neki, hanem vegyétek egyértelműnek, hogy ez az ő dolga és kész. Nehogy már a gyerek döntse el, mit óhajt megtenni és mit nem. Kényszerítsétek rá valahogy, ha már most ilyen szófogadatlan, később (kamaszkor) súlyos gondok lesznek vele. Most kell elfojtani még csírájában az akaratoskodását. Ez így kicsit durván hangzik, de hosszú távon neki tesztek vele jót, ha kicsit együttműködőbbre nevelitek.
2014. szept. 3. 08:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!