A nagyobb gyerek az egyetlen megoldás hogy vigyázzon a kistestvérére és hazahozza suliból meg vigye, de nem akarja vállalni. Mit tegyünk?
Figyelt kérdés
A nagy 12 éves hetedikes, a kicsi 9 éves és harmadikos. És a nagyot sehogy sem lehet rávenni hogy vigyázzon a kicsire és suliba sem hajlandó vele menni, őt a barátai jobban érdeklik. De a kicsit nem lehetne egyedül hagyni. Mit lehetne tenni? A nagy sehogy sem hajlandó együttműködni!2013. febr. 23. 18:51
31/51 anonim válasza:
Hiába pontoztok le, egy 12 éves akkor se a barátaival lófráljon már minden nap suli után, hanem a tanulmányaival foglalkozzon és ne hisztizzen, hogy vigyázni kell a testvérére, ha teszem azt mondjuk a család megélhetése a tét, mert gondolom a szülők nem jókedvükből nincsenek otthon.
32/51 anonim válasza:
Szerintem valami tini pontoz le,teljesen igazad van, engem is lepontoztak.
33/51 anonim válasza:
Van kotelessege a gyerekemnek, hiaba egyke. De nem az en kotelessegemet es feladatomat haritom ra. A gyerek felugyelete pedig nem a masik gyerek feladata. . Tudom mi az a csalad, testverrel nottem fel. Nalunk nem a gyerek dolga volt megoldani a kisebb felugyeletet, ahogyan fozni, mosni, dolgozni se a gyerekeknek kellett, mert az sema gyerek dolga. Ellenben segitettunk teregetni, mosogatni, teriteni, mert azt ra lehet bizni a gyerekre.
34/51 anonim válasza:
Vigyáznia kis tesóra a nagyobb feladata ha kell,és ha ez teher akkor nagy gond van a nagyobb fejében vagy el lett kényeztetve.
35/51 anonim válasza:
Nekem egyébként fura, hogy a kérdező nem reagál..
36/51 anonim válasza:
Kérdező, lehet, hogy nem te vagy, be mindig van egy olyan felhasználó itt, aki lát a Díványon vagy a Bezzeganyán egy témát és arról kérdez. Úgy, hogy közben oda már ment 200 hozzászólás.
37/51 anonim válasza:
36-os vagyok és most miért lettem lepontozva? Elmondanátok?
38/51 anonim válasza:
Egyszerű: a nagynak legyen annyi szabadsága, hogy ha barátozni akar, esetleg majd a nyár elején fagyizni a haverokkal, akkor fizessék a kicsi fagyiját, engedjék, hogy a haverok felmenjenek hozzájuk(nem minden nap). És akkor figyel is a tesóra, és élhet is, nem marad ki semmiből, plussz a kicsit is meg kell tanítani egyedül közlekedni, otthon lenni.
Amúgy valóban nem a nagyobbik feladata a kicsi pesztrálása, hanem a miénk felnőtteké.(ugye ahhoz már felnőtt, hogy a tesót pátyolgassa, de gyerek még,hogy elmenjen rúgni a bőrt a placra...)
39/51 anonim válasza:
Iskolából hazakíséri a kistestvért, otthon meg mindkettő el van a saját dolgával. Ő is megy haza akkor külön fizessenek a szülők valakit akik elhozzák a kicsit.
40/51 anonim válasza:
Szerintem evidens, hogy együtt jönnek-mennek suliba és haza tanulni, hisz egyébként is egy helyen "illik" ilyenkor lenniük. Szóval előbb leckeírás, aztán a barátok (vagy ha van, a napközi is opció lehet). Azt viszont nem tartom fernek, ha gyakran kell a nagynak a kicsire vigyáznia - ezen jogosan akadhat ki. Persze ha másképp nem megoldható, meg kell vele beszélni a miérteket, elég nagy a nagy már ahhoz, hogy empátiával legyen a szülei felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!