Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nagyobb gyerek az egyetlen...

A nagyobb gyerek az egyetlen megoldás hogy vigyázzon a kistestvérére és hazahozza suliból meg vigye, de nem akarja vállalni. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A nagy 12 éves hetedikes, a kicsi 9 éves és harmadikos. És a nagyot sehogy sem lehet rávenni hogy vigyázzon a kicsire és suliba sem hajlandó vele menni, őt a barátai jobban érdeklik. De a kicsit nem lehetne egyedül hagyni. Mit lehetne tenni? A nagy sehogy sem hajlandó együttműködni!
2013. febr. 23. 18:51
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
74%
Egy gyereknek nem feladata a testvérére vigyázni. Egyszer-egyszer belefér, de a szülő dolga megoldani az ilyen problémát. Szerintem érthető, hogy nem akar minden nap bébiszittert játszani, ne erőltessétek. Én tapasztaltam, hogy milyen rossz, amikor két kisebbre kell vigyázni, és ennél fogva nem kérem, hogy vigyázzon a kicsire. Az én gyerekem, nekem kell vigyáznom, elhozni oviból-suliból a kisebbet.
2013. febr. 23. 19:12
 12/51 anonim ***** válasza:
67%
Nem arrol van szo, hogy ne dolgozzon a szulo. Most komolyan egy gyereknek kellene a testveret nevelni???? Nem az o feladata. SegitHET, de nehogymar kotelezo legyen neki. A szulok vallaltak masodik gyereket. Ha kenyszeritik ra, csak megutalja a kicsit. Tessek megoldani. Tessek erdekeltte tenni a gyereket pl. plussz zsebpenzzel, vagy tessek megfizetni valakit, akivel ez megoldhato.
2013. febr. 23. 19:12
 13/51 anonim ***** válasza:
70%
Segitenek. De a "marpedig Pisti hazahozod 1 orakor Katikat az iskolabol es vigyazol ra este fel hetig amig hazaerunk mindennap es kesz" az nem segitseg, hanem kihasznalas es eroszak. A gyerek nem bebiszitter.
2013. febr. 23. 19:14
 14/51 anonim ***** válasza:
68%
Hát ha egy család nem képes egymást segíteni akkor mégis kitől várható el?
2013. febr. 23. 19:15
 15/51 anonim ***** válasza:
54%
Testvérre vigyázni nem egyenlő a neveléssel,hanem magától értetődő dolog,és ott gond van ahol a testvérnek ez probléma.Persze a 12 éves elvárja,hogy kinyitja a száját és mindent megkapjon de egy ilyen kis feladatot nem lát el,igen a szülő feladata megkérte a tesót,é kutyakötelessége segíteni,érdekes nekem sosem volt teher.
2013. febr. 23. 19:15
 16/51 anonim ***** válasza:
70%
A segitseget meg mindig kevered a kotelezo feladattal. Nekem a kerdesbol az jon le, hogy ez egy mindennapos, delutantol esteig tarto munka lenne a nagynak. Ez nem segitseg. A segitseg az lenne, ha nehany napon keresztul elhozna, vagy vigyazna ra. De nem mindennap. Es nem azert, mert kell, hanem azert, mert erdekeltte teszik.
2013. febr. 23. 19:19
 17/51 anonim ***** válasza:
46%
A kérdező nem írta de nem hiszem hogy estig lenne a dolog.Amúgy hol máshol lenne egy 12 éves gyerek ha nem otthon?
2013. febr. 23. 19:22
 18/51 anonim ***** válasza:
35%
Ne magyarázd a 72-esnek, mert nem fogja megérteni.
2013. febr. 23. 19:22
 19/51 anonim ***** válasza:
80%
Baratoknal? De nem az a lenyeg, hogy otthon van e, hanem hogy figyelnie kell a testverre. Azt mondjuk nem tudom hogy tudja e a kerdezo, hogy ha barmi baj erne a gyerekeket, ugy megbuntetnek mint a huzat kiskoru veszelyeztetese miatt. A nagy 12 eves, meg gyerek, 14 eves koraig egyedul se lehetne, nemhogy kisebb gyerekre vigyazzon...
2013. febr. 23. 19:24
 20/51 anonim ***** válasza:
70%
Anyukám nagyon jó szülő,nekem napi feladat volt öcsém elkísérni suliba,ugyanoda jártunk,majd hazahozni és együtt voltunk otthon 4-fél 5ig amíg anya nem jött haza,sose volt teher és nem is kaptam érte semmit,nem is vártam el,szóval számomra hihetetlen,hogy nem evidens hogy a nagy vigyáz a kicsire.
2013. febr. 23. 19:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!