Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nagyobb gyerek az egyetlen...

A nagyobb gyerek az egyetlen megoldás hogy vigyázzon a kistestvérére és hazahozza suliból meg vigye, de nem akarja vállalni. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A nagy 12 éves hetedikes, a kicsi 9 éves és harmadikos. És a nagyot sehogy sem lehet rávenni hogy vigyázzon a kicsire és suliba sem hajlandó vele menni, őt a barátai jobban érdeklik. De a kicsit nem lehetne egyedül hagyni. Mit lehetne tenni? A nagy sehogy sem hajlandó együttműködni!
2013. febr. 23. 18:51
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
50%
Mit nem ertek meg? Hogy nem a testvernek kell megoldania a szulok problemajat? Nem neki kell. Van gyerekem. Igaz, csak egy, de ha lenne masik, akkor sem a nagynak lenne a kotelezo program a kicsi felugyelete. Nezz korul csak itt az oldalon, hany tini van kiakadva azon, hogy a kistesora kell vigyazni. Mellesleg felelotlen is az a szulo, aki egy 12 evesre biz egy kisebb gyereket.
2013. febr. 23. 19:26
 22/51 anonim ***** válasza:
47%
Hétközben barátoknál? Hétközben tanuljon,sportoljon legyen különórán ne barátoknál.
 23/51 anonim ***** válasza:
27%
A 72%-os csak ey önző kamasz nem kell vele foglalkozni.
 24/51 anonim ***** válasza:
61%
A kamaszkoron mar reg tul vagyok, mint irtam gyerekem is van :)
2013. febr. 23. 19:29
 25/51 anonim ***** válasza:
72%

Ja persze! Ha14 éves korig nem lehet egyedül hagyni, akkor válaszolj a következőre!

Miért csak 12éves korig mehetsz a beteg gyerekkel táppénzre?

2013. febr. 23. 19:29
 26/51 anonim ***** válasza:
40%
akkor lehet egyedül hagyni ha a gyerek elég önálló,én az voltam simán 6-7 évesen,addig ne okoskodj még nincs csak 1 gyereked,nem mindenkinek van pénze bébiszitterre
2013. febr. 23. 19:34
 27/51 anonim ***** válasza:
43%
ne foglalkozz veluk! Ha a nagynak klotelessege vigyazni a kicsire akkor a kicsinek mi a kotelessege? Ezt hivjak megkulonbotetesnek amit a gyerek igenis erez, es emiatt megutalhatja a kicsit! Nem azt mondom, hogy ne lehetne vele megbeszelni hogy segitsen, de mar miert is lenne neki kotelezo?
2013. febr. 23. 19:34
 28/51 anonim ***** válasza:
44%
Nem en alkottam a torvenyt, kedves kotekedo valaszado. :) En nem biznek gyerekre gyereket, az biztos.
2013. febr. 23. 19:35
 29/51 anonim ***** válasza:
58%
Én 9 évesen egyedül jöttem-mentem már. Köztünk a húgommal 13 év van és oviba mindig én mentem érte és itthon voltam vele, míg az egyedülálló anyám haza nem ért a munkából, sőt még most is így van, pedig már iskolás, és nem haltam bele, szeretek vele lenni. 12 évesen meg nehogy már teher legyen ez egy gyereknek. Ok, nem mindennap, de egy héten 3 napot simán be kellene vállalnia, amúgy is tanuljon suli után, csavargásra ott a hétvége... Nemhogy még zsebpénzt kapjon érte, mert vigyáz a kicsire... Le is szakadna a képem, ha ezért anyámnak fizetnie kellene nekem... Amúgy egyes családokban nem megoldható se baby-sitter, se nagymama, ennyi.
2013. febr. 23. 19:36
 30/51 anonim ***** válasza:
46%
jobb is hogy csak 1 gyereked van emiatt lesz annyi lusta kamasz semmi feladat,semmi kötelesség,csak jogaik vannak,önállótlan szerencsétlenségek lesznek az ilyenek
2013. febr. 23. 19:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!