Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért születnek egyre kisebb...

Miért születnek egyre kisebb súllyal a babák?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 10:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Édes istenem :(((

Az én rokonom fiatal, most szült, 21 éves. Nehéz gyerekkora volt, elvált szülők, stb. erős dohányos volt. Tinikorában rettentő lázadó, azt hittük sosem nő be a feje lágya, eszméletlen miket művelt.

Ahogy megtudta, hogy várandós, lerakta a cigarettát és nagyon példás anya!

Szóval nehogymár egy idősebbnek ne menjen.

Meg mi az, hogy nem eszik, veszélyezteti a gyerekét és még bagózik is?

Áhhh...

Szörnyű.

2013. febr. 22. 11:41
 22/28 Baranka ***** válasza:
Nem szeretném védeni a dohányosokat! De volt egy igen kisebbséghez tarozó anyuka ismerősőm aki cigizett végig ( a legerősebb cigit szívja) mégis egészséges gyereke született. Mikor megszült majdhogynem a nővérek parancsolták ki cigizni, mert ugye a baba a hasában is függő lett a terhesség alatt. De már teljesen elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől!!!!!!!!!
2013. febr. 22. 12:44
 23/28 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos nagyon más lett a téma:)

Én az "egészséges" várandósságokra gondoltam. Persze én sem védem a bagós kismamákat. De akkor lehet, csak az én környezetemben születtek kisebb babák:)

2013. febr. 22. 12:51
 24/28 anonim ***** válasza:
Nálunk a testvéreim 2500-2700 grammal születtek. Az én fiam 3000grammal. (másfél éves) Viszont a most születő babák sokszor 3500-4500 grammosak. Szóval én ezt cáfolnám. Akik esetleg kis súllyal születnek időre, lehet, hogy olyan babák, akik pár évtizede még meg sem érték volna a saját születésüket, valamilyen rendellenesség miatt. Esetleg lepényi keringés, vagy ilyesmik.
2013. febr. 22. 13:04
 25/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, igazad van. Nekem kis súllyal születtek a babáim (2100-2600), nem cigiztem, nem ittam, terhesvitamint szedtem. Utolsó hetekben vették észre, hogy nem jó a keringés, nincs magzatviz, sürgősségi császár. Néhány évtizede biztos nem ússzuk meg pár hét korán tartózkodással...
2013. febr. 22. 13:26
 26/28 anonim ***** válasza:
Egyre kisebb?? Inkább egyre nagyobbak. Mikor én születtem 3250 grammal, az elég nagynak számított. Manapság nem ritka a 4 kilós gyerek sem. Én 3,5 kilóval szültem, ez teljesen standard ma már.
2013. febr. 22. 17:09
 27/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én manóim is kicsik lettek. A lányom 41 hétre született 2590g-al. A fiam 37 hetesen 2690g-al. Nem tettem semmi rosszat a terhesség alatt, szedtem vitamint, és a méhlepénnyel, vérellátással sem volt gond. Nem vagyok öreg sem, és túl fiatal sem. A doki szerint ez genetikai sajátosság. A picik hamar behozták kint a súlyukat. Semmilyen hátrányt nem jelentett, hogy kicsit kisebbek az átlagnál. Persze a szülés az szülés, és mindenhogy fáj, de gondolom azért van különbség a 4 kilós és a 2,5 kilós baba szülése között.

Szóval szerintem nem nagy baj ha picit könnyebb az átlagnál a baba.

2013. febr. 22. 22:20
 28/28 anonim ***** válasza:

Az en ismeroseimnel meg epp, hogy hatalmas babak szuletnek 3700-4700 grammig.

Az en lanyom volt a legkisebb 3300 grammal es ido elott szuletett 1.5 hettel.

2013. febr. 24. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!