Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért születnek egyre kisebb...

Miért születnek egyre kisebb súllyal a babák?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 10:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Azok a te ismerőseid, akik talán szerencsések voltak, bár felénk nem ez a tapasztalat :( Az egyik ilyen esetben kis súlyú volt az újszülött, a másikban 8 éves koráig aszthmás volt. A többi gyereket is végigbagózta ez az anya, de ők betegek ugyan nem lettek, tehát nem aszthmásak vagy ilyesmi, csak gyenge az immunrendszerük, mindent elkapnak. Meg sajnos elmondható, hogy nem is észkombájnok, de ez nem feltétlenül a dohányzás számlájára írandó. És ez csak egy nő, akit én ismerek :(

Szerintem a terhes dohányzó nők még nem láttak koraszülöttet inkubátorban :( Borzalmas látvány, leírhatatlan. Nekem elég volt életemben 1x ilyet látni :(

Egyébként én nem látok ilyen súlyú újszülötteket, amiről te írsz kérdező. Mindenhol esetleg 2900-3500 g-osokkal futok össze, a többségük elég "tömött" :D

Ikreknél más a helyzet, náluk teljesen normális, hogy ilyen a súlyuk :)

2013. febr. 22. 11:00
 12/28 anonim ***** válasza:

Szerintem is épp hogy inkább nagyobb súlyúak átlagosan mint régebben.

Vannak kis súlyú babák is igen, főképp azért ők nem 40.hétre születnek hanem hamarabb szóval nem tudni elérték e volna a 3 kilót 40.hétre de valószínű hogy igen.

Azonkívül a dohányzást és helytelen táplálkozást leszámítva ( a rászoruló és rossz szoc.helyzetű anyukákra jellemző ez akikkel tele a terhespatológia és nem csak barna bőrűekre gondolok ) egyes betegségek pl. terhesség alatti magasvérnyomás is okozhat kisebb súlyt a lepényi keringés miatt. És azért ahogy egyre nő az életkor a gyereket vállaló nőknél, úgy kerülnek egyre inkább előtérbe a terhesség alatti betegségek mint cukorbetegség, magas vérnyomás, toxémia ezek az életkor előrehaladtával romlani szoktak.

2013. febr. 22. 11:02
 13/28 anonim ***** válasza:
Én inkább minden ismerősnél, ahol mostanában született a baba, 3 kg-os de inkább bőven 3 kg feletti babákat látok. Az én fiam is 3900 grammal született.
2013. febr. 22. 11:08
 14/28 anonim ***** válasza:
Az én fiam is kis súllyal született, igaz ő a 36. héten, 2160g-al. Nem ittam, dohányoztam stb., de végig mondta az orvos, hogy nem lesz nagy baba.
2013. febr. 22. 11:10
 15/28 anonim ***** válasza:

Na de te 36. hétre szültél, betöltött 37. előtt koraszülöttnek számít.

Szóval lehet, hogy később ha nem is nagy baba lett volna, de akkor is nagyobb súllyal születik meg.

2013. febr. 22. 11:12
 16/28 anonim ***** válasza:
A környezetemben lévő barátnőim is sajnos dohányoztak sokat terhesség alatt, mind a hárman az egyik 3850 grammal a másik 4050 grammal, a harmadik pedig 3700 grammal szült időre betöltött időre.
2013. febr. 22. 11:12
 17/28 anonim ***** válasza:

Eszméletlen basszus,hogy hogy nincs semmi felelősség az emberekben :(

Arra nem képesek, hogy ne cigizzenek, ha a hasukban van a gyerek :( Áhh :(

2013. febr. 22. 11:15
 18/28 anonim ***** válasza:
Dehát mennyi ilyet látni!! Nekem első gyerekemmel be kellett feküdnöm mert görcsöltem, kaptam infúziót stb. És nem egy kismama ment nagy pocakkal cigizni KI A HIDEGBE (február volt) és nem egy köztük nem cigány volt vagy ilyesmi és nagy szeretettel beszéltek a babájukról és nagyon várták de a cigit le nem tették volna!! Azóta megszületett a babám és jártam jópárszor arra ahogy megyek a kórházba és mindannyiszor látok kint nagypocis anyukákat cigizni...Hát hogy van ez???
2013. febr. 22. 11:24
 19/28 anonim ***** válasza:

Igen, előadják, hogy ők mindent megtennének a gyerekükért, de arra nem képesek, hogy a cigit letegyék :(

Én elvenném tőlük a GYES-t és a családit. Meglátjuk utána képesek lennének-e leszokni a dohányzásról.

2013. febr. 22. 11:33
 20/28 anonim ***** válasza:
18 vagyok és ők is ilyenek miatt voltak bent hogy nem hízott rendesen a baba odabent a terhességi korhoz képest kicsi volt stb. És akkor magyarázták a bizonyítványt hogy " én is ilyen kicsi voltam anyukám mesélte" meg hogy "hát nem tellik annyi ételre" meg stb. Holott cigire meg tellett.
2013. febr. 22. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!