Miért születnek egyre kisebb súllyal a babák?
Azok a te ismerőseid, akik talán szerencsések voltak, bár felénk nem ez a tapasztalat :( Az egyik ilyen esetben kis súlyú volt az újszülött, a másikban 8 éves koráig aszthmás volt. A többi gyereket is végigbagózta ez az anya, de ők betegek ugyan nem lettek, tehát nem aszthmásak vagy ilyesmi, csak gyenge az immunrendszerük, mindent elkapnak. Meg sajnos elmondható, hogy nem is észkombájnok, de ez nem feltétlenül a dohányzás számlájára írandó. És ez csak egy nő, akit én ismerek :(
Szerintem a terhes dohányzó nők még nem láttak koraszülöttet inkubátorban :( Borzalmas látvány, leírhatatlan. Nekem elég volt életemben 1x ilyet látni :(
Egyébként én nem látok ilyen súlyú újszülötteket, amiről te írsz kérdező. Mindenhol esetleg 2900-3500 g-osokkal futok össze, a többségük elég "tömött" :D
Ikreknél más a helyzet, náluk teljesen normális, hogy ilyen a súlyuk :)
Szerintem is épp hogy inkább nagyobb súlyúak átlagosan mint régebben.
Vannak kis súlyú babák is igen, főképp azért ők nem 40.hétre születnek hanem hamarabb szóval nem tudni elérték e volna a 3 kilót 40.hétre de valószínű hogy igen.
Azonkívül a dohányzást és helytelen táplálkozást leszámítva ( a rászoruló és rossz szoc.helyzetű anyukákra jellemző ez akikkel tele a terhespatológia és nem csak barna bőrűekre gondolok ) egyes betegségek pl. terhesség alatti magasvérnyomás is okozhat kisebb súlyt a lepényi keringés miatt. És azért ahogy egyre nő az életkor a gyereket vállaló nőknél, úgy kerülnek egyre inkább előtérbe a terhesség alatti betegségek mint cukorbetegség, magas vérnyomás, toxémia ezek az életkor előrehaladtával romlani szoktak.
Na de te 36. hétre szültél, betöltött 37. előtt koraszülöttnek számít.
Szóval lehet, hogy később ha nem is nagy baba lett volna, de akkor is nagyobb súllyal születik meg.
Eszméletlen basszus,hogy hogy nincs semmi felelősség az emberekben :(
Arra nem képesek, hogy ne cigizzenek, ha a hasukban van a gyerek :( Áhh :(
Igen, előadják, hogy ők mindent megtennének a gyerekükért, de arra nem képesek, hogy a cigit letegyék :(
Én elvenném tőlük a GYES-t és a családit. Meglátjuk utána képesek lennének-e leszokni a dohányzásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!