Miért születnek egyre kisebb súllyal a babák?
Nem tudom, mire gondolsz, az én környezetemben 3 kiló felett születtek a babák mostanában. Sőt! Szerintem inkább egyre nagyobbak a sok terhesvitamin miatt!
De talán arra gondolsz, hogy egyre több a koraszülés is, ami kis súllyal történik? Az talán a külső ingerek, és káros hatások miatt van.
Én sem értem mire gondolsz.
Az biztos, hogy rengeteg a dohányzó terhes (nem értem az ilyenektől miért nem vonják meg a GYES-t vagy bármit, mert nem említhetőek egy lapon más anyákkal, mégis ugyanazt a támogatást kapják), viszont az ő gyerekeik nyilván ezért születnek kisebb súllyal.
Egy sima egészséges terhesség alatt teljesen normális súlyú újszülöttek szoktak világra jönni.
Nem a koraszülésre gondolok. Egyre többet hallom, hogy 2400-2600 g közt születnek terminusra a babák. Azt mondják, hogy természetes, de nekem egy kicsit fura.
Nekem első babám 41. hétre született, kerek 3 kilóval.
Második 2900g volt, neki sajnos méhen belül esett vissza a súlya.
Nagyon remélem, hogy a harmadik nem kis súllyal fog születni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!