A GYED-ből, GYES-ből mennyi gyerektartást vonnak? Ugyanúgy 20%-ot?
Egyszer elváltam, a gyereket a volt férjem neveli. Havi 16 ezret fizetek neki gyerektartásként. Most babát várok, kevesebb lesz a pénz, ugyanakkor többet kell költeni. Hány százalékot kell fizetni ezután? Lehet a babára hivatkozva csökkentést kérni?
(még mielőtt valaki támadna, a volt férjemnek van pénze bőven, csak szereti az én véremet is szívni, miközben a gyereket ellenem neveli)
Nem fogják csökkenteni a gyerektartást!!!
a férjem 20ezret fizet az előző házasságából született gyermekére.
Most született közös gyerekünk, albérletben élünk havi 100ezer-ből 3-an, mégsem jutott eszünkbe a csökkentés.
Meg sem adná a bíróság, hiszen max. 3. gyereknél lehet jogos a követelés, 2 gyereknél 20-20% teljesen reális.
Ha szülnél még egyet, akkor lehetne kérni, hogy ezentúl 15%-ot vonjanak csak.
Az én gyerekem is nélkülözik, nem kap márkás dolgokat, használt ruhákba öltöztetem, de ezt tudtam, hogy ez lesz.
A bíróságot hidd el, nem érdekli a problémád, míg csak 2 gyereked van.
én a helyedben nem mennék bíróságra hanem a volt férjemmel beszélném meg.
egyrészt, gyesből tényleg nem vonhatnak, hanem ha újra dolgozol akkor kell duplát fizetni amennyiben az apa kéri a megelőlegezett gyerektartást.
másrészt nem hiszem, hogy ezt az összeget csökkenteni fogják. valóban van rá lehetőség, de azoknál az eseteknél nem 16.000.- a gyerektartás.
barátnőmnek pont a napokban volt ilyen pere, munkanélküli apukától 20.000Ft-os gyerektartás ítéltek, te meg nem vagy munkanélküli.
tényleg azt gondolom, hogy itt a járható út az, ha magatok közt beszélitek meg mert miután berángatod a bíróságra már elég kellemetlen lenne meggyőzni-gondolom én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!