Iskola után estem teherbe, tehát nem volt munkaviszonyom. Milyen juttatások illetnek meg? GYÁS-t vagy GYED-et kaphatok vagy csak GYES-t? Várhatóan decemberbe fogok szülni.
Szia!
Csak a gyesre leszel jogosult,ami 25000ft.Ez sajnos alanyi jogon jár.Bár jó lenne már ha valamihez kötnék és csak az kaphatná aki tanult,vagy dolgozott,vagy munkanélkülin volt..stb..A lényeg,hogy a sok ingyenélőt jó lenne már nem eltartani.Bocs,hogy ezt is megjegyeztem,de nagyon felháborít.Ha nem ez lenne a helyzet,akkor becsületes juttatást adhatnának annak,aki valóban érdemes rá,mert ez az összeg annak röhelyes.
Gratulálok a babádhoz.
Ne haragudj, kedves válaszadó, de nem lehet minden támogatást munkaviszonyhoz kötni. Így is egyre később és kevesebbet szülnek a nők. Vagy azért, mert kevés a támogatás, vagy pedig azért, mert a karrier fontosabb nekik az egészséges utódok helyett. Nem várhatjuk el, hogy miután valaki 23-24 éves koráig tanul, még 2-3 évet dolgozzon is, és csak azután szüljön.
Az ingyenélők pedig nem elsődlegesen a GYES-ből élnek, annál nagyobb összegű támogatást is kapnak.
Még annyi,hogy szerintem csak a mi fajtánk nem mer gyereket szülni,mert felelősen próbál gondolkodni.Akikről írtam,ők így is mernek rakásra szülni,hogy nem a munkájukból tartják el őket.És igenis fel vagyok háborodva,hogy mi meg ezért dolgozunk,hogy őket eltartsuk,magunknak meg nem merünk annyit szülni,amennyit szívesen vállalnánk.Csak 1 példa:Mi fizetjük a lakáskölcsönünket 20 évig,mert voltunk akkora marhák,hogy ezt vállaltuk,és tisztességesen dolgozunk,annak a fajtának meg osztogatják a lakásokat.Na,hol itt az igazság?Nekik is mi vesszük sajnos.
Előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!