A GYED-ből, GYES-ből mennyi gyerektartást vonnak? Ugyanúgy 20%-ot?
Egyszer elváltam, a gyereket a volt férjem neveli. Havi 16 ezret fizetek neki gyerektartásként. Most babát várok, kevesebb lesz a pénz, ugyanakkor többet kell költeni. Hány százalékot kell fizetni ezután? Lehet a babára hivatkozva csökkentést kérni?
(még mielőtt valaki támadna, a volt férjemnek van pénze bőven, csak szereti az én véremet is szívni, miközben a gyereket ellenem neveli)
Én úgy tudom, ha új gyerek születik, akkor csökkenthető a gyerektartás.
(Az, hogy miért így alakult,a ti dolgotok, bár olvasni is rossz, hogy ilyen van.)
Ő neveli, mert így állapodtunk meg. A gyerek is apás meg nagymamás volt egész életében, így otthagytam nekik.
Én értem, hogy "fele részben" enyém a gyerek. Csak ha a volt férjem ezt a pénzt olyanokra költi mint játszóház, meg egy ezredik játék, közben meg a babának nem tudok majd pelenkát venni akkor valahol nem érzem igazságosnak!
Lehet kérni a csökkentést,de sajnos nem kapod meg, nekünk is 10 ezer forintot kell fizetnie a férjemnek 2008-ban állapította meg a Bíróság, előző házasságából való lánya után 62.000Ft a nettó jövedelme, azóta két közös gyermekünk is született most jön a harmadik, én is csak Gyest kapok, nem csökkentették neki pedig már nyár óta nagykorú a lánya,
Nekem is van előző házasságomból egy gyermekem akit apukája nevel én nekem is 10 ezer forint/ hó a tartásdíj még ilyen alacsony csekély bevétel mellett is, és nem csökkentik!
Mscka legyek ha értem, az embereknek a gyerektartásról alkotott elképzeléseit. A volt férjed rendelkezésére áll, x mennyiségű pénz, ebben benne van a tied is meg az övé is. Abból, költ rezsire, kajára, játszóházra stb. Nem a te pénzedet, hanem azt a pénzt amiből gazdálkodik.
Azért ha nem is vagy ott a gyerek mellett teljesen, ez a becsület, hogy hozzájárulok a neveltetéséhez.
Igen, lehet csökkentetni, ha a beáll az életedbe változás.
Értem én hogy ezekből a pénzekből gazdálkodik. Csak éppen ő meglenne a sz.ros 16 ezer nélkül (az ő véleménye, hogy ennyi jár a fizetésemből),míg nekünk sokat jelent az a pénz is.
Akkor kérnem kell a csökkentést? vagy a Gyedből amúgy is kevesebb jár? vagy hogy van ez?
ha megszületik a gyerek kérhetsz csökkentést mert h a törvény szerint egyik gyereket sem érheti hátrány a másik javára
gyedből gyesből még adótartózást sem vonnak
de azt nem tudom h gyt-t vonnak e
mivel kevesebb lesz a pénzed és lesz +1 gyerek
szerintem csökkenteni fogják a gyt összegét
am a válaszolóknak nem az volt a kérdés h miért nem ö neveli a gyereket hanem az amit kiirt
ha akkor olyan döntés született h a gyereknek jobb apával akkor ezt tess tiszteletben tartani és nem bolygatni az okokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!