Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dobozokba rakott babaruhák...

Dobozokba rakott babaruhák sárga foltosak lettek. Mivel mossam ki, hogy tutira kijöjjön? Ariel folttisztítót fújjak rá vagy sima mosással (40fokon) is kijön?

Figyelt kérdés
Esetleg valami tuti, bevált módszer?
2013. febr. 18. 12:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én is jártam így, tárolás közben megsárgultak a rucik de kimostam simán normál mosószerrel és kijött. 3 évet álltak a ruhák.
2013. febr. 18. 12:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem csak úgy jöttek ki, hogy egy hétig áztattam mosószeres vízben, minden nap befújtam Ariellel, 2 naponta cseréltem a vizet, hogy be büdösödjön. Így jöttek csak ki, de valamelyikből még így sem.
2013. febr. 18. 12:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Hogy ne* büdösödjön. Elírtam.
2013. febr. 18. 12:16
 4/13 A kérdező kommentje:

Akkor eddig 1:1 az állás. Hátha ír még valaki, és valamerre billen a mérleg. :)

Az eddigieket köszönöm!

Nem akarok fölöslegesen mosni...

2013. febr. 18. 12:45
 5/13 anonim ***** válasza:
Én Persillel mostam át a ruhákat, előtte beáztattam egy fél napra. Éveket álltak a ruhák, de utána tökéletesek lettek.
2013. febr. 18. 12:51
 6/13 anonim ***** válasza:
3 éve állnak a ruhák, sógornőmnek most adtam oda, mert most vár babát, de nem jöttek ki semmilyen módszerrel. Se vanish, se ariel nem használt, pedig napokig áztattam, mostam már 60 fokon is, így is sárgák maradtak. :(
2013. febr. 18. 14:22
 7/13 anonim ***** válasza:

szintúgy 3 évet álltak,nekem nem besárgult hanem bedohosodott penészedett a padláson pedig kimosva,vasalva,zacskóba kartonba téve tettem el,mégis..

szépen átmostam 90 fokon vasaltam őket és szellős helyre tettem míg meg nem született a kistesó !

3 hónapos

2013. febr. 18. 16:35
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Akkor nem marad más hátra, próba-szerencse. Most akciós a folttisztító, inkább veszek egyet. Nem gondoltam, hogy így fog kinézni. :(

Nem akartam bodykat venni, ezek is jó allapotban vannak a foltot leszámítva...

2013. febr. 18. 19:57
 9/13 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Nekünk mondjuk 16 évet állt a pincében, bár gondosan becsomagolva. Mosd ki először simán, baja nem lesz. :)
2013. febr. 18. 21:25
 10/13 A kérdező kommentje:

Rámegyek a tutira, befújom folttisztítóval. :)

Anyáméknál volt a padon, nem egészen 2 évet. Legközelebb nejlonzsákba rakom, abban hátha nem lesz baja.

Az én gyermekkori tipegőimnek, kisruháimnak 30 év után sem volt semmi bajuk, 1 mosás, vasalás után ráadtam a lányomra. Bosszantó, hogy ezzel meg így jártam!

2013. febr. 18. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!