A tápszeres gyerekek szervezete kevésbé ellenálló, mint az anyatejeseké? Vagy ez csak mítosz?
tápszeres babáim voltak, mert kb 50 ml volt a max tejem...egyszer volt 100 is...szóval hagyjuk...
de nagyon ellenálló, egészséges gyerekek(ha anyatejesek lettek volna sem lehetnének egészségesebbek).....szóval szerintem ez mítosz csak...
Ha rákeresel, mindenhol ezt írják és ha megkérdezed, a gyerekorvosok, allergológusok, védőnők... stb., és pláne szoptatási tanácsadók is ezt fogják mondani. Gyanítom ezért, hogy nem mítosz, hanem statisztika, hogy az anyatej hozzájárul egy baba "aktuális" és későbbi, felnőttkori egészségéhez. Ugyanakkor ha anyukákat kérdezel, egyedi eseteket, akkor nagyon sok ellenpélda is lesz. (Itt a GYK-n is sok ilyen kérdés volt már.) Szerintem az anyatej egy plusz védelem, de sokszor többet jelent a genetika, higiénia, életmód, terhesség és szülés lefolyása vagy csak az, van-e közösségbe járó nagyobb testvér.
Az én gyerekem meg "hibrid" volt :)
Kislányom is tápszeres volt. 2 éves koráig 1x volt náthás, és egyszer lázas oltás után. Most, hogy elkezdte a bölcsit (5hete jár), folyt kicsit az orra, de ennyi. Ez állítólag téli bölcsikezdésnél ritka, hogy 1-2 hétnél tovább tud járni egy újonnan bekerülő kisgyerek.
Nem tudom, mitől függ, remélem nem lesz beteges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!