Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kirúgtak mert hiányoztam a...

Kirúgtak mert hiányoztam a gyerekek miatt, most ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Próbaidőt töltöttem, sajnos nincs pénzem bébiszitterre, nagyszülők nincsenek és a kisebbik gyerekem bölcsibe bekerülve elég beteges így is hamarabb küldtem sokszor a bölcsibe mint kellett volna (érzésem szerint nem volt még gyógyult teljesen) és most elküldtek tudom próbaidő alatt megtehetik, dehát mi lesz így velünk? Ne is dolgozzak amíg hozzá nem edződik a közösséghez? Az orvos szerint az első év ilyen rossz közösségben utána jobb lesz, dehát munka nélkül meg nem járhat közösségbe sem.
2013. febr. 14. 08:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos nem tudsz sok mindent csinálni, mivel próbaidő alatt rúgtak ki. Gondolom mikor kirúgtak, akkor nem mondták, hogy a gyerek miatt, mert sokat beteg .

Amúgy annyit tehetsz, hogy keresel másik munkát, sajnos ez van Magyarországon.

Én augusztusban megyek vissza dolgozni, fiam szeptemberben kezdi az ovit, ha felveszik. Azt se tudom, hogy fogom beszoktatni, nem beszélve arról, hogy gondolom betegeskedni fog ő is az elején, ami ilyenkor szinte normális is. Én se tudom hogy lesz, mert folyamatos műszakban fogok dolgozni.

2013. febr. 14. 08:48
 2/21 anonim ***** válasza:
32%

Előbb kellett volna a bölcsit kezdeni, és akkor talán nem hiányoztál volna ennyit.

Munkaadóként nekem is olyan alkalmazottra lenne szükségem akire lehet számítani és nem hiányzik.

2013. febr. 14. 08:52
 3/21 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon sajnálom:( ma a legtöbb munkáltató már semmit sem tolerál. Kívánom, hogy minél előbb találj egy új munkát normális vezetővel, aki emberséges.
2013. febr. 14. 08:53
 4/21 anonim ***** válasza:
68%
Kedves második! A mai világban nem veszik fel bölcsibe úgy a gyereket, hogy a szülőnek nem dolgozik. Iszonyatos túljelentkezés van. Szerintem ez pusztán emberség kérdése, hogy a vezető megpróbál-e normális megoldást találni a helyzetre, vagy rögtön utcára tesz egy kisgyermekes édesanyát.
2013. febr. 14. 08:56
 5/21 anonim ***** válasza:
25%
Ha amunkáltató kitölti a papírt akkor felveszik és nem nem nézik hogy akkor kezedesz vagy 3 hónap múlva
2013. febr. 14. 09:00
 6/21 anonim ***** válasza:
78%
És három hónap alatt a gyerek szervezete meg is edződik és nem is lesz többet beteg? Egy évre előre meg kétlem, hogy kiállítják az igazolást....
2013. febr. 14. 09:07
 7/21 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kettes! Neked biztos nem dolgoznék, mert úgy gondolom te az a munkáltató vagy, aki kihasználja a munkavállalóját éhbérért, napi 10 órában.

Nagyon sok munkahely nem ad ki munkáltatóit, ha nem dolgozik ott az illető, illetve nem írja meg 3 hónapra előre. Ezt csalásnak hívják, amiért komoly büntetés jár.

Ezek szerint te egy terhes nőt is képes lennél kirúgni.

Gratulálok, egy igazi magyar mentalitással rendelkező munkáltató vagy!

2013. febr. 14. 09:14
 8/21 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

8:52 második válaszoló, nagyon Rossz Munkáltató lehetsz én se dolgoznék Nálad!!!!!

Én családi vállalkozásban dolgozom, mivel a Kisfiam elég beteges, én is összevissza tudok menni dolgozni.

Nagyon sajnálom a Kérdezőt, remélem mihamarabb sikerült másik munkahelyet találnia, és azt is remélem, hogy a Bölcsibe segítőkészek lesznek és addig nem függesztik fel a gyermeket, beveszik, hogy tudjon munkát találni az Anyuka!

Üdv két gyermekes Anyuka.

2013. febr. 14. 09:31
 9/21 anonim ***** válasza:
6%
teljesen normális a munkáltató azon elvárása, hogy a dolgozó dolgozzon
2013. febr. 14. 10:05
 10/21 anonim ***** válasza:
85%

Ja, csak a dolgozó munkavállaló és jogokkal rendelkezik. Téged elég sokminden miatt fel lehetne gondolom jelenteni.

Mert aki a munkáltatóiban csal, az másban is!!

2013. febr. 14. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!