Kirúgtak mert hiányoztam a gyerekek miatt, most ilyenkor mi van?
Munkaadóként nekem is olyan
alkalmazottra LENNE szükségem akire
lehet számítani és nem hiányzik.
Nem vagyok munkáltató. Nem tudjátok mit jelent a lenne?
Alkalmazott vagyok 2 gyerekkel, de akkor is jogos az elvárás hogy dolgozzon a munkavállaló.
Idióta a jó édes . . . . . !!!
12-es!
Majd ha téged is kirúgnak, mert túl sokat vagy a gyerekkel táppénzen, mert ne adj isten történik valami, kiváncsi lennék mit szólnál hozzá. Majd mint munkáltatód azt mondanám, hogy azért vagy, hogy dolgozz, a gyereked nem érdekel, lássa el magát otthon betegen 2 évesen is! Mert ugye a dolgozó, dolgozik! Nagyon remélem, hogy te is elveszted majd a munkád és kiváncsi leszek mennyi idő alatt találsz másikat, mert ha több diplomád van és több évnyi tapasztalatod, akkor is nehéz, mert anya vagy 2 gyerekkel. Persze, ha már tizenévesek a gyerekeid, akkor könnyű az észt osztani.
Én munkáltató vagyok! Egy üzletem van, ahova tavaly felvettem egy anyukát, akinek 2 éves volt a picije. Már a jelentkezésnél elmondtam neki,hogy lehet, hogy nem ez a megfelelő munka a számára, mert sajnos nem tehetem meg,hogy ha beteg a gyerek hetente, akkor bezárom az üzletet. Erősködött, hogy a sok a segítsége nem lesz gond, de nagyon kell neki a munka. Felvettem, mert megsajnáltam. Az első két hónapban még nem is volt gond, utána egyre többször kért szabit, mondván beteg a gyerek, a nagyot is orvoshoz kell vinni stb.
Egy hónapig vergődtem,hogy mi legyen, mert ugye a vevők meg háborogtak, hogy sokat vagyunk zárva.
Sajnos el kellett küldenem! Lehet lehet hurrogni, de mit tud a munkáltató csinálni? Most azért nem eshet a forgalom, amit nehezen felépítettem,mert ő mégsem tudja megoldani a pici felügyeletét!
Nem helyzet, de sajnos ez van!
Kedves Utolsó!
Te legalább együtt éreztél azzal az anyukával, nem pedig flegmán kirúgtad. Nyilván vannak munkakörök, ahol nem megoldható egy ilyen anyuka foglalkoztatása, de sok helyen meg lehetne oldani rugalmassággal, hogy otthon dolgozhat pl., amíg beteg a gyerek.
Miért zártad be az üzletet? Igaz, hogy áruért kell rohangálni, de te is lehetsz az üzletben.
Ugyanakkor nem dolgoztatnék halálra egy embert, ha én nem tudnék beállni az üzletbe, akkor felvennék egy váltást legalább.
Azért szeretnek lógni is sokan
pl:
Ha a férjem és én is dolgozunk, a kicsivel Anyukám van GYES-en, akkor ha beteg a nagyobbik gyermek, elmehet Apa vagy én táppénzre?
Váltást? Hogy a francba, amikor örül az ember, ha annak az egynek a bérét kitermelni!
Azért gondolom te sem gondolod komolyan, hogy valaki azért vesz fel még egy embert mert akit eredetileg foglalkoztat nem tud mindig bejárni!
Én néha beugrottam helyette, de akkor voltam terhes, tehát nem igazán tudtam a 33. hétben napokat bent lenni. Pont ezért vettem fel.
Ezért is írtam,hogy sajnáltam, megértem, de nem tudok mit kezdeni vele. Egy üzletre nem lehet hetente kiírni,hogy zárva!
Köszönöm a sok választ. Én megértem a munkaadót is valahol mert ő munkára vette fel az anyukát de akkor mi a megoldás kérdezem én? Csak az vállal gyereket kinek 3-4 évre szóló tartalékai vannak? Mit csináljak ha mikor terhes lettem akkor halt meg pl. az édesanyám, őrá bízhattam volna örömmel, de hát már nem él, többi nagyszülő maga is ellátásra szorul és kutyát nem lehet rájuk bízni nemhogy kicsi beteg gyereket és kapcsolat sincs velük igazán. Más hogy oldja meg csak az lett volna a kérdésem.
És amit írt az első oldalon valaki hogy ELŐBB járassam bölcsibe ez nem kivitelezhető ahogy le is írták előttem hiszen a bölcsi akkor jár HA MÁR DOLGOZOK és nem félévre előre.
Amúgy is nehéz állást találni, örültem hogy ez volt egyáltalán, erre így jártam. Betegen nem járathatom nyilván és ha nincs kire bízni itt a kör be is zárult :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!