Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bevállaalnátok a babát tanulás...

Bevállaalnátok a babát tanulás alatt? Lent

Figyelt kérdés

Már benne van a párom a korban ezért döntötttünk igy, mások véleményére, tapasztalatára kiváncsiak vagyunk, hogy ez kivitelezhető-e.

Már évek óta nem találok munkát, ezért nem vállaltuk eddig a babát, ragaszkodtam hozzá, hogy előtte dolgozzak valamennyit. Most lenne egy lehetőség 1 éves rendezvényszervező tanfolyam, amit a munkaügyi intéz, el szeretném vállalni. Ez alatt tudnék pénzt félre tenni és arra gondoltunk hogy közben elkezdenénk próbálkozni a babával. És ha szerencsénk van és elsőre sikerül ugy tervezzük hogy kb 8 hónapos terhes lennék a tanfolyam végén. Szerintetek ez sikerülhet? Nehéz tanulni állapotosan? Csak rajtam múlik hogy bevállalom-e de még nem voltam terhes, nem tudom milyen. Magával a tanulással nincs gond szerencsére könnyen fog az agyam, de nemtudom terhesen birnám. Bocsi ha hosszú lett, sajnos nincs kivel megbeszélnem.

2013. febr. 14. 20:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

22 éves vagyok van szakmám és most egyetemre járok és a babámmal 5 hét mulvára vagyunk kiirva.

Iskola és tanulás mellett is kivitelezhető a gyermeknevelés de nem könnyü.

Igaz és 2 éve dolgozom is így kicsit talán másabb.

Van lakásunk, kocsink, pénzünk.

De hozzátenném a gyermekvállaláshoz rengeteg pénzre van szükség mi 600-700 ezret költöttünk hamindenből használtat veszel szerintem akkor is min. 150-200 ezer.

Egy baba nem olcsó havonta ha nem is tápszeres Min. 20-25 ezer ha tápszeres akkor 35 ezer legalább szerintem.

Egy kisbabának később (6 hónapos kortól) megkell venni a gyümölcsöt max te nem eszel.

Én ennyire nem vállalnék gyermeket mert ha most megis éltek a babával szerintem nem fogtok.

2013. febr. 15. 06:52
 22/27 A kérdező kommentje:

áram, víz, internet, tv, telefon össz kb 15ezer...

Kocsi van, de munkába a párom gyalog vagy biciklivel megy. Én nem veszek magamnak semmit értem, ruha, smink, meg ami épp megtetszik stb.

Falun élünk, itt azért éhen halni elég nehéz, van földünk amit művelek és elteszek télire, azt esszük, meg veszek hozzá ami kell. Nem tudunk félre tenni de kijövünk. Persze ha városban élnénk már biztos az utcán lennénk. Itt ingyenes az ovi és a suli, mire gimibe megy nehogy már addigra ne találjak munkát...

2013. febr. 15. 09:54
 23/27 anonim ***** válasza:

Tanulás mellett bevállalnám, de ilyen anyagi körülmények közé NEM!

Ha megszületik a baba, sokkal több lesz a rezsitek is! Nem spórolhattok a fűtéssel, mert megfázik. Mosni is többet kell majd ami víz és áram. De amúgy ez a rezsiösszeg elég hihetetlen! És a kgfb a kocsira, vagy a súlyadó? Azt is fizetni kell!

2013. febr. 15. 14:03
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező, de ennyi pénzből KIZÁRT hogy megéltek. Áram, víz, telefon, internet tévé 15 ezer????? Hol laktok? Én is oda akarok költözni. Fűtést nem fizettek? VAgy a fáért nem kell fizetni? Oké, hogy megtermelsz mindent, de azért az nem úgy működik, hogy hopp, ültettem, már terem is! Földmunka - oké lehet magatoknak csinálni - de vetőmag???? Öntözés?????

Kocsira biztosítás, súlyadó? A legolcsóbb is MINIMUM 3000Ft havonta és súlyadóról nem is beszéltünk.

TB-d? Ha most nem is fizeted, terhesen muszáj leszel, mert vannak kötelező vizsgálatok, és amint elmégy egyre, máris fut a jelzés a NAV-nak, hogy nincs TB-d, 5 évre visszamenőlegesen be fogják hajtani.

Ha meg fizetitek, akkor a biztosítás, a tb, és a súlyadó befizetése után NULLA forint marad kajára.

És ERRE vállalnátok gyereket?

Egy kérdés: mennyit fizet neked Matolcsy ezért a történetért? Csak neki volt ilyen agyszüleménye, hogy ennyiből meg lehet élni. Értelmes ember TUDJA, hogy ez képtelenség.

2013. febr. 16. 09:07
 25/27 A kérdező kommentje:
Párom néha megy maszekolni abból vesszük a fát. Nógrád megyében élünk. De már nem aktuális a kérdés. Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 16. 18:41
 26/27 anonim ***** válasza:
Szerintem írj erről egy könyvet, hogy hogy lehet 27.000Ft -ból két embernek megélnie, és milliomos leszel.
2013. febr. 16. 20:38
 27/27 anonim ***** válasza:
Remélem nem azért vesztette aktualitását, mert úgy döntöttél, hogy terhes leszel! Nagy felelőtlenség lenne!
2013. febr. 17. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!