Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztelő kérdés? Segítenél?

Keresztelő kérdés? Segítenél?

Figyelt kérdés

Az én vallásom (amit nem gyakorlok) római katolikus.

A férjem nincs megkeresztelve.

A leendő keresztanya görög katolikus.

A leendő keresztapa pedig katolikus. De nem tudom, hogy ezen belül milyen katolikus.

Olyan kérdésem van, hogy kötelező katolikusnak keresztelni a gyermeket?

Ez lenne a logikus elméletileg.

Valamint honnan tudom, hogy egy katolikus templom milyen? Mármint római vagy görög-e?

Bocsi, a bolond kérdésekért, de sosem gyakoroltam a vallásomat.

2013. febr. 11. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

"sosem gyakoroltam a vallásomat"

És miért kell keresztelni? Mire jó is az?

2013. febr. 11. 18:54
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mindek akarod megkeresztelni ha te sem vagy hívő.
2013. febr. 11. 18:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Mert ez a családunkban hagyomány. Mindenki megvan keresztelve, kivéve a férjem és a 1,5 éves lányom.

1,5 éve hallgatom, hogy mikor lesz megkeresztelve.

Egyébként miért kell kötekedni? Aki nem tud normális választ adni, az minek ír?!

Én normális válaszokat kérnék, nem pedig beszólogatásokat.. az nekem is megy!

2013. febr. 11. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Milyen vallás szerint szeretnéd megkereszteltetni? Szerintem is a katolikus lenne logikus. A papnak ne mondd, hogy nem gyakorlod a vallást, sőt senki a családból, mert akkor ő is ugyanezt a kérdést teszi fel, mint az előttem szólók. A templomra meg keress rá a neten :) Amúgy nem volt templomi esküvőtök vagy miért nem ismered a templomokat?
2013. febr. 11. 19:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem volt templomi esküvőnk. Nem tartottam fontosnak. Illetve az elején úgy volt, hogy lesz, de fél évig kellett volna járni jegyesoktatásra.

Nos.. együtt éltünk házasság előtt 4 éve és akkor volt 9 hónapos a lányunk. Úgy döntöttünk, hogy nem szükséges számunkra ez a procedúra.

Plusz a férjemnek is felkellet volna vennie a vallást, ami nem lett volna gond, de 1 évig kellett volna legalább oktatásra járnia 1 héten 4×.

Na, ezt munka és család mellett nem akarta bevállalni. A családból pedig senki sem kényszerítette rá, hogy felvegye a vallást.

2013. febr. 11. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt leírják, mi kell a katolikus keresztelőhöz.

[link]

Itt pedig térképes kereső van a templomokról.

(További infóért írd ki a kérdésedet a vallás témakörben itt, én ott csevegtem keresztelő ügyében másokkal, tök normálisak voltak – bár én keresztelőellenes vagyok, mármint, ha az ember csak „szokásból, divatból” keresztel, azzal nem értek egyet.)

2013. febr. 12. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!