Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák akik megkeresztelték...

Anyukák akik megkeresztelték már a kis gyermeküket! Mennyire költséges egy keresztelő? Kinek és mennyit kell fizetni ott? Miket kell venni rá?

Figyelt kérdés
2012. aug. 30. 08:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Párom katólikus én meg református vallású vagyok, tehát gőzöm sincs hogy milyen keresztelő lenne, azért jó volna ha leírnátok ami tudtok. Hogy nagyjából képbe legyek, mert mindketten csecsemők voltunk még mikor megkeresztelkedtünk, és kereszt szüleink lettek.
2012. aug. 30. 08:59
 2/10 anonim ***** válasza:

5000 Ft a Pap, + egy tortát szokás felé k vinni a Papnak, és nekünk kell díszíteni a templomot, vagyis fehér virágot kellett venni, egy asztal díszt a Pap asztalára, és 10 vázába 1-1 szál fehér virágot ami mellett kis höld volt, és febér szalag. A virágok 10.000-be kerűltek, a templomi része így 18.000 volt.

Utánna kell egy ebéd, vagy vacsora, ez attól függ otthon vagy étteremben tartod, hányan lesztek.

Mi otthon tartottuk, 20-an voltunk, 40.000 volt az étel ital.

1 hónapja voltunk házassági évfordúlón, 10-en voltunk, mindenki azt rendelt az étlapról amit szeretett, 35.000 fizetett a Mami, leves, masodik, üdítő, pezsgő, + a tortát ő vitte. Az is 40.000-be volt.

Szóbval ha otthon tartod jobban jössz ki anyagilag, csak ugye sütni főni kell.

Na meg a babának kell egy fehér keresztelő ruha, de azt neten 2-5 ezer forint között kapsz nagyon szépeket, kisfiúra pici öltönyt, kislányra gyönyörű fehér habos rucikat.

2012. aug. 30. 09:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ! Hát nem gondoltam volna hogy ennyire költséges...:(
2012. aug. 30. 09:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Másfél éve volt a nagyobb lányom keresztelője. Nekem is a párom református,én katolikus vagyok. A városban 2 templom van,ahova tartozunk ott nem keresztelték meg mert a kersztszülő nem volt elsőáldozó. Persze ezt akkor jutott eszükbe mondani mikor már megvolt az időpont. Úgyhogy mi átmentünk a szomszéd városba és ott keresztelték meg, 3000ft-ot kellett fizetni és nem érdekelte ki milyen,házasok vagyunk e stb. Sok mindent nem vettünk rá,mert csak egy fehér ruha kell a gyereknek,meg magunknak valami csinosabb. Onnan pedig hazajöttünk és főztünk kaját bográcsban volt egy kis ebéd. Bár mi nem voltunk sokan, kb.10-en. Szóval mindenhol eltérőek a szokások és a papon múlik minden.
2012. aug. 30. 09:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem költséges csak attól függ mit szeretnél. Nálunk katolikus keresztelő volt fizettük eddig az egyházadót így apap felé semmit nem kellett fizetni. Énnekem nem ismerősöm a pap így nem hívtam enni. Otthon voltunk 10-en levest, mártást főztem húsostálat rendeltem + 2 tortát vettem. A kislány ruhája 2500- volt. nem kerül több tízezerbe!
2012. aug. 30. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk katolikus keresztelő volt, amiért nekünk sem kellett semmit fizetni.

Utána otthon volt egy 12 személyes ebéd. Maga az ebéd és az innivaló kb. 7000 Ft volt, a torta 4000 Ft. Ruhát a vateráról szerettünk volna, de amit kinéztünk, pont az orrunk elől vitték el, a másik pedig nem akarta postázni, így vettünk a fiamnak ünneplős ruhát, ami 4500 Ft-ba került, de ez nadrág, ing, nyakkendő, plusz mellény volt. De ha nem akarjátok ennyire ünneplősen felöltöztetni, akkor egyszerűbb ruha is megteszi, ami szép és az nem kerül ennyibe.

Szóval nekünk sem került olyan nagy összegbe a keresztelő.

2012. aug. 30. 10:32
 7/10 anonim ***** válasza:

A kislányomat római katolikus vallás szerint kereszteltük.

Nekünk sem kellett külön fizetni.Sem díszíteni a templomot.Annyi hogy a kislányomnak vettünk egy csini kisrucit a teszveszen halvány rózsaszín volt, így jelképesen kérte a papbácsi hogy egy fehér kisinget vegyünk és csak r kellett tenni egy adott pillanatban.Na meg egy fehér keresztelő gyertyát kellett még venni.

Nálunk (városban) nem szokás a papot ebédelni hívni vagy ilyesmi.Így csak mi a nagyszülők és a keresztszülök voltunk.Az ebédet én főztem nálunk volt megtartva.Így nem volt költséges a keresztelő de mégis szép és meghitt volt.

2012. aug. 30. 11:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Én is egy ilyen kis hasonló dologra gondoltam, hogy keresztelő ruha max a papnak valamennyi hogy mégis...és otthon meg egy kis ebéd...így nállunk sem lennénk 10-nél többen.
2012. aug. 30. 11:35
 9/10 anonim ***** válasza:

ahány templom, annyi szokás

A papnak nem kellett fizessünk, a keresztszülők adtak "adományt". A keresztelőruhát én vettem a lányomnak, (a fiam kapott a keresztszülőktől), ez 4500 ft volt. Étteremben ettünk és élőzenés buli volt, a menü 3000ft/fő, a zene kb. 40 e ft. Tortát, sütit anyósomék fizették, 13e ft. Kétszer annyi pénzt kaptunk vissza, mint amennyit beleöltünk, 20-an voltunk. Szerintem keresztszülőnek sokkal költségesebb lenni, mint szülőnek, hiszen, ha mindenki pénzt ad, akkor visszajön, amit beleöltetek.

2012. aug. 30. 16:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is nemrég volt a keresztelő. Katolikusok vagyunk, fizetjük az egyházadót, a papnak külön semmit nem kellett fizetnünk. Ruhát örökölt a fiam, ami jó volt neki erre a z alkalomra, így szerencsére ezért sem kellett fizetni. 17-en voltunk (ebből 7 gyerek), itthon tartottuk a keresztelő után az ünnepséget, hidegtálat rendeltem, ami 23000 Ft volt (14 főre, de annyi volt, hogy mindenki vitt is haza belőle), meg 10000 Ft körül volt az ital. Más költség nem volt.
2012. aug. 30. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!