Anyukák akik megkeresztelték már a kis gyermeküket! Mennyire költséges egy keresztelő? Kinek és mennyit kell fizetni ott? Miket kell venni rá?
5000 Ft a Pap, + egy tortát szokás felé k vinni a Papnak, és nekünk kell díszíteni a templomot, vagyis fehér virágot kellett venni, egy asztal díszt a Pap asztalára, és 10 vázába 1-1 szál fehér virágot ami mellett kis höld volt, és febér szalag. A virágok 10.000-be kerűltek, a templomi része így 18.000 volt.
Utánna kell egy ebéd, vagy vacsora, ez attól függ otthon vagy étteremben tartod, hányan lesztek.
Mi otthon tartottuk, 20-an voltunk, 40.000 volt az étel ital.
1 hónapja voltunk házassági évfordúlón, 10-en voltunk, mindenki azt rendelt az étlapról amit szeretett, 35.000 fizetett a Mami, leves, masodik, üdítő, pezsgő, + a tortát ő vitte. Az is 40.000-be volt.
Szóbval ha otthon tartod jobban jössz ki anyagilag, csak ugye sütni főni kell.
Na meg a babának kell egy fehér keresztelő ruha, de azt neten 2-5 ezer forint között kapsz nagyon szépeket, kisfiúra pici öltönyt, kislányra gyönyörű fehér habos rucikat.
Nálunk katolikus keresztelő volt, amiért nekünk sem kellett semmit fizetni.
Utána otthon volt egy 12 személyes ebéd. Maga az ebéd és az innivaló kb. 7000 Ft volt, a torta 4000 Ft. Ruhát a vateráról szerettünk volna, de amit kinéztünk, pont az orrunk elől vitték el, a másik pedig nem akarta postázni, így vettünk a fiamnak ünneplős ruhát, ami 4500 Ft-ba került, de ez nadrág, ing, nyakkendő, plusz mellény volt. De ha nem akarjátok ennyire ünneplősen felöltöztetni, akkor egyszerűbb ruha is megteszi, ami szép és az nem kerül ennyibe.
Szóval nekünk sem került olyan nagy összegbe a keresztelő.
A kislányomat római katolikus vallás szerint kereszteltük.
Nekünk sem kellett külön fizetni.Sem díszíteni a templomot.Annyi hogy a kislányomnak vettünk egy csini kisrucit a teszveszen halvány rózsaszín volt, így jelképesen kérte a papbácsi hogy egy fehér kisinget vegyünk és csak r kellett tenni egy adott pillanatban.Na meg egy fehér keresztelő gyertyát kellett még venni.
Nálunk (városban) nem szokás a papot ebédelni hívni vagy ilyesmi.Így csak mi a nagyszülők és a keresztszülök voltunk.Az ebédet én főztem nálunk volt megtartva.Így nem volt költséges a keresztelő de mégis szép és meghitt volt.
ahány templom, annyi szokás
A papnak nem kellett fizessünk, a keresztszülők adtak "adományt". A keresztelőruhát én vettem a lányomnak, (a fiam kapott a keresztszülőktől), ez 4500 ft volt. Étteremben ettünk és élőzenés buli volt, a menü 3000ft/fő, a zene kb. 40 e ft. Tortát, sütit anyósomék fizették, 13e ft. Kétszer annyi pénzt kaptunk vissza, mint amennyit beleöltünk, 20-an voltunk. Szerintem keresztszülőnek sokkal költségesebb lenni, mint szülőnek, hiszen, ha mindenki pénzt ad, akkor visszajön, amit beleöltetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!