Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 37 évesen öreg vagyok egy...

37 évesen öreg vagyok egy második gyerekhez?

Figyelt kérdés
Én úgy érzem igen, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szeretnénk még egy gyereket, de úgy érzem már olyan öreg vagyok, habár kinézetre mindig sokkal fiatalabbnak néznek, olyan 30 körülinek. Attól félek, hogy a baba körüli teendők sokkal nehezebbek lesznek, mint az elsőnél voltak. Vegyesek az érzelmeim, hol akarom, hol nem, és csakis emiatt. A férjem nagyon szeretné, és én félek vele közölni az aggodalmaimat.
2013. febr. 11. 16:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem vagy öreg.

Nekem ez még határeset.

Biztos, hogy 37 évesen én is rágódnék, de ha babát akarnék tiszta szívből, akkor ez a kor még nem tántorítana el. 40 felett már igen.

2013. febr. 11. 16:27
 2/16 anonim ***** válasza:
79%

Én is annyi leszek a másodiknál.

Határozottan igen, öreg leszek, idegileg fáradt, az agyam sem a régi, de az elsőt 33 évesen szültem (3,5 évet vártunk rá), és nem szeretnénk, hogy egykeként nőjön fel.

Mekkora a nagyobbad?

2013. febr. 11. 16:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Pontosítok: egy ideje próbálkozunk, még ha most össze is jönne, a szüléskor már majdnem 38 lennék, de ha később jön össze, az is lehet hogy 39. Közben meg az is jár az eszembe, hogy mennyire megbánnám pár év elteltével, hogy csak egy gyerekem van.
2013. febr. 11. 16:30
 4/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. 40 éves korig nekem is belefér még az első is. Én is későn szültem amúgy (35 évesen) de másodikra már nem mertünk vállalkozni.
2013. febr. 11. 16:31
 5/16 A kérdező kommentje:
Én is 33 évesen szültem, tehát 4 éves.
2013. febr. 11. 16:31
 6/16 anonim ***** válasza:
hát ha megbánnád pár év múlva hogy csak 1 van, akkor vágj bele, nem késő még, nagynénémnek is most született fia dec. 26-án, pedig ő is 38-9 körül van korban.
2013. febr. 11. 16:32
 7/16 A kérdező kommentje:

Azért örülök, hogy így biztattok. Köszönöm.

Kedves 4. Megkérdezhetem hogy miért nem merted vállalni a második gyereket?

2013. febr. 11. 16:33
 8/16 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 34 éves és a 3.-kat várom. Gondolkozok egy negyediken 3-4 év múlva. De még meglátjuk.
2013. febr. 11. 16:36
 9/16 anonim ***** válasza:
34 voltam az elsőnél, most, hogy a másodikat várom 37 leszek. Persze időnként elgondolkozom rajta, hogy fogom-e látni az unokáimat, de máson nem nagyon aggódom:-)
2013. febr. 11. 16:38
 10/16 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Azért nem, mert a m.helyem megszünt amig itthon voltam a gyerekkel, és több mint egy éve olyan xar munkákat találok csak (a végzettségem és gyakorlatom ellenére), h nem mertünk 2.at vállalni a férjem nettó 100 ezres fizetésére... :( (Ok, van megtakarításunk, de azt nem azért tettük félre, hogy feléljük, bár már elég szépen fogyasztjuk jelenleg is). És 40 évesen egy kisgyerekkel, hát mit mondjak, utánam már nem kapkodnak annyira.
2013. febr. 11. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!