Anyukák, ti adtok mérget a gyermeketeknek?
Az 5-ös válaszolóval teljes mértékben egyetértek.
Igyekszem helyesen táplálni a gyermekem,ami számodra "méreg",abból is kap,de csak MÉRTÉKKEL.
Nem hiszek a bio dolgokban sem.
Ha úgy élnék,hogy azt gondolnám minden méreg,akkor semmit nem ehetne,ihatna a gyermekem és előbb-utóbb meg is bolondulnék...
Bocs, 5ös, de azért messze nem úgy van minden, ahogy leírtad, most nem írok hosszú listát, mert belemélyedni sokéig tart, de a meki ne haragudj, bizonyítottan nagyon-nagyon káros, elsősorban rákkeltő! Másrészt, hogy lehet egészséges az a kaja, ami kész állapotban 1 év múlva is ugyanúgy néz ki? Márpedig a férjem nagy kupi király és senkit nem enged a szobájában takarítani, az tiltott zóna, így nem vettem észre, hogy ott hagyott egy sajtburgert a szobájában, ledobva a zacskót nem látható helyre, 1 év múlva csinált nagy takarítást és megtalálta a sajtburgert, ugynúgy nézett ki!!! Ezt többen láttuk.
Kérdésre válaszolva, igyekszem odafigyelni, messze nem az a célom, hogy egészségesen táplálkozzunk, mert ezt a mai világban nem lehet. Kezdve pl. azzal, hogy többször rendeltem bio zöldséget és gyümölcsöt, ami nagyon drága egyébként, és megmértem a nitráttartalmukat, a legtöbb gyümölcsben ugyanannyi vagy több volt a mennyisége, mint a normál helyen vásároltnak. A nitrát egyébként sajnos hosszútávon rákkeltő, és ugye ezt hosszútávon is esszük. A mennyisége nem csak a talaj rossz minőségétől függ (Mo.-on sajnos ez van), hanem attól is mennyire vegyszerezik. Úgy látszik, a bio itthon nem egészen bio. Németországban egy bio kereskedés soha nem engedne meg ilyesmit magának, ismerőseink ott biot vesznek és alacsony a nitráttartalma a zöldségnek, gyümölcsnek.
Margarint nem adok, én sem eszem, hosszú a téma erről, megoszlanak a vélemények. Én inkább vajat veszek, abból keveset használok, de sajnos Mo.-on már nem lehet igazi vajat kapni. Lehet, hogy falun, de nekem ez nagyon kiesik.
Napraforgó olajat használunk, mindekettőt, a finomítatlan a salátákba a legjobb. Próbálok nagyon ritkán sütni olajban, inkább sütőben csinálom a fasírtat vagy rántott húst, de nem tilos a sima sütés, nem csinálok ebből problémát, ha ritkán van.
Csokit, cukrot eszünk, én inkább nyírfát, mert nem hízlal, de a gyerekeknek a tévhitekkel ellentétben nem lesz baja a csokitól, állandóan mozognak, ledolgozzák ezt az energiát. És a szájhigiéniára is oda kell figyelni, illetve nem vinni túlzásba, akkor nem lesz gond.
Mekis kajáról leírtam a véleményem, ez MÉREG. Én sem eszem, max. 1 évben 1-2szer, ha megkívánom. Így a gyerek sem fogja eltanulni tőlünk, mert nem állunk meg ott. Gyerekzsúrt meg majd normális hamburgerezőben vagy cukrászdában vagy játszóházban vagy itthon egy nagy parti, nem hinném, hogy a meki lenne a legjobb hely.
Olcsó húskészítményt sem eszünk soha.
Adalékanyagos élelmiszerrel nehéz, mert szinte mindenben van. Pl. az összes létező felvágott, virsli tartalmaz nátrium-nitrátot:
"Élelmiszerekben tartósítóként alkalmazzák E251 néven. Leveles zöldségekben természetes úton is előfordul, ezen kívül megtalálható még sajtokban, húsételekben, pizzákban. A maximum napi beviteli mennyiség 3,7 mg/testsúlykg. Közvetlen egészségügyi kockázata nincs, bár hő és savas környezet hatására nátrium-nitritté alakulhat, melyből káros nitroaminok képződhetnek Ezeknek rákkeltő hatást tulajdonítanak."
De az ember nem tud nem adni felvágottat, evégre oviban is kap majd. Úgyhogy ezeket is minimálisan próbáljuk használni, de kizárni nem lehet.
Ilyen Kinder pingui, turó rudi, túrókrém, stb. Ezeket sem tiltom meg, vesszük, de nem minden nap. Inkább minőségibb dolgokat próbálok adni, de kizárni nem zárom ki.
Abból induljunk ki, aki városban, fővárosban lakik, annak szinte lehetetlen normális húst beszerezni. Mit veszünk? Agyontömött hormonnal, antibiotikummal, egyéb szerekkel húst. Iszonyat szörnyű, de ez van. Más lehetőség nem nagyon van. Nálunk van egy szomszéd (Pesten), aki gyönyörű házban él, nem épp szegények, sőt, és csirkéket, kakast tartanak, idegesítő amúgy, de őszíntén szólva, igaza van...
Bióról meg annyit, attól, hogy ráírják, hogy bio valami, attól még adalékanyagokat ugyanúgy raknak bele, mesterségeset is simán. Itthon eleve alig van választék normális bio élelmiszerből, sőt, azt mondanám, hogy szinte nincs.
Erről a kaja témáról tényleg oldalakat lehetne írni. Én egy időben nagyon komolyan foglalkoztam ezzel, de most egyelőre az arany középutat próbálom választani, mert másképp nem lehet, nincs választék, nincs lehetőség, belebolondulna az ember, ha mindenre odafigyelne és nagyon komolyan venné. Szerintem a nagyon károsat érdemes messziről elkerülni, a kevésbé károsat a minimálisra csökkenteni és a nagyon-nagyon kevésbé károsból esetleg gyakrabban is enni. De nehéz csoportokra szedni.
Hát, 12-es!
Bizonyítsd be, mutass egy példát is akár, aki abba halt bele, hogy évente megevett 1 vagy 2 alkalommal egy hamburgert! Szerintem nem tudsz!
Nem az állandó mekis kaják fogyasztását írtam, hogy jónak tartom. De nem találok rosszat abban, ha valaki néha-néha megkívánja és megveszi. Ebbe nem hal meg senki, ezt hidd el nekem!
Amúgy nézd meg, a mai világban, ha azt mondom, hogy kolbász, szalonna, hurka, sonka, stb., akkor mindenki ki van akadva, hogy jaj, te jó ég milyen egészségtelen! Ja az, nézd meg a régi öregeket, akik ezen éltek és közel 100 évesen haltak meg.
Ma sem a sok zsíros kajába halnak bele az emberek, hanem a sok stresszbe és a sok méreganyagba, amit nem kell megenni, elég ha a levegőből beszívod.
Kedves 18-as, ha így látod, ez a te dolgod, egyél akkor sok mekit meg kolbászt és egyéb zsíros ételt és, ha a végén beteg leszel, fogd rá a levegőre, hogy attól lettél beteg. Ne nevettess már. Mo.-on eleve annyi emésztőrendszeri megbetegedésben szenvedő ember van, amit nem a szenyezett levegőtől kaptak, hogy ezen kár is vitatkozni. Annyi gyerek és fiatal lesz beteg, a gasztritisz még semmi a többi betegséghez képest, mert egyre több a rákos fiatal.
Az öregek régen még normális kolbászt tudtak enni, mert akkor nem került bele annyi adalékanyag, sőt nátrium-nitrát sem. Ettől függetlenül nagy tévhit, hogy "nézd meg, aki kolbászt kolbásszal eszik, az 100 évig él", meg "ismerek olyan embert, aki dohányzott és ivott napi szinten és élt 90 évet". Lehet, van ilyen, ezek kivételek. És, akik falun éltek, azok kevésbé "mérgezett" kaját ettek, mert mindent maguk csináltak és készítettek, a tejet is. És lehet, hogy zsírosan, ami nem túl egészséges, de ha nézed a mai ember nem zsíros, de mű táplálkozását, és a régi falusi öregekét, akkor bizony, ők éltek egészségesebben.
Az antibiotikumról meg valamelyik válaszolónak annyit, hogy nem mindegy, hogy betegen kapsz antibiotikumot vagy napi szinten fogyasztod a husival.
Példát kértem, nem erőlködést!
Hiába akarsz velem vitát kezdeményezni, úgysem tudsz!
Mert nem azt mondtam, még egyszer hangsúlyozom, hogy semmi egészségtelen nincs abban, ha valaki, mint az amerikaiak rendszeresen ezt fogyasztják és az étkezésük nagy része ebből tevődik össze, mert az igen is egészségtelen, de attól még senki nem lett beteg és senki nem halt bele, hogy néha megengedett magának egy mekis kaját.
És így van, abban egyetértek veled, hogy a régi öregek a saját maguk által megtermelt dolgot ettél és a saját maguk tenyésztett állatok húsát ették, de ilyen ma is van. Ma is tudsz ilyen húsokat venni vagy enni. Még is kidülledt szemmel néznek rád, ha ilyet eszel.
Az emésztőszerv rendszeri betegségekről pedig annyit, hogy bizonyított tény, hogy nagyon sok lelki gondot a test jelez. Amit a lelkedben nem tudsz megemészteni, az simán jelentkezik emésztéssel kapcsolatos problémában és lehet az égvilágon semmi köze a táplálkozáshoz! Márpedig ha valakit folyton piszkálnak, bántanak, cseszegetnek, ha valakinek folyton csak a problémákkal kell szembenézni és mindezt a rohanó világban, hát bizony ebbe a régi öregek is előbb belehaltak volna! Mert ezek egyenlők a magas vérnyomással, a folytonos idegeskedéssel és ebből következve akár az emésztőszerv rendszeri problémákkal.
És igen, nagyon sok adalékanyag van, ami nem jó, de mit tud az ember csinálni? Ne egyen? Mert sajnos otthon megtermelni ma már nem megy, mert túl sokba kerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!