Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyira bánt, hibásnak érzem...

Annyira bánt, hibásnak érzem magam, és nem tudok rajta túllépni, hogy csináljam?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves múlt. 2 napja enyhe idő volt, és mivel megfázás miatt itthon voltunk egész héten, kicsi sétákkal, így aznap du elmentünk kismotorozni a ház körül. Annyira örült neki, száguldozott, mosolygott. Direkt megbeszéltük és többször rászóltam, hogy a rossz járdára nem szabad rámenni. Egy darabig ment is, ám egyszer csak egy gyors kanyarral csak arra ment. Mire szóltam volna, hogy forduljon meg, már rá is ment egy kátyúra, és átrepült a motoron, fejjel előre :(

Vérzett a szája, én oda se mertem nézni a kis arcára, csak rohantam anyumékhoz, akik pont ott laknak. Hála ég annyira nagy baj nem lett, elharapta a feljő ajkát, eléggé kifordult, de gyorsan túllépett rajta. Este azért észrevettem, hogy az első fogából letört egy darab, amin sajnos nagyon kibuktam, sírva fakadtam, és még ő vigasztalt, hozta nekem a játékait, és matricát adott, hogy nem szabad sírni. Oda a szép fogsora legalább 5-6 évig, míg ki nem hullik a tejfoga.

Sajnos azóta, 2 napja mindig azt látom magam előtt, hogy mekkorát esik, és nem akarom megint motorozni engedni, sőt, karácsonyra kis biciklit kapott, most ott tartok, hogy arra se szeretném ha felülne.

Tudom ez túlzás, mert gyerek, és hát lesznek még balesetei, de ez a baleset annyira megviselt, hogy félek, ezentúl túl fogom félteni.

Hogy lépjek ezen túl?

2013. febr. 7. 07:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Hat kicsit tul reagálod a helyzetet. A fogat egy jó fogorvos simán ki tudja pótolni, észre se lehet venni. Ne ess túlzásokba, engedd motorozni, biciklizni, mindent nem lehet kivédeni. Nyilván ezek utan o is óvatosabb lesz.
2013. febr. 7. 07:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem hál istennek ilyen nem történt a lánykámmal, mégis nagyon féltem, tökéletesen értem amit érzel. A biciklinél próbáld meg majd, hogy füves helyen kezdjen tanulni. Kizárt, hogy ott megüti magát, ha elesne (én is így engedtem a lányom a kezdetekkor bicajozni). Próbáld meg magad túltenni rajta, onnan közelítsd a dolgot, hogy ennél nagyobb baja ne legyen az életben. Szerencsésen megúsztátok. És talán menjetek akár távolabb kismotorozni a háztól, ahol jobb az út, így, ha nem is fogad szót a gyerkőc, nagy gond nem lehet.
2013. febr. 7. 07:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél neki egy bukósisakot. Én láttam már kismotorozó gyereken is.
2013. febr. 7. 07:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Az én nagyobbik lányom is 2 éves múlt.

Mikor elolvastalak az az érzésem jött hogy jézusom, te aztán túl reagálod ezt az egészet.

De ha ennyire félted akkor tegyél a megelözésre. Elöször is mindenképpen bukósisakot tegyél rá. Lányom most már futóbiciglivel nyomja, van 2 bukósisaka is, nem kérdés, hogy mindig a fején kell hogy legyen.

A másik hogy ha legközelebb olyan helyre megy amit megtiltasz akkor abban a percben mentek haza. Mikor kimentek bicajozni, mondod neki, hogy ha oda megy a rossz járdához akkor rögtön mentek be. Abban a pillanatban hogy oda megy már viszed is be. Ekkor elkezd majd hisztizni, neked meg nagyon erösnek kell lenned, de bevinni. következö alkalommal nem fog oda menni.

A másik, hogy otthon bármikor leszakadhat egy polc ami a fejére esik... vagy mikor mentek autóval belétek megy szemböl egy kamion...

ezek kivédhetetlenek, és nem kell rajta emésztened magadat.

2013. febr. 7. 07:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy oké hogy a rossz járdára nem engeded mondjuk de még ilyen kicsi gyereknél ahogy gyakorol akár motoron akár biciklit óhatatlan hogy fog esni vagy rosszul venni a ritmust vagy elkerülhetetlen hogy lesz egy kis úthiba , azért M.o-n nem jellemzőek a tükörsima tökéletes járdák és utak-tehát sajnos fog esni még.

A bukósisak jó ötlet úgy a feje védve van nagyjából (bár az én gyerekeim izzadtak nyáron alatta utálták felvenni) de azért ennyire nem szabad kipárnázni az életét hogy na akkor mostantól nem motorozik meg semmi. Barátnőm csinálta ezt hogy több gyerekkel összejártunk és a kislánya elesett a motorral ugyanígy felrepedt a szája a foga az nem tört le. és onnantól elpakolták a motort és egyszer se ülhetett rá akárhogy sírt érte a többi gyerek meg vidáman motorozott fel és alá a játszón.:(

2013. febr. 7. 08:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnos baleset mindig előfordulhat, kivédeni úgy tudod, ha veszel rá fejvédőt/bukósisakot!

De magadat ne hibáztasd, ne okold, az a legrosszabb amit tehetsz!

Szerintem vidd el fogászatra és lehet könnyen meg is tudják oldani a problémát!

Nekem 3 éves a lányom esett már el ő is, főleg amikor járni tanult, én is aggódtam, hogy nehogy komolyabb baja legyen. De hát a szülői élet ilyen aggódás, de azért ne vidd túlzásba!!!!

2013. febr. 7. 08:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Ahogy már írtad, baleset bárhol, bármikor történhet, ezért ne ostorozd magad. Ha nem akkor és ott, megtörtént volna máshol.

Az én kislányom bent a lakásban, futás közben esett el úgy, hogy mind a 2 első, felső metszőfoga letörött. Csúnya neki, de ez van. Most akkor ne engedjem futkozni sem?

2013. febr. 7. 09:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezért ne sírj.

Nálunk hasonló helyzet.Mondtam gyerkőcömnek (ekkor 1,5 éves volt)Hogy ne rohangáljon anya papucsába mert elesik...Ebben a szent pillanatban nekiesett az ágy sarkának és a szép felső két foga fele letört.Most 4 éves és a felső két foga sajna elkezdtek romlani és úgy nézki mintha ki lenne r...a.Viszont alul már kijött két új foga és szerencsére a felső is mozog.Már ami maradt belőle.

Még annyiszor esik....nem lehetsz ott minden pásodpercben.

2013. febr. 7. 11:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Igyekszem túllépni rajta, és hagyni "élni", csak tényleg folyton lepereg előttem a kép, ahogy akkorát esik...Szörnyű az ilyet látni...De igyekszem nem túlreagálni..:)
2013. febr. 7. 12:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Én anno annyit estem, hogy csoda, hogy nem lett semmi maradandó bajom :) Legtöbbet anyukám mesélte, mert én ugye nem emlékezhetek rá. Kezdtem azzal, hogy amikor már át tudtam fordulni hátról hasra simán legurultam a heverőről :) Aztán olyan is volt, hogy ki akartam mászni a rácsos kiságyból és átestem a rácson. Szaladgálás, biciklizés közben is történtek kisebb-nagyobb balesetek. Fáról, kinti wc (azt mondjuk mai napig nem tudom, hogy sikerült feljutni oda) tetejéről is estem. :D Szóval nem kell annyira aggódni :)
2013. febr. 7. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!