Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Ti mért haragszotok...

Anyukák! Ti mért haragszotok azokra a nőkre, akiknek nincs gyerekük és lehet nem is akarnak soha az életben?

Figyelt kérdés
2013. febr. 5. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem haragszom, legalább is addig nem, amíg nem megy át a beszélgetés rosszindulatú általánosításba. Mert amúgy nekem aztán nem szívügyem, hogy ki vállal gyereket, és ki nem, tényleg egyiket sem tartom sem rosszabbnak, sem jobbnak a másiknál. Most haragudnom kéne például az apácákra, mert nem is lehet gyerekük? :D Hiszen ez náluk is ugyanúgy tudatos döntés, számolnak ezzel, aztán ők ettől rossz emberek? Ugyan már. És ha más nő épp így gondolkodik, hogy ő úgy él, hogy abba nem fér bele egy gyerek, akkor azt miért nem lehet megérteni? Csak mert ő nem apáca? :) Mindenki úgy alakítja a saját életét, ahogy szeretné, amíg ezzel másnak nem árt.

Mondom, az egyetlen dolog, amin fel tudom húzni az orromat, az az, amikor idejön valaki, és elkezdi ócsárolni azokat a nőket, akik szültek, mert 1. a szülés milyen gusztustalan (tény, látványnak biztos nem a legszebb, résztvevőként sem túl kellemes, de nem illene ezt így megfogalmazni, hiszen tudja jól, hogy a többségnek ez rosszul esik), 2. a gyerekek gusztustalanok (ezt végképp nem kéne, szintén azért, mert nagyon jól tudja, hogy ez mindenkinek rosszul esik, akinek gyereke van, még ha tényleg nem is minden gusztusos, amit egy baba csinál, de ennyi erővel a felnőtt ember is gusztustalan, hiszen az is ürít napi rendszerességgel, csak jobb esetben azt már nem nézi végig senki), 3. az anyák nullák, ostobák, fejőstehenek, meg még sorolhatnám, milyen jelzők szoktak olykor itt röpködni (ha ő elfogadást vár, fogadjon el ő is másokat - bár azt is megjegyezném, hogy nem csodálom, ha valaki kijön a sodrából, mert gyakran ez már csak válaszreakció egyesek piszkálódására, csak ezzel a viselkedéssel azt is elfordítja magától, aki eredetileg mellé állt, megértette, elfogadta).

2013. febr. 6. 09:09
 12/15 A kérdező kommentje:
Mint már írtam korábban, azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, mert nem egyszer volt itt olyan jellegű kérdés, mi szerinte az illető nő létére nem akart gyereket, és a válaszadók nagy többsége (anyukák) lenézték, kioktatták, s elég undorral fordultak a kérdező felé. Szóval nagy vita keveredett. Csak az érdekelt, hogy mért van ez, mért viselik szívükön más ember sorsát, csak mert ő máshogy akar élni. Nem általánosítani akarok természetesen, csak az olyanok válaszára voltam kíváncsi, aki elítéli a másmilyen gondolkodású nőket. De lehet, hogy pont az ilyen nem fog írni, mert maga sem tudja az utálat okát.
2013. febr. 6. 15:52
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha egy kicsit ismered ezt az oldalt, akkor észreveszed gyorsan, hogy ez szinte minden témában általános jelenség. Sőt, ennél apróbb dolgokban is megy a kiközösítés, az összehasonlítás, az "én majd jobban tudom". Az a lényeg, hogy ne vedd magadra. Meg persze valóban most nem fog jelentkezni senki akikről beszélsz, de szerintem azért ők vannak kisebbségben.
2013. febr. 6. 15:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Most kíváncsiságból rákerestem korábbi ilyen kérdésekre és itt pl. elég jól sikerült a témánál maradni, anélkül, hogy mocskolódás lenne

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2013. febr. 6. 16:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen, itt valóban nem volt olyan zűrös a helyzet és annyira nem is sokan szóltak hozzá.
2013. febr. 6. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!