Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell ilyen bunkónak...

Miért kell ilyen bunkónak lenni más anyukákkal mert több gyerekük van? Ezt nem akarom elhinni de ma 2 ilyen anyukás párosba is belefutottam.

Figyelt kérdés

Normálisan öltözött sminkelt anyukák egy gyerekkel babakocsival párosával jönnek szembe velünk. Én 3 gyerekemmel a fiam 5.5 a lányom 3 a legkisebb fiam pedig 1 éves (babakocsiban) normális, ápolt gondozott család vagyunk, rendezett körülmények stb. A piacra mentünk. A gyerekeim elevenek de normálisan közlekedtek (közben szerepjátékoztak egymással) a kicsi meg se mukkant. Elmennek mellettünk és az egy dolog hogy jól megbámulnak engem is, a gyerekeket is (ezt már megszoktam) de FULL hangosan érthetően odaszól az egyik a másiknak hogy úristen mind a 3 az ő gyereke? Köpni nyelni nem tudtam, mert ezt így fennhangon még ha meg is van a véleménye -tartsa meg magának vagy sutyorogja a másik mami fülébe. Aztán a piacról kifele jövet egy anyuka volt a kamasz lányával és az is jó hangosan odaszólt a lányának MELLETTEM elmenve szóval simán hallottam egyáltalán nem halkan igyekezett mondani, hogy 3 gyerek jóisten és EZEKKEL vásárol... Na itt már elszakadt a cérna és odaszóltam neki hogy 1.ugyanannyi jogunk van vásárolni mint neki, 2. szép toleráns hozzáállásra tanítja az egyszem lányát. Persze még neki állt feljebb.

De nekem lett olyan rossz kedvem ettől az egésztől, hogy mi a fenéért nem lehet BÉKÉN HAGYNI egymást és miféle főbenjáró bűn lenne hogy 3 gyerekem van??

2012. dec. 18. 13:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

nekem 2 gyerekem van.

az elsö jó nagy bunkó volt.

de a második lehet nem értette ezt rossz indulatuan, csak te értetted félre.

èn pl már rosszul vagyok ha az én 2 gyerekemmel kell vásárolni mennem egyedül. pedig nincs segítség így szinte 80%ban egyedül megyek velük. A nagy szuperül tud viselkedni, mindig büszke vagyok hogy nem hisztizik a boltban (mert máshol szokott), a kicsi is most már eléggé elvan a babakocsiban, de még is már rosszul érzem magamat töle. ha még három lenne.... csak csodálom aki 3-al el megy vásárolni egyedül... habár gondolom ha 3 lenne akkor én is kénytelen lennék.

2012. dec. 18. 13:27
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem, nem értettem félre a hangsúlyt és a fejet amit vágott hozzá azt nem tudom itt leírni. Meg úgy volt hogy a piacon 2szer is szembejöttek velünk és hát ki kellett kerüljük egymást (ez kb. fél percig se tartott de gondolom neki t.ke tele volt már a vásárlással oké ezt megértem, de ne ezen vezesse már le hogy most én hány gyerekkel vagyok).

Meg kell oldani ezt is nem lesznek mindig kicsi gyerekek mind3-an.

2012. dec. 18. 13:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 3 gyerkőc van.Én azt tapasztalom,h inkább csodálnak azért,mert be mertem vállalni.Sokan úgy vannak inkább egy gyerek,de az mindent megkap.Szerintem a 3 is megkaphat mindent ésszerű határokon belül,de nem lesz önző,megtanulják megosztani amijük van.A vásárlás persze nem egyszerű,bár nekem 16,12 év és 5 hónaposak,de persze mind másfelé menne
2012. dec. 18. 13:41
 4/16 A kérdező kommentje:

Nem a vásárlás most a fő bajom egyébként :) én már megszoktam meg ők is, mert nem tudunk mindig mindenhova kocsival járni, nem beszélve arról hogy akkor is be kell vinni mindhármat a boltba ugyebár akkor meg már ugyanott vagyok:)

Nekem csak az idősekkel van jó tapasztalatom etéren hogy ők pozitívan állnak a 3 gyerek témához.

De ilyet hogy fiatal velem egykorú (kb.) anyukák így beszóljanak ezt sose tapasztaltam és így főleg karácsony előtt olyan rosszul érintett...

2012. dec. 18. 13:45
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valahol féltékenyek. Én most várom a 3. fiamat, a 4,5 és a 3 éves fiaimmal szoktunk közlekedni az utcán, és érdekes módon hullámokban jön felém az ellenszenv. Tényleg mintha bűn lenne. Múltkor le akartam velük ülni egy padra az allee-ban pogácsázni, de az egy szem fickó, aki ott ült, véletlenül sem akart odébb húzódni, pedig nem sivalkodtak a fiaim. Ültek szépen, én meg a hátamon csurgó verítékkel álltam 8 hós terhesen mellettük. Kegyetlenül fel tudom húzni magamat. Lehet, hogy most lúzernek tartanak minket, mert tényleg baromi nehéz tud lenni az élet, na de majd ha nagyobbak lesznek, meglátjuk, ki nevet a végén. Én pl. várom már, hogy majd kisminkelve a felnőtt fiaimmal pl. fagyizni indulok, és majd azt nézi mindenki, hogy van ennek a középkorú fonnyadó virágnak ilyen pasikoszorúja :-)
2012. dec. 18. 14:14
 6/16 anonim ***** válasza:
Ja, még amúgy a játszótéren is tapasztaltam ezt - hogy az egy gyermekesek hátat fordítanak, nem állnak szóba velem. A fene érti ezt. Jól tetted, hogy beszóltál a piacon, nem kell mindent eltűrni - már én is elkezdtem a beszólogatást.
2012. dec. 18. 14:16
 7/16 A kérdező kommentje:
:)) ezen a "fonnyadó virág" on jót nevettem köszi :)) igen én is eddig is tapasztaltam ezt a bámulást meg jól megnéznek akárhova megyünk így a 3 kicsivel, de ezt hogy jól hallhatóan bunkón még be is szóljanak látszólag normális emberek...ez most történt meg velem először ráadásul egymás után...
2012. dec. 18. 14:18
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha Veletek ilyenek történnek, pedig "csak" 3 gyereked van, akkor gondolj bele, mi mit kaphatok amikor az 5 pici gyerekkel (én pluszban pocakosan a 6. babával) el merészelünk menni egy bevásárló központba, vagy hipermarketbe, vagy bárhová.

Rosszalló, legjobb esetben értetlenkedő beszólások ("Nézd, és még most is terhes! ÚÚÚÚrisssten!"), és minden szempárból kiváncsi bámulás.

Szerintem meg kell tanulni nem foglalkozni az ilyen emberekkel, én már nem mérlegelem, vajon miért mondhatták, mit gondolnak, mi már csak nevetni szoktunk rajta a férjemmel.

Ja, és még amikor pluszban valaki odáig is eljut, hogy teljesen ismeretlenül megkérdezze, hogy 1. terveztük - e a gyerekeket, 2. lelkész - e a férjem - mindezt úgy, hogy kantáros munkásruhában van...:)))

2012. dec. 18. 14:37
 9/16 A kérdező kommentje:
És hogy lehet ezt elviselni?? Néha úgy érzem mintha minimum gyilkos vagy rabló vagy nem is tudom mi lennék ezek alapján...átérzem amit írsz, amikor még csak 3 gyereketek volt akkor is így megbámultak és kaptátok a beszólást?? Hihetetlen bunkó dolognak tartom amúgy, én se szólok be senkinek hogy 1. nézd már milyen kövér és még most is eszik...vagy 2. nézd már milyen öreg az ilyenek minek jönnek ki egyáltalán vagy stb. bármire mondhatnék ilyet...
2012. dec. 18. 14:52
 10/16 anonim ***** válasza:

"normális, ápolt gondozott család vagyunk, rendezett körülmények stb"

Az van, hogy manapság a nagycsaládot egynek tekintik a szegény életmóddal, általánosítanak, és úgy gondolják akinek van egy csomó gyereke az "putri".

Szánalmas, a tudatlanok és a sznobok többsége így gondolkodik, tisztelet a kivételnek. Egyet tehetsz belemosolyogsz a világ pofájába, és azt mondod te így vagy BOLDOG, és tojd le más mit gondol, ők lesznek tőle szegényebbek.

2012. dec. 18. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!