Miért kell ilyen bunkónak lenni más anyukákkal mert több gyerekük van? Ezt nem akarom elhinni de ma 2 ilyen anyukás párosba is belefutottam.
Normálisan öltözött sminkelt anyukák egy gyerekkel babakocsival párosával jönnek szembe velünk. Én 3 gyerekemmel a fiam 5.5 a lányom 3 a legkisebb fiam pedig 1 éves (babakocsiban) normális, ápolt gondozott család vagyunk, rendezett körülmények stb. A piacra mentünk. A gyerekeim elevenek de normálisan közlekedtek (közben szerepjátékoztak egymással) a kicsi meg se mukkant. Elmennek mellettünk és az egy dolog hogy jól megbámulnak engem is, a gyerekeket is (ezt már megszoktam) de FULL hangosan érthetően odaszól az egyik a másiknak hogy úristen mind a 3 az ő gyereke? Köpni nyelni nem tudtam, mert ezt így fennhangon még ha meg is van a véleménye -tartsa meg magának vagy sutyorogja a másik mami fülébe. Aztán a piacról kifele jövet egy anyuka volt a kamasz lányával és az is jó hangosan odaszólt a lányának MELLETTEM elmenve szóval simán hallottam egyáltalán nem halkan igyekezett mondani, hogy 3 gyerek jóisten és EZEKKEL vásárol... Na itt már elszakadt a cérna és odaszóltam neki hogy 1.ugyanannyi jogunk van vásárolni mint neki, 2. szép toleráns hozzáállásra tanítja az egyszem lányát. Persze még neki állt feljebb.
De nekem lett olyan rossz kedvem ettől az egésztől, hogy mi a fenéért nem lehet BÉKÉN HAGYNI egymást és miféle főbenjáró bűn lenne hogy 3 gyerekem van??
na de épp ezért is írtam le hogy a gyerekeim is csinosak, gondozottak, tiszták én se macinaciban mentem...:(
Ez nyilván nincs rám írva de nem 8 általánosom van stb...:( elképzelni se tudom mit kaphat az aki VALÓBAN szociálisan rászoruló és úgy van több gyereke...vagy azoknak nem mernek beszólni?
Na, ilyet én is kaptam legutóbb, hogy Úristen, ez megint terhes! Nekünk 3 van, és most várom a 4.-et, már látszik a pocim. Múltkor mentünk be egy bevásárlóközpontba szépen libasorba, és még a biztonsági őr is tátott szájjal nézett utánunk, mintha a holdról jöttünk volna. Hiába, ma Magyarországon nem divat nagycsaládosnak lenni. Sok olyan támadás ér, hogy elég csak 1 vagy max 2 gyereket vállalni, mert azoknak még mindent meg lehet adni. Mi sem nélkülözünk, de nem hiszem, hogy az anyagiak maximális megadása jelenti a feltétlen boldogságot, amit csak az egykék élvezhetnek.
Azon sokat gondolkoztam, hogy vadidegeneket mi indít arra, hogy megjegyzést tegyenek a több gyerek láttán, de nem tudok rájönni. Engem nem zavar, és nem mindenki rosszindulatú. Tőlem gyakran megkérdezik, ez mind a magáé, nem látszik magán, jól tartja magát. Miért, hogy kellene kinézni több gyerek mellett, lestrapált mosogatórongynak?
A férjem amúgy nem hagyja szó nélkül, ha valaki megjegyzést tesz, mindig visszaszól:miért, csak a c.... szaporodhat?
Szia! Nekem egy gyerekem van, de soha nem szólnék be senkinek azért, hány gyereke van. Azért sem, hogy milyenek a gyerekek, hogyan viselkednek (persze láttam már olyan gyerekeket, akiktől inkább elmenekültem, de akkor sem tettem rájuk megjegyzést). Tisztában vagyok vele, hogy micsoda feladat a gyereknevelés, ahogy azzal is, hogy mindenkinek más a kapacitása (most főként lelki dolgokra gondolok). Sokáig „felnéztem” azokra, akik 3+ gyereket nevelnek, mára rájöttem, hogy van, akinek egy gyerekkel teljes az élete, van, akinek többel, tök mindegy, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, ha tisztességesen, szeretettel, figyelemmel csinálja.
Nekem egyébként sokáig az volt az érzésem, hogy engem „néznek le”, hogy csak egy gyerekem van, mindenki kérdezgette, mikor jön a kistesó, pedig szerintem ez is elég kultúrálatlan dolog, egy félig idegennek semmi köze ehhez. (Mert pl. mi van, ha mondjuk betegség miatt nem jön? Tényleg magyarázkodnom kéne egy játszótéri ismerősnek ezzel kapcsolatban, hogy utána sajnálkozzon?)
Szóval szerintem csak arról van szó, hogy vannak bunkó emberek, gyerekkel vagy anélkül is. Akik neked beszóltak, nyilván azok sem állnak a kulturáltság magas fokán. És persze, elképzelhető, hogy akiknek egy gyereke van, azok közt alapvetően több egocentrikusabb ember, aki nem foglalkozik a másik érzéseivel, ezért mond ilyeneket hangosan.
De kérlek, ne általánosítsunk, mert mint írtam, nekem is egy gyerekem van, viszont empatikus vagyok, és nem szólnék be senkinek – bár gondolni is legfeljebb azt gondolom, ha sok-sok gyerekkel látok valakit, hogy ez nem semmi, és igazán elismerésem.
Lehet persze, hogy ez csak azért van, mert a családban és a baráti körben többeknek van 3 (4 és 5 gyerekes család is van a rokonságban, sőt, ismerek 10 gyerekest is), így látom, milyen nehéz időnként, micsoda kimerítő dolog több gyerek nevelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!