Kit hogyan szólítanak a gyerekei?
Tehát az a kérdés h :
apát -- apának papának stb..
anyát -- anyunak mamának stb...
nagyszülőket -- ???
és miért pont úgy honnan jött a megnevezés ?
volt e belőle konfliktus a családon belül mert pl a nagyszülők testvérek rokonok nem így használják ?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
itt van ez a kérdés. Itt is jópáran írták hogy Mamázza őket a gyerek. Ott nincs gond a jelek szerint vagy nem tudom, valahogy csak lerendezik hogy ne legyen keveredés:)
Minket, a szüleit a keresztnevünkön szólít. :)
Ha kedveskedik, akkor papának és mamának (esetleg ezelé is odarakja a keresztnevünket).
Sőt mi több, a nagyszüleit is a keresztnevükön szólítja. :)
S hogy miért? Egyszerűen azért, mert mi egymást is így szólítjuk, illetve a gyereknek sem azt mondtuk, „nemsokára hazajön apa/papa/stb.”, hanem a keresztnevét használtuk egymásnak. Nem direkt, így jött a szánkra.
Nyilván azért időnként hallotta a mamát és papát is, ezért használja, és tisztában van az anyu, apu megnevezésekkel is, holott azokat sosem használtuk.
Anyukamat a mai napig Edesanyanak hivom. Apukam Edesapa.
Amikor hizelegtem valamiert akkor Edesanyucika es Edesapucika voltak. Nagyszülök: Keresztnev plusz nagyi/nagyapa, dedi Ö dedike.
A gyerekeik több anyanyelvüek, en: Anyuci vagy Mami, a ferjem: Fater (magyarositva).
Nagyszülök szinten keresztnev plusz mami/papi.
Soha nem volt sertödes belöle.
anya és apa vagyunk, néha a keresztnevünkön is szólít :)
én szüleim mami és papi, férjem szülei mama és papa.
nálunk dédszülőkből van a gubanc mert az én nagyszüleimmel hetente 2hetente találkozunk, nagyon fiatalosak, aktívak, segítenek, sokat vigyáznak az unokákra.
ők a dédik, ha velük beszél vagy megszólítja őkeet akkor dédimama és dédipapa.
van 2 dédimamája még, de sajnos velük csak évente 1x, másikkal 2x tudunk csak találkozni, na őket nem igen fogadja el, nem hajlandó megszólítani őket, idegennek tekinti :(
én azt szerettem volna ha anyának hívnak, nekem az anyu nem igazán tetszik, a mama meg számomra egy kedves, ősz hajú idős nénike aki a konyhában süti sorra az unokáknak a sütiket :)
Kedves 11-es
igen láttam a kérdést az enyém után pár perccel tűnt fel .-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!