Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kit hogyan szólítanak a gyerekei?

Kit hogyan szólítanak a gyerekei?

Figyelt kérdés

Tehát az a kérdés h :

apát -- apának papának stb..

anyát -- anyunak mamának stb...

nagyszülőket -- ???

és miért pont úgy honnan jött a megnevezés ?

volt e belőle konfliktus a családon belül mert pl a nagyszülők testvérek rokonok nem így használják ?

2013. jan. 31. 13:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

itt van ez a kérdés. Itt is jópáran írták hogy Mamázza őket a gyerek. Ott nincs gond a jelek szerint vagy nem tudom, valahogy csak lerendezik hogy ne legyen keveredés:)

2013. jan. 31. 14:21
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

Minket, a szüleit a keresztnevünkön szólít. :)

Ha kedveskedik, akkor papának és mamának (esetleg ezelé is odarakja a keresztnevünket).

Sőt mi több, a nagyszüleit is a keresztnevükön szólítja. :)

S hogy miért? Egyszerűen azért, mert mi egymást is így szólítjuk, illetve a gyereknek sem azt mondtuk, „nemsokára hazajön apa/papa/stb.”, hanem a keresztnevét használtuk egymásnak. Nem direkt, így jött a szánkra.

Nyilván azért időnként hallotta a mamát és papát is, ezért használja, és tisztában van az anyu, apu megnevezésekkel is, holott azokat sosem használtuk.

2013. jan. 31. 16:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Én-Anya,Férjem-Apa,Anyukám-Mama,Anyósom-Nagyi,Apukám-Papa,Apósom-Nagypapa, a két dédi-Dédi,direkt megbeszéltük,hogy megkülönböztetjük a nagyszülőket,de igazából egykorúak nagyjából a két nagymama,és apukám negyvenesek,apósom 50es,mindkét dédi a 80hoz közelít.Nekünk így egyszerűbb és átláthatóbb.
2013. jan. 31. 19:15
 14/19 anonim ***** válasza:
ja amúgy nem zavarja,ha a szüleinket Anyának,Apának hívjuk,és,hogy egymást becézzük vagy a keresztnevünkön szólítjuk
2013. jan. 31. 19:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Mama vagyok a férjem papa. Mindkét húgomnál is így van. A nagyszülôk nagyika és nagypapúszik :) konfliktus nincs.
2013. jan. 31. 19:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Anyuci, Apuci, Mami, Papa
2013. jan. 31. 20:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Anyukamat a mai napig Edesanyanak hivom. Apukam Edesapa.

Amikor hizelegtem valamiert akkor Edesanyucika es Edesapucika voltak. Nagyszülök: Keresztnev plusz nagyi/nagyapa, dedi Ö dedike.

A gyerekeik több anyanyelvüek, en: Anyuci vagy Mami, a ferjem: Fater (magyarositva).

Nagyszülök szinten keresztnev plusz mami/papi.

Soha nem volt sertödes belöle.

2013. jan. 31. 20:29
 18/19 anonim ***** válasza:

anya és apa vagyunk, néha a keresztnevünkön is szólít :)

én szüleim mami és papi, férjem szülei mama és papa.

nálunk dédszülőkből van a gubanc mert az én nagyszüleimmel hetente 2hetente találkozunk, nagyon fiatalosak, aktívak, segítenek, sokat vigyáznak az unokákra.

ők a dédik, ha velük beszél vagy megszólítja őkeet akkor dédimama és dédipapa.

van 2 dédimamája még, de sajnos velük csak évente 1x, másikkal 2x tudunk csak találkozni, na őket nem igen fogadja el, nem hajlandó megszólítani őket, idegennek tekinti :(

én azt szerettem volna ha anyának hívnak, nekem az anyu nem igazán tetszik, a mama meg számomra egy kedves, ősz hajú idős nénike aki a konyhában süti sorra az unokáknak a sütiket :)

2013. jan. 31. 22:40
 19/19 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es

igen láttam a kérdést az enyém után pár perccel tűnt fel .-)

2013. febr. 1. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!