Kit hogyan szólítanak a gyerekei?
Tehát az a kérdés h :
apát -- apának papának stb..
anyát -- anyunak mamának stb...
nagyszülőket -- ???
és miért pont úgy honnan jött a megnevezés ?
volt e belőle konfliktus a családon belül mert pl a nagyszülők testvérek rokonok nem így használják ?
Engem és a férjemet: anya, apa.
Csak anyu, ill. az anyósom él, őket mamának.
Még van 2 dédimama is, őket mamának, dédinek.
Semmi konfliktus nem volt soha.
Nincsenek nagyszülők.
Engem anyu újabban (nem tudom hol hallották mert tőlem biztos nem meg a férjemtől se)
Apa az apa.
Kedves 3-as
és előtte mit mondtak neked?
Apjukat Apacinak, engem Anyacinak hív mind a két gyerek. Amikor nagyobbik még pici volt, akkor kezdte le összemosni az apja nevét (Laci) az apával, így lett Apaci. Én ezután nagyon hamar anyaci lettem, a kicsi meg amitóa beszélni tud így szólít minket.
Nagyszülők mind a két részről vannak, Ők mama és papa. Ha meg kell Őket különböztetni, akkor a keresztnevüket mondják elé.
4 éves és 22 hónapos gyerekek
Az unokatesóm úgy hívja a szüleit, hogy Anyina, és Apucika. Nem vagyunk már mai csirkék :), de még mindig így szólítja őket.
Hogy ez anno hogy jött, azt nem tudom, de valószínű, hogy már így marad örökre. :)
Konfliktus pedig sosem volt belőle, már miért is lenne!!!!
anya, apa
nagyszülők: anyukám- mami, anyósom-nagyi
így könnyen különbséget tesznek a két nagymama között. sajnos csak egy nagypapa van, ő papa. meg van egy dédimama is, ő dédi.
páromnál is és nálam is így voltak szólítva a szülők, nagyszülők, ez öröklődött tovább :)
túlkép azért kérdeztem meg mert engem Mamának hív mind a 3 gyerekem
(húgoméknál is ez van még a 16 éves fia is Mamát mond neki)
Anyukám családjában ezt szoktuk meg nekem is Mama az Anyukán és a nagymamám a Nagyi (ö van csak egyedül nagyszülő)
nem régen voltunk lent a párom szüleinél (évente max 3x megyünk hozzájuk ők nem akarnak jönni) és ott az a módi h a nagymama a mama
a 2 éves kicsinek folyamatosan mondták h menj a mamához, vidd oda neki stb.. persze a gyerek állandóan hozzám jött oda nekem hozta amit küldtek
erre le lettem cseszve h mit gondolok én a mama az a nagymama és azonnal szoktassam rá h én a gyereknek anyu vagyok
hozzá teszem h a 2 nagyobbik is mamáz (ők nem a mostani páromtól vannak)
a kicsinek meg evidens volt h azt mondja amit a nagyobbak
szal 3 napig amit ott voltunk ezt ment a gyerek már azt sem tudta mi van annyira összekeveredett
érdekes h ha azt mondtam neki h menj a nagyihoz egyből jó helyre ment :-) pedig előtte több mint fél évig nem is találkozott velük :-) nem is emlékezhetett rájuk már csak a koránál fogva sem
szal ezért a kérdés
Anya=anya,anyu,nyanyu,nyanyuci
Apa=Apa,Apuci(ka)
Nagyszülőke:,mama,papa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!