Olvasom a kérdéseket a Gyerekvállalás kategóriában, és nem értek valamit: azért, mert valaki gyereket vár, pici babát nevel stb. , miért kell úgy írni, mintha retardált ovisok lennének?
Ez még hagyján, ezek nálam is beleférnek, vannak ennél sokkal rosszabbak is. Én inkább azt veszem észre, hogy már a felnőtteknek íródott, de gyerekekről szóló újságcikkek is olyan iszonyú nyálasan és mesterkélten vannak megfogalmazva, hogy az valami hihetetlen. A napokban olvastam egy cikket, már nem emlékszem, hogy miről volt benne szó, de percekig csapkodtam a fejem, amikor a szerző a kisgyerek "játékocskáit" emlegette. Basszus... Akármilyen aranyos, édibédi, tündérmókus egy gyerek, azért mindent ne becézzünk már, legalább is az enyémnek eddig mindig csak játékai voltak, nem játékocskái, és mellesleg ruhái és nem ruhácskái, zoknija, és nem zoknikája, trikója, és nem trikócskája, ésatöbbi.
Az még oké, hogy itt, meg élő szóban így beszélnek az anyukák (bár néha már az állandó kicsinyítés is fáraszt, ti. hogy a gyereknek "kis keze", "kis lába", "kis lelke" meg ilyesmije van), de azért MINDENT, aminek gyereknek köze van, miért kell becézni? Ez csak nekem tűnik borzasztóan negédesnek?
a koppan a buksijával mi a gond?
a legjobb, amit olvastam: kakikál, pisikál, így á-val XD. Na ez azért túlzás a javából.
Olyanokat én is mondok, hogy pelus, pelenci, buci, pracli, de csak itthon, egymás között :)
Tegyünk már különbséget a dajkanyelv és az idióta becézgetések között! A buksi, poci és társai a dajkanyelv szókincsébe tartoznak, és teljesen elfogadhatóak. Mindig is léteztek. Az persze egyéni ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik, az én gyerekeim például soha nem ittak tejcit, csak tejet, de a kisfiamnak kukija van, és nem pénisze. Hiába lenne az a hivatalos.
Jó, vannak az olyan becézgetések, mint a kaksi vagy az iszikézés (ezt itt olvastam az ivásra, hatalmas), ezeket az igényesebb anyukák kerülni próbálják, de ettől még lehet a gyerekhez gyerekként szólni szerintem.
Én is hülyét kapok az ilyen kérdésektől! Hiába írjátok sokan hogy gyerekkel így kell beszélni, én is így szoktam . DE! Megint más dolog, hogy itt is gügyögjön valaki mikor felnőtt embereknek tesz fel kérdést!
Mi köze a két dolognak egymáshoz?
És igen is van középút, nyilvánvalóan nem a trágár beszédre gondol a kérdező, akik ilyeneket írtak most nagyon vagánynak érezhetik magukat!
Utálom az olyan kérdéseket, mikor halmozottan gügyögős, csöpögős, édi-bédi nyelven vannak megfogalmazva.
Kedves 18-as. Már nem azért, de ki akarná itt "nagy vagánynak érezni magát" ? ??
Te biztos most lettél nagy vagány, hogy beszóltál másoknak,mi?
A válasz? - azért kell úgy írni, mintha retardált ovis lenne, mert... adva van a válasz a kérdésben: " mert valaki gyereket vár, pici babát nevel.."
Ezek szerint akkor aki így beszél a gyerekéhez, az retardált ovisnak tartja vagy mi?? hagyjuk máááááár...
Kedves 19-es, látom kihámoztad a "lényeget"... Igenis, elég primitív dolog ronda szavakat felsorolni, hogy most majd jól beszólunk a kérdezőnek, látszik hogy a két véglet között sokan a normális szavakat már nem is ismerik.
És ha figyelmesen tudnál olvasni, leírtam hogy a gyerekeimnek én is szoktam néha így beszélni, de attól még eszembe sem jutna hogy az oldalon is ezt az ügyürü-bügyürü nyelvet használjam. És veled együtt a legtöbb válaszadó egyből letámadta a kérdezőt, hogy a gyerekével hadd beszéljen már így, pedig ez volt a kérdés: "...miért kell úgy írni..."
Van egy kis különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!