Szerintetek havonta mennyiböl jön ki egy kisbaba?
Szerintem minimum 15-20 ezer. Mondjuk az újszülött nem kerül sokba, főleg ha szopizik. De ahogy nő, és eszik mást, hát nem tudom, de nekünk megugrottak a költségek a sok gyümölcs, zöldség, bébiétel vásárlással.
Mikor meg már a mi ételeinket ette, addigra meg már más miatt lett plusz költség, úgyhogy szerintem míg oviba, bölcsibe kerül reális a havi 15-20 ezer, utána ez még megugrik kb 15 ezerrel.
Kislányom anyatejes, a pelenka+popsitörlő kb 8000 Ft, ez nem sok. Viszont a ruha igen is sok. 56-os méretből vásároltunk kezdésnek, 49 cm-rel született a 38. héten. Így minden ruhája lógott rajta, gyorsan beszereztünk néhány darabot (15000 Ft). Most 3,5 hónapos és 63 cm, a 62-eset is kinőtte már. Vidéki kisvárosban élünk, itt nincs igazán jó turi, marad a teszvesz, vatera persze postaköltséggel terhelten vagy a helyi ruházati bolt borsos ára. Ha bemegyünk a közeli nagyvárosba-40km- (C&A, Tesco), akkor meg a benzinköltség a sok.
Szóval most ez a negyedik méret, mind kb. 15-20ezer volt, és ez még tényleg csak az alapruhatár.
Erre jönnek az extra dolgok: száraz bőrre speciális testápoló 3000 Ft, koszmó elleni sampon ugyanennyi, bár mindkettő sokáig elég. Játékra nem költöttünk még, de vettünk játszószőnyeget 8000 Ft, pihenőszéket 18000 Ft.
Hát az én fiam hipotón volt, tornára kellett járatni, tápszeres volt kezdetektől, úgy hogy 40-50 ezerbe bele került egy hónapban.
Ha lebetegedett, 4-5 ezer alatt nemigen úsztuk meg. Azért ezekre is fel kell ám készülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!