Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyerekes anyukák, hogyan...

Több gyerekes anyukák, hogyan tudnám legyőzni azt a tulajdonságomat hogy rosszul esik illetve túlzottan érdekel más emberek beszólása a 3 gyerek témára?

Figyelt kérdés
3.babát várjuk ( már van egy fiunk és egy lányunk). Nem érzem hogy panaszkodnék vagy ilyesmi mégis lépten nyomon azt kapom ismeretlenektől is ahogy szóba kerül a harmadik baba (akik tudnak róla mert még nem látszik) hogy úristen a mai világba, meg 3 gyerek az rengeteg meg hogy fogok boldogulni velük meg milyen iszonyú nehéz lesz. Már annyira bele vagyok fáradva hogy állandóan kedvesen mosolyogjak ezen a témán meg hallagassam ezeket a dolgokat. Nemsokára itt a tavasz akkor már látszani is fog mások számára is hogy terhes vagyok, és előre rosszul vagyok a beszólásoktól. Hogy lehet erre visszaválaszolni? Még a közeli barátoknál vagy rokonoknál (nem sok van nagyszülők meg nincsenek is) tudom annak a számlájára írni hogy aggódnak értünk (bár nem érzem hogy lenne miért normálisan élünk, nem éhezünk, nem lóg a fejünk felett semmi közmű tartozás vagy bármi krízis helyzet) na de távolabbi ismerősök vagy idegenek hitetlenkedő fejcsóválására hogy lehet reagálni? Illetve miért nem érzik hogy ez tök bántó és sértő.
2013. jan. 28. 11:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%
A nagycsaládosság egy más tudatállapot :D Nekünk elég sok hitelünk van, és már nem is tudjuk fizetni rendesen :( A számláinkat még nagyjából rendben, és enni is van mindig mit, ruháik is vannak a gyerekeknek szépek, tiszták, mindig rend és tisztaság is van,az osztálypénzt is időben fizetem, és a bábszínház bérletet is megveszem... DE soha nem jut eszembe, hogy visszacsinálnám a harmadik babát, csak hogy jobbak legyenek az anyagi körülményeink. Ha viszik a házat, hát megyünk albérletbe, ha elviszik a kocsit, majd járunk busszal. DE a gyerekeimmel töltött időt, a tőlük kapott szeretetet, boldogságot senki nem veheti el tőlem! Azt, amikor a picikém megsimogatja az arcom, vagy a nagyfiam megölel, és azt mondja, hogy anyukám, amikor a középső fiam rám néz... Engem senki véleménye nem érdekel, hisz még senkitől nem kaptunk egy szelet kenyeret, és senkitől nem is kértünk! Az, hogy miből neveljük fel őket, csakis ránk tartozik! A beszólókkal meg nem foglalkozunk. Én érzem, hogy így kerek az életem, más pedig nem érdekel. Nincs az a pénz, vagyon, külsőség, ami miatt bárkivel is cserélnék. Inkább élek szegényen, a három gyermekemmel, mint gazdagon eggyel. De ezt csak az tudja megérteni, akinek nagy családja van. Mi is szegényen nőttünk fel (egy hugom van), és semmi bajunk nem lett tőle, sőt, megtanultuk megbecsülni azt, amink van, és azért szeretni a másikat, aki, nem pedig azért, amije van. Ha az én gyermekeim csak feleolyan boldogok lesznek, mint én voltam gyerekként, már örülök.
2013. jan. 28. 11:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is így kiakadtam a beszólásokon, míg a 3. babával voltam terhes. Nem értettem, hogy miért mondják,hogy nagyon nehéz lesz, főleg, hogy semmi, de semmi és senki segítségem.

4 éven belül született 3 kisgyermekünk, 2-2 év különbséggel, most lesz 2 hónapos a kicsi és bevallom iszonyú nehéz. Egyedül vagyok velük 12-től reggelig, párom rendszerint így dolgozik. Szoptatni, játszani, rendben tartani a lakást iszonyú nehéz. Nálunk mindhárom itthon van, nem passzoltam le őket oviba-bölcsibe. Lehet, hogy később könnyebb lesz, de most iszonyú nehéznek tartom. Nem gondoltam volna, hogy ennyire.

Anyagilag nincs gondunk.

Csak azért írtam, hogy nehogy meglepődj, ha megszültél, bár nem írtad, hogy a másik két gyerek mekkora, mert az sem mindegy, még hónapok is számítanak.

Sok boldogságot neked is azért!!!!

Mi is nagyon boldogok vagyunk, de tényleg kész vagyok sokszor.

2013. jan. 28. 12:26
 13/19 porcukormókus ***** válasza:
100%

Mi mar a masodik babanknal(akit egyebkent nem terveztunk) is ezt hallgattuk, annak ellenere hogy nem elunk rossz korulmenyek kozt. Pl. a batyamtol is megkaptam. De nem haragudtam erte, mert tudtam, hogy ez inkabb arrol szol Ok miert nem vallalnak kistesot.

Tudod, az a szomoru, hogy valahol igazuk is van.. Ez az orszag, ahol ennyire nem segiti a csaladokat vagy pl. az Anyak elhelyezkedeset kisgyerek(ek) mellett (es meg sorolhatnam), nem is erdemli meg... :(((

Persze ez mar egy masik tema, ettol meg orulhetnenek Veletek egyutt!

2013. jan. 28. 12:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk 6 het mulva jon a harmadik gyerek, a nagyok 3 es 1 evesek. Egyeseknek rendesen kiul az arcara a dobbenet, amikor egyutt setalunk, plane ha en megyek egyedul a gyerekekkel valahova. De inkabb kedvesek szoktak lenni. Beszolasok tobbnyire azert voltak, mert mind lany :-) Meg hogy mikor vagunk bele a negyedikbe, hogy legyen egy fiu is.... Sokaknak felfoghatatlan, hogy nem azert szerettunk volna harmadikat, hogy fiu is legyen mindenaron.
2013. jan. 28. 13:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A beszoloknak némi igazuk van ,mert nem lesz sétagalopp 3 gyerekel az elején,de utána már könyebb lesz tlán,többi esetbe ne törödj vele. Én is kaptam már beszolás mikor a kislányomat vártam ,minek a harmadik gyerek,de aztán mindenki megnyugodott,ha valaki megkérdezte minek kell a 3.gyerek közöltem azért mert kell a kislány is csapatba ,és nagyon aranyosak együtt ,2nagy fiu és a pici kislány .ahogy valaki leírta már nem csinálnám vissza egyiket sem ök igy együtt egy klassz csapat,mindegyik kedves,aranyos,szeretni valo gyerek.
2013. jan. 28. 13:44
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek.nekem ugyan "csak" 2 fiam van,de muszály leírnom,hogy én is hasonlóképpen éreztem,mikor velük(ikrek)terhes voltam.Ugyanis lépten-nyomon lökték a szöveget?hogy"jaj,Úristen 2 gyerek egyszerre,mi lesz veled?jajj,meg fogsz bolondulni,jajj,de nehéz lesz!"Aztán mikor meglettek a fiúk jött a "jaj,hogy bírod és amire a legjobban ugrottam az a "ha elindulnak még rosszabb lesz ám"-című beszólás volt.Idegesítő nagyon,úgyhogy én egy idő után azt válaszoltam:mindenki magából indul ki,van akinek 1 is sok,azzal sem bír és van aki ikrekkel vagy akár többel is boldogan tud élni!Úgyhogy mondd bátran a károgóknak,hogy nektek így lesz teljes a családotok és így lesztek boldogok!minden jót!
2013. jan. 28. 14:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ én is szeretném így érezni nem már most előre azon aggódni hogy BIZTOS milyen nehéz lesz. Remélem nem így lesz vagy csak eleinte vagy csak néha. Szerettük volna, vágytunk rá, szeretnék örülni neki ahelyett hogy lépten nyomon mentegetőzzek. Ja mert igen amit kihagytam és gyakran megkérdezik az ez: Véletlenül besikerült? Nem terveztétek ugye? Ehhez meg kinek mi köze ...
2013. jan. 28. 14:06
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

Nekünk 2 van. Szeretnénk 3. babát. A minap anyukám mondta, hogy minek 3.? Elég rosszul esett. Neki meg 4 van :)

De én szeretnék és tudom, hogy boldogulni fogunk.

Legyetek nagyon boldogok!

2013. jan. 28. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Aki beszólogat az féltékeny. Nekünk még egy sincsen, de 3-4 et szeretnénk, de egyenlőre az 1. vel foglalkozunk. :D Nincs abban semmi rossz ha sok gyermek van a háznál! Igen is sok gyerköc kellene mindenhova. 2 legalább, de inkább 3-4 :D Egy gyerek nem is gyerek.
2013. febr. 6. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!