Milyen típusú gyereknek adnátok az Aliz nevet?
Az lányomat így hívják, vagyis Alíz-nak. A szülőszobán dőlt el, mert volt 3-4 név még amik közül nem tudtunk dönteni, és előbb jött 11 nappal, így még nem volt 100 %, de mikor kérdezték a nevét, férjemmel egyszerre mondtuk, így nem is volt kérdés. Nagyon illik rá, el sem tudnám képzelni más névvel.
Az ovis csoportjába van még egy Alíz, teljesen más természet mint a lányom, mindkettő szép kislány, az enyém picike növésű, másik kislány magas, tehát külsőre is teljesen mások. Mégis mindkettőre illik.
Nekünk ez a kislánynevünk, még nincs baba, de így fogják hívni. Nem hiszek abban, hogy minden azonos nevű felnőttnek azonos tulajdonságai vannak. Ismerek Vikit, nem túl győztes típus... de biztosan vannak, akik Viki névvel is azok, vagy anélkül. Teljesen lényegtelen. Gúnyneve pedig mindenkinek lehet, minden névre ki tudnak találni valamit a gyerekek, ha akarnak. Felnőttként tisztelni fogják, független a névtől. A személyisége számít. Én "Babi" nevű felnőttet is ismerek, négy gyereke van, felnőtt nő. Mégis így hívja mindenki (nevétől független becenév, és igencsak babás :) , naés? :)
Szerintem adjátok ezt, ha tetszik. Nekünk tetszik :)
Az én kislányom Alíz.
Próbáltuk Lizinek hívni, de nem illik rá.
Talán a hosszú í miatt, mindig kissé "királynőinek, fenségesnek" éreztem ezt a neve. Kissé ridegnek, távolságtartónak is akár. Valahogy most is így vagyok vele, bár nyilván ezek a jelzők nem jutnak eszembe, ha a gyerekemet szólítom, vagy ha rá gondolok.
Mennyire elterjedt? Nálunk a környéken 3 ilyen nevű lányt ismerek, egyikük huszonéves már.
Szerintem nem gyakori. A Top100-ban nincsen benne és én ennek örültem.
Utolsó vagyok.
Mindkettő i-vel lehet anyakönyveztetni. Én külön kihangsúlyoztam a szülőszobán, hogy hosszú í-vel kérjük. Nekem így tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!