Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen típusú gyereknek...

Milyen típusú gyereknek adnátok az Aliz nevet?

Figyelt kérdés
Kicsit fura a megfogalmazás, inkább úgy kérdezem, hogy mit "várnátok" ettől a névtől? Bár lehet hogy most sem mondtam többet a dologról, a lényeg, hogy amikor van ilyesmi, hogy pl. a Viktória a győzelem és akkor eleve úgy neveled, hogy "Te mindig győztes vagy, te mindenkinél több vagy, stb" Az a tipikus, hogy a név kötelez dolog. Mennyire elterjedt név? Milyen második keresztnév illik hozzá?
2013. jan. 27. 23:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Az én gyermekem neve szerint babérkoszorú, de nem babérkoszorúnak nevelem :)
2013. jan. 27. 23:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem így hivták volna a kicsimet ha lány lett volna :) Én egy kedves ,szeretni való lányra gondolok ha ezt a nevet hallom. A második neve Bianka lett volna.
2013. jan. 27. 23:34
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
hat ha nagyon utalod a gyerekedet csak akkor hivd aliznak.:Dkapasbol 4 gunynev jut az szembe es a kisgyerekek meg kreativabbak
2013. jan. 28. 02:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Az lányomat így hívják, vagyis Alíz-nak. A szülőszobán dőlt el, mert volt 3-4 név még amik közül nem tudtunk dönteni, és előbb jött 11 nappal, így még nem volt 100 %, de mikor kérdezték a nevét, férjemmel egyszerre mondtuk, így nem is volt kérdés. Nagyon illik rá, el sem tudnám képzelni más névvel.

Az ovis csoportjába van még egy Alíz, teljesen más természet mint a lányom, mindkettő szép kislány, az enyém picike növésű, másik kislány magas, tehát külsőre is teljesen mások. Mégis mindkettőre illik.

2013. jan. 28. 07:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A párom is meg én is a gyerek mesében hallottuk ezt a nevet először. Ő találta ki hogy akkor legyen ez a neve. Én meg úgy érzem, hogy ez olyan mesebeli, és nem tudom hogy pl. egy 40 éveshez is illik-e. Tehát nem akarok abba a hibába esni, hogy hű de aranyos meg minden egy név, (egy kisbabának), mert a kisbaba egyszer felnő. A másik az meg csak az én rigolyám. Mert csomó szülőtől hallottam már hogy pl. X-nek hívják a gyerekét azért ilyen lesz, és nézzem meg mert ugyanilyen keresztnevű felnőttek ugyanilyen tulajdonságúak. És amióta ezt mondta annyira bele ültette a bogarat a fülembe, hogy (most direkt nem írok neveket nehogy valakit megsértsek vele) ha xxx a neve akkor tutyimutyi lesz, ha yyy akkor határozott, kitartó, mert 10000-szor elmondják a gyereknek, hogy a te neved jelentése ez és annyira benne marad hogy e miatt lesz mondjuk egy dologhoz bátorsága vagy épp nem meri megtenni, stb.
2013. jan. 28. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekünk ez a kislánynevünk, még nincs baba, de így fogják hívni. Nem hiszek abban, hogy minden azonos nevű felnőttnek azonos tulajdonságai vannak. Ismerek Vikit, nem túl győztes típus... de biztosan vannak, akik Viki névvel is azok, vagy anélkül. Teljesen lényegtelen. Gúnyneve pedig mindenkinek lehet, minden névre ki tudnak találni valamit a gyerekek, ha akarnak. Felnőttként tisztelni fogják, független a névtől. A személyisége számít. Én "Babi" nevű felnőttet is ismerek, négy gyereke van, felnőtt nő. Mégis így hívja mindenki (nevétől független becenév, és igencsak babás :) , naés? :)

Szerintem adjátok ezt, ha tetszik. Nekünk tetszik :)

2013. jan. 28. 11:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én kislányom Alíz.

Próbáltuk Lizinek hívni, de nem illik rá.

Talán a hosszú í miatt, mindig kissé "királynőinek, fenségesnek" éreztem ezt a neve. Kissé ridegnek, távolságtartónak is akár. Valahogy most is így vagyok vele, bár nyilván ezek a jelzők nem jutnak eszembe, ha a gyerekemet szólítom, vagy ha rá gondolok.

Mennyire elterjedt? Nálunk a környéken 3 ilyen nevű lányt ismerek, egyikük huszonéves már.

Szerintem nem gyakori. A Top100-ban nincsen benne és én ennek örültem.

2013. febr. 18. 22:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Hosszú "í"-vel kell írni?
2013. febr. 20. 20:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Mindkettő i-vel lehet anyakönyveztetni. Én külön kihangsúlyoztam a szülőszobán, hogy hosszú í-vel kérjük. Nekem így tetszik.

2013. febr. 26. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!