Adnátok tovább a gyógyszert a gyereknek? Vagy hagyjam?
Ősz óta már többször befulladt a fiam, mikor náthás lett, azonnal a tüdejére ment és fulladt. Többször voltunk kórházi megfigyelésen, kapta a hörgőtágítókat (Ventolin, Flixotid, Theophillin kúp, Spiropent egyszerre.) Már utolsó előtti alkalommal csak lassan mert a doki leállni a gyógyszerekkel, most utoljára meg már azt javasolta, hogy a Flixotid maradjon egész januárban, meg 2*3 ml Spiropent is megelőzésnek. Amellett hogy közben kaptunk inhalátort is és naponta 1-2 alkalommal használjuk azt is.
Most egy jó hete nagyon kifordult magából a fiam, hisztis volt, mindenen kiakadt és üvöltött, semmi nem volt jó neki. Egy darabig ráfogtam hogy 2,5 éves, normális ebben a korban ez, de mégis olyan más 'szagú" volt ez a hiszti, mint az igazi. Megnéztem a Spiropent mellékhatásait, és van neki olyan, hogy túlérzékenységi reakció, ez teljesen illet a fiamra. Leálltam lassan a gyógyszerrel 3 nap alatt, szerencsére nincs baja, a másik kezeléseket hagytam persze, és visszakaptam a fiam, elmaradtak ezek a hisztik.
Kipróbálnátok még egyszer hogy tényleg a gyógyszertől van? VAgy hagyjam abba? VIgyem vissza a dokihoz? (ez egy kicsit macerás most, később leírom miért, ......)
Sajnos nálunk is az összes takony kapásból a tüdejére megy a gyereknek, de ilyet még nem is hallottam a dokitól, hogy megelőzésre folyamatosan adjam a spiropentet, pedig a dokinéni ha kell ha nem gyógyszerez.
Beszéld meg a dokival, hogy hogyan tovább, amit én csinálok, az az, hogy amikor a gyerek meggyógyul, akkor csak az allergia gyógyszere marad, semmi mást nem adok, amikor kell, taknyosodik, akkor adok legközelebb, az első köhögéskor megy az 5ml.
Az én fiamnak is minden azonnal a tüdejére húzódik, mi járunk is a Bokor utcába (Svábhegyi Gyerekklinika).
A pulmonológus Montelukasztot írt fel, ezt tünetmentes időszakban is kell szeni, és a szövődmények kialakulását gátolja, ill. segíti a gyorsabb gyógyulást.
Próbálátok meg, TB alapon ingyenes az ellátás.
No, közben felhívtam az ügyeletet, mert ott mondta a doktornő, már ismer minket, és pont ő volt, így tudtam vele beszélni.
Azt mondta igen, lehet a Spiropenttől, és hogy azért adjam neki, de csak reggel és csak 3 ml-t.
De most az utolsó válaszolón elgondolkodtam, és nem tudom, lehet jobb lenne a ventolin. Húúú....
Voltunk amúgy tüdőgondozóban, azt el is felejtettem írni, Aeriust kap esténként 5 ml-t, mindig.
Fül-orr-gégészeten is voltunk, az inhalátort ott írták fel. Most januárba kell pullmonológiára visszamenni, rákérdezek ezekre a gyógyszerekre és dolgokra, amit írtatok.
Ha valaki még idetalál, és tud még erről a fajta betegségről többet, és hogy mit mikor hogyan kell szedni rá, nagyon örülnék ha megosztaná velem/velünk.
Köszönöm az eddig válaszokat!!!!!
Szia!
Spiropentet nekünk is csak baj esetén kapta a gyerek. Megelőzésnek állandóra a Flixptide pipa van. ÉS persze az Aerius.
Mi tavaly tél végén és tavasszal voltunk így. A lányomnak szinte minden 2. hétre jutott egy befulladás.
Én a Spiropentet tuti nem adnám még egyszer huzamosabb ideig a helyedben. És a Ventolin sem állandó használatra való, az is fulladásra való. nekünk írtak fel még Dexa-t, ez is végszükség esetén alkalmazandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!