Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az apa tartózkodási helye...

Ha az apa tartózkodási helye ismeretlen, a gyermektartás összegét hogyan határozzák meg, illetve hogy kell megelőlegezni, kérvényezni?

Figyelt kérdés

Nem váltunk el, tehát hivatalosan még házasok vagyunk, viszont 3 éve nem ismert a holléte a rendőrség számára sem.

Úgy tudom ilyen esetben a gyámügy megelőlegezi a gyermektartást, de azt nem,hogy hogyan kérhetném, és hogy jár-e.

2009. szept. 1. 21:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Úgy tudom,hogy ha feljelented mert nem fizet,akkor a bíróság megelőlegezi és majd ők bevasalják a férjeden!

Legalább is én így hallottam!

2009. szept. 1. 21:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Menj be a helyi gyámhivatalhoz, ők segíteni fognak.

2009. szept. 1. 22:10
 3/3 anonim ***** válasza:
A bíróságnak kell először megállapítani a gyerektartást, ha az apát nem lehet előkeríteni, akkor a minimálbért veszik alapul (nálunk így volt). Ha az ítélet jogerős, akkor a végrehajtókhoz kell elmenni, ha ők nem tudják behajtani, akkor erről adnak egy igazolást, ezzel kell a gyámügyhöz elmenni, és akkor az állam megelőlegezheti a gyerektartást, de nem tuti, mert ha az állam nem lát rá reményt, hogy egyszer be tudják rajta hajtani, akkor nem adják meg. Ilyen pl. az, ha ismeretlen helyen tartózkodik. Bár nem minden esetben, számomra sem tiszta, hogy mi alapján döntenek, még én is a döntésre várok.
2009. szept. 2. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!