Születendő gyermekem anyukája tulajdonképp megbeszélés nélkül a saját vezetéknevéhez választgat keresztnevet. Mennyit számít ez vajon a későbbiekben? Ragaszkodjak ahhoz, hogy az én nevem viselje, amihez a babának is nekem is jogom van?
A gyerek névviseléséről a szülők KÖZÖSEN döntenek, már persze abban az esetben, ha hivatalosan is ketten vannak, azaz van teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat. Az most mindegy, hogy az anya a kórházban ezt lobogtatja-e, vagy sem, mert utólag épp úgy el lehet intézni, csak be kell menni az anyakönyvi hivatalba. Na most, ha van anya is, apa is, akkor a két szülő együtt dönt a gyerek vezetéknevéről, ami lehet az apáé, lehet az anyáé, vagy lehet mindkettejüké egyszerre, kötőjellel. Ebben meg kéne egyeznetek.
//Mellesleg, az oldal szabályzatában az van benne, hogy ne utalj korábbi kérdéseidre, mert nem biztos, hogy azokat mindenki olvasta. Azt írd le minden egyes kérdésbe, amit tudni szeretnél. //
Köszönöm a választ.
Igyekszem megfelelő megoldást találni, ez a kettős vezetéknév mint alternatív megoldás, tetszik.
A közös megegyezés úgy látszik, minden igyekezetem ellenére nem járható út sem ebben, sem másban.
Köszönöm.
Nem gondolom, hogy erőszakos lennék.
Időközben utánajártam jogilag is a dolgoknak. Tény, hogy törvényeink az anya pártján állnak / a gyerek pártja hyelyett /.
A gyermek érdekei pedig megkívánják, hogy egy apa is kiálljon érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!