Születendő gyermekem anyukája tulajdonképp megbeszélés nélkül a saját vezetéknevéhez választgat keresztnevet. Mennyit számít ez vajon a későbbiekben? Ragaszkodjak ahhoz, hogy az én nevem viselje, amihez a babának is nekem is jogom van?
Apasági nyilatkozat?
Ha jól értelmezem, már nem vagytok együtt...
Elég sok ilyen jellegű kérdést raktár már fel!
Kezdem úgy érezni, hogy te inkább az oldaladat akarok reklámozni.. nos, ne itt tedd!
Köszönöm a válaszokat.
/ A második reagálást kötözködésnek érzem. Valóban több, a jelenemben felmerülő kérdést írtam már itt ki, de mind másra vonatkozik a nem hétköznapi történetemmel kapcsolatban. A portál lehetőséget ad az előzményekre való utalásra, ami esetemben szükséges a háttér megértéséhez.
Amennyiben valahol szabályzatban van, hogy nem lehet a kérdéshez kapcsolódó linket kiírni, azt kérem belinkelni, azt követően majd néhány mondatban vázolom az előzmányeket a személyes honlapomon írtakra való utalás nélkül.
Azt gondolom, ha valaki kicsit is belegondolna a helyzetembe, az nem vádaskodna ilyen módon. /
Egy kapcsolatba fogant a baba, és én a nőt és a babát is vállaltam volna, de a leendő anyuka úgy intézte, hogy egyedülálló anyukaként, engem kizárva a terhességből stb szüli meg.
Próbálom az apasági nyilatkozatot közös megegyezéssel elintézni...de úgy tudom, hogy ez még a névadáshoz kevés, ha azt az anyuka nem adja be a kórházban.
Így van, ahogy írod. Ha a kórházban nem adja oda, akkor az ő nevére fog kerülni. Amúgy nincs ilyen, hogy jogod van ahhoz, hogy a te nevedet viselje. Miért is lenne jogod? Ugyanannyi joga van az anyjának is a gyerekhez.
Ha az apasági nyilatkozatot nem intézitek el, akkor meg papíron sem leszel apa, mert egy kitalált apát fognak beírni.
Nos igen...az anyának mindenhez alanyi joga van, ahhoz is, hogy megfossza a babát és az apát egymástól...egy apának bizonygatni és kivívni kell mindent... az anya ő alanyi jogon szülő és van lehetősége mindenben önkényesen dönteni és intézkedni.
Halleluja....
Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy az anyának ugyan annyi joga van a nevére venni a gyereket!
Kicsit már belebetegedtél ebbe a dologba ami veled történik, és már mindent csak feketén látsz!
Én nem így látom.
A tapasztalat ez.
És szerintem teljesen helyénvaló, hogy minden kérdést igyekszem több szempontból körbejárni és a lehető legjobb megoldást találni a nem hétköznapi élethelyzetemben.
Ehhez lehet epésen viszonyulni és hasznos véleménnyel segíteni, vagy olvasni és tovább kattintani.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!